ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, παραμονή της επετείου της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν   εορταστικές εκδηλώσεις στο σχολείο μας ,τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων  που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοïoύ COVID-19.

 

Οι  εν λόγω εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν ανά τμήμα όπου    οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν  τα ιστορικά γεγονότα της εθνικής μας επετείου μέσα από δύο  ταινίες (βίντεο). Επίσης, παρακολούθησαν μία επιπλέον ταινία (βίντεο) με θέμα τον εορτασμό της Σημαίας.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως κάθε χρόνο την 27η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το ιερό σύμβολο του Ελληνικού έθνους,  την σημαία. Η γαλανόλευκη σημαία με το σημείο του σταυρού   είναι ένα παντοδύναμο σύμβολο, δεμένο με  μια ένδοξη ιστορία 30 αιώνων και αγιασμένο με το αίμα εκατομμυρίων  Ελλήνων που χύθηκε σε στεριές και  θάλασσες  για να θεμελιωθεί στον τόπο μας η πολυπόθητη λευτεριά

Μετά το πέρας του επετειακού εορτασμού, η Διευθύντρια  παρέδωσε τη σημαία  στη σημαιοφόρο του σχολείου και ακολούθησε απονομή αριστείων , βραβείων στους αριστούχους μαθητές  στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Την επιμέλεια της  σχολικής γιορτής είχαν οι  καθηγήτριες φιλόλογοι του σχολείου μας κυρίες Ψαρρά Ευδοξία και Χωριανοπούλου Καλλιόπη.