Γνωριμία των τελειόφοιτων μαθητών των Δημοτικών της Χώρας με το 1ο Γυμνάσιο Νάξου

Κάθε χρόνο, το Μάιο μήνα, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου πραγματοποιούν την καθιερωμένη επίσκεψη τους στο σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος «Επισκέψεις των μαθητών της Στ΄τάξης Δημοτικού Σχολείου στο Γυμνάσιο που θα εγγραφούν». Σκοπός του προγράμματος είναι οι μικροί μαθητές να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά με το σχολείο της επόμενης βαθμίδας  εκπαίδευσης, που θα φοιτήσουν.

  Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου ήταν οι πρώτοι που μας επισκέφτηκαν, την Παρασκευή 4/5/2018. Έφτασαν στο σχολείο μας στις 10:00 το πρωί, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους  κυρία Αυγουστίνα Γεροντάκη, ύστερα απο συνενόηση με τον διευθυντή κ. Νίκο Καστελλάνο. Στην αυλή του σχολείου τους υποδέχθηκαν ο Διευθυντής και η Υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Νάξου. Ο Διευθυντής  ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές για την ιστορία του σχολείου και η κυρία Αγγελή τους ξενάγησε  στις αίθουσες και στα εργαστήρια  και ταυτόχρονα τους ενημέρωσε για την φοίτηση  στο Γυμνάσιο. Η επίσκεψη των μαθητών ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση  της διδασκαλίας του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Α τάξης Γυμνασίου, από τη φιλόλογο του σχολείου μας κ. Λάκη Ελένη.

Την Παρασκευή 18 Μαίου 2018, στις 9:00 το πρωί, σειρά να επισκεφτούν το σχολείο μας είχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου. Συνοδευόμενοι από τον δάσκαλό τους, κ. Παπαστεργίου Δημήτρη, έφτασαν στην αυλή του σχολείου όπου τους περίμενε ο Διευθυντής κ. Φουτάκογλου Στράτος που τους ενημέρωσε για την ιστορία του σχολείου ενώ τους συνόδευσε στο αμφιθέατρο όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιείτο μια ενημερωτική εκδήλωση. Κατόπιν η Υποδιευθύντρια κ. Αγγελή Ελένη ανάλαβε να τους ξεναγήσει στις αίθουσες και στα εργαστήρια και να τους ενημερώσει για την φοίτηση στο Γυμνάσιο.