Επιμορφωτικό Υλικό από την Πανελλαδική επιμορφωτική συνάντηση του Δικτύου “ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ”

Στις  4 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 18.00-20.30 μ.μ υλοποιήθηκε με επιτυχία η Πανελλαδική εξ αποστάσεως επιμόρφωση, που διοργάνωσε το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο  https://isecurenet.sch.gr/portal/  με θέμα: «Επίδραση του Διαδικτύου στις Γνωστικές Διεργασίες». Εισηγητής ήταν ο  Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας & Κυβερνοψυχολογίας  (ΕΚΠΑ), Διευθυντής του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας και του ΠΜΣ  «Κυβερνοψυχολογία», κ Πέτρος Ρούσσος. Την επιμορφωτική δράση παρακολούθησε η Διευθύντρια του Σχολείου.

Περισσότεροι από εννιακόσιοι (900) συμμετέχοντες, ο μεγαλύτερος  αριθμός μέχρι τώρα στα σεμινάρια του Δικτύου, από την όλη την  Ελλάδα,  απόλαυσαν την ομιλία του καθηγητή, με αμείωτο ενδιαφέρον, διάρκειας   περίπου στις 2.30 ωρών. Εκπαιδευτικοί και Σύμβουλοι-Πρεσβευτές του Δικτύου αλλά και γονείς  συμμετείχαν σε μια μεγάλη συζήτηση με πολλά ερωτήματα φανερώνοντας ότι  το θέμα του Διαδικτύου-Κυβερνοχώρου είναι επίκαιρο και δείχνει την  αναγκαιότητα για  επιστημονικά έγκυρη ενημέρωση όλων μας.   Την παρουσίαση και όλο το υλικό θα τη βρείτε στη σελίδαhttps://isecurenet.sch.gr/portal/?p=10287

O Πέτρος Ρούσσος είναι Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας &  Κυβερνοψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι  Διευθυντής του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και  Διευθυντής του ΠΜΣ «Κυβερνοψυχολογία» του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στις επιδράσεις των ψηφιακών  τεχνολογιών στις γνωστικές διεργασίες των μαθητών, εφαρμογές των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση, επικοινωνία ανθρώπου-υπολογιστή με έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, εργονομία συστημάτων ή  λογισμικού που απευθύνονται σε μαθητές, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εθισμό στο Διαδίκτυο και συλλογιστική στατιστικών εννοιών. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων στη στατιστική και τη γνωστική  ψυχολογία, και άνω των 70 επιστημονικών άρθρων, κεφαλαίων σε επιστημονικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος της Βρετανικής και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας).

Η παρουσίαση του καθηγητή κ Ρούσσου Πέτρου

Α ΜΕΡΟΣ

 https://www.youtube.com/watch?v=nvDKMKsXU9I

Β ΜΕΡΟΣ

https://www.youtube.com/watch?v=nvDKMKsXU9I

Δείτε  εδώ   την Εισήγηση του καθηγητή κ Ρούσσου Πέτρου με θέμα  “Επίδραση του Διαδικτύου στις γνωστικές διεργασίες”.