Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Πήρα την πρωτοβουλία να σας γράψω αυτή την επιστολή με αφορμή ένα δυσάρεστο γεγονός που αντίκρυσα εγώ και οι συμμαθητές μου στην παραλία της περιοχής μας κατά την επίσκεψή μας σ’ αυτή στα πλαίσια της σχολικής μας εκδρομής. Και αναφέρω ότι το γεγονός ήταν δυσάρεστο γιατί, αντί να χαρούμε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον που θα βοηθούσε να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, βρεθήκαμε μπροστά σε μια σκληρή και απάνθρωπη πραγματικότητα: ένας τεράστιος όγκος σκουπιδιών και πλαστικών κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας.
Έτσι, λοιπόν, σας γράφω για να διαμαρτυρηθώ και για να καταγγείλω αυτή την άσχημη κατάσταση. Όπως γνωρίζετε και από τα δικά σας παιδιά, οι απαιτήσεις των σχολικών μαθημάτων είναι πολλές και καθημερινές με αποτέλεσμα να μας δημιουργείται άγχος για το αν θα ανταποκριθούμε σ’ αυτές εξίσου καλά. Επομένως μια σχολική εκδρομή σ’ ένα ευχάριστο τοπίο, όπως ήταν και η παραλία μας πριν την καταντήσουν σκουπιδότοπο οι διάφοροι επισκέπτες, είναι αναγκαία για να μας ξεκουράσει από το φόρτο των μαθημάτων μας. Ακόμη, η θέα της παραλίας με σκουπίδια όχι μόνο δεν συντέλεσε στο να μας αποφορτίσει από τη ρουτίνα αλλά αποτελεί εστία μόλυνσης και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και μάλιστα για την υγεία των παιδιών.
Παρατηρώντας, λοιπόν, αυτή την εικόνα, απαιτώ να λάβετε άμεσα δραστικά μέτρα ως αρμόδιος του Δήμου μας για να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Θεωρώ πως ένα πρώτο βήμαείναι να ορίσετε συγκεκριμένα άτομα που θα αναλάβουν τον καθαρισμό της παραλίας και κυρίως τον αυστηρό και συνεχή έλεγχό της. Έπειτα, καλό θα ήταν να τοποθετήσετε περισσότερους κάδους σε σύντομη απόσταση και μάλιστα να είναι κάδοι ανακύκλωσης. Σε όλα αυτά να λάβετε υπόψη σας και τη δική μας εθελοντική δράση γιατί η κατάσταση αυτή μάς στενοχώρησε ιδιαίτερα και μας επηρέασε αρνητικά ψυχολογικά.
Ελπίζω να διαβάσετε και κυρίως να πάρετε στα σοβαρά την επιστολή αυτή. Απόδειξη για μένα και τους συμμαθητές μου θα αποτελέσει η άμεση, ουσιαστική και κυρίως η ενεργός δράση σας για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
Με εκτίμηση η μαθήτρια της Β2 Γυμνασίου,
Γεωργία Παπαϋφαντή

Αφήστε μια απάντηση