ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ

Σχετικά με το Blog

Στις 10-12-2011 ξεκινά η ιστορία του Ιστολογίου μας.

Οι πρώτες αναρτήσεις γίνονται από τη διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Φιλία Καλίτση. Σύντομα μου παραδίδει τη σκυτάλη.

Από τότε πέρασαν τρία δημιουργικά χρόνια.  Αναγνωριστικά και ψηλαφιστά στην αρχή κι έπειτα, όταν η τεχνογνωσία άρχισε να με συντροφεύει, οι αναρτήσεις έγιναν πιο πολλές και ποιοτικές.

Η ειδικότητά μου της φιλολόγου ήταν φυσικό να δώσει ένα τέτοιο προσανατολισμό στο Ιστολόγιο. Η ιδιαιτερότητα των αναρτήσεων είναι ότι περιέχουν πλούσιο σχολαστικά επιλεγμένο υλικό από το διαδίκτυο όπου εκτός των άλλων προβάλλονται σχετικά πονήματα συναδέλφων.

Η αναρτήσεις αποτελούν καθημερινό χρηστικό εργαλείο στην τάξη,  ένα δυναμικό βοήθημα εμπέδωσης του μαθήματος από τους μαθητές στο σπίτι, αλλά κι ένας ελκυστικός τρόπος να βοηθήσει το παιδί του με τα μαθήματα ο γονιός που το επιθυμεί.

Επιπλέον, αποτελούν έτοιμα μαθήματα για συναδέλφους που δεν είναι ακόμη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αλλά και για άλλους που θέλουν να πάρουν ιδέες, για να δημιουργήσουν τις δικές τους αναρτήσεις. 

Το στολίδια του Ιστολογίου αποτελούν οι αναρτήσεις οι σχετικές με τα μαθήματα της Λογοτεχνίας και της Ιστορίας  (όσες αφορούν την ιστορία καλύπτουν όλη την ύλη του βιβλίου)

Λογοτεχνία Α΄Γυμνασίου

Λογοτεχνία Β΄Γυμνασίου

Λογοτεχνία Γ΄Γυμνασίου

Ιστορία Α΄Γυμνασίου

Ιστορία Β΄Γυμνασίου

Ιστορία Γ΄Γυμνασίου

Επιπλέον οι θεατρικές και περιβαλλοντικές μου ανησυχίες, αλλά και το πάθος μου για τις Νέες Τεχνολογίες έδωσαν κι αυτές το στίγμα τους.

Το Γυμνάσιο Κορησού στην εκδήλωση προβολής Ταινιών-Ντοκιμαντέρ των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς (25-6-2012)

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα και eTwinning στο Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς(Παρουσίαση με Νέες Τεχνολογίες Web 02)

Η συμμετοχή του Γυμνασίου Κορησού στο Σεμινάριο Διδακτικής και Ερευνητικής Μεθοδολογίας, Οκτώβρης 2012, Διαδραστική Αφίσα! Απολαύστε!!!!

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα

Γενικά το Ιστολόγιο είναι ποικίλης ύλης. Προβάλλονται  εκδηλώσεις του σχολείου μας, αλλά και άλλων σχολείων, καθώς και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου: Εκδηλώσεις-Γιορτές

Ενδεικτικές αναρτήσεις:

1. Καλοκαιρινή γιορτή στο Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς(15-6-2013) Δελτίο τύπου-Φωτογραφικό υλικό-Βίντεο

2. «Υπό το φως της πανσελήνου» Θεατρική παράσταση με ροκ ανάσες…. 12-5-2012

Σημαντική κατηγορία με πλούσιο επιλεγμένο υλικό, χρησιμοποιείται συχνά από σχολεία που πραγματοποιούν σχετικές εκδηλώσεις: Σχολική βία-Εκφοβισμός

Οι σύνδεσμοι σχολείων, εκπαιδευτικών, συγγραφέων, ΚΠΕ και πολλών ακόμη δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ψάχνουν εστιασμένα σε ένα θέμα να εντοπίσουν αυτό που ψάχνουν και να σερφάρουν σε ασφαλή κι ενδιαφέροντα περιβάλλοντα.

Στους συνδέσμους θα βρείτε: Glogster Δικά μας, Prezi Δικά μας, Slideshare Δικά μας, YouTube Δικά μας. Οι σύνδεσμοι αυτοί περιλαμβάνουν εργασίες μαθητών, συμμετοχές σε διαγωνισμούς,  εκδηλώσεις του σχολείου, δικές μας εκπαιδευτικές δράσεις. Οι μαθητές μας χρησιμοποιούν διαδραστικά τα Ψηφιακά Μέσα με πολλαπλά εκπαιδευτικά οφέλη.

Στο σύνδεσμο Scribd «Κορησός» Εφημερίδα Συλλόγου Μαθητική Στήλη θα βρείτε τις δημοσιεύσεις μου στη Μαθητική Στήλη της Εφημερίδας από το 2005 μέχρι το 2012 που σταμάτησε την κυκλοφορία της. Επίσης, τη Στήλη της Κωνσταντινιδείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίων Αναργύρων στην οποία ήμουν Πρόεδρος την τετραετία 2007-2010 στην οποία θα βρείτε τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης όλες σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κορησού.

Στο Ιστολόγιο αναρτά επίσης και η καλή φίλη, συνάδερφος και συνοδοιπόρος όλα αυτά τα χρόνια κ. Κωνσταντινιά Μυλωνά, καθηγήτρια αγγλικών, με έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες και στα ευρωπαϊκά προγράμματα (etwinning):

Christmas Wishes

Για τις αναρτημένες φωτογραφίες των μαθητών έχει ζητηθεί η σχετική έγγραφη άδεια από τους γονείς τους.

Σε αρκετές αναρτήσεις έχουν ενδιαφέρον  οι εργασίες  και τα σχόλια των μαθητών μας οι οποίοι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν δημιουργικά τις Νέες Τεχνολογίες.

1. 2013 Έτος Κ.Π.Καβάφη. «Οι μαθητές δημιουργούν»

2. Κάρολος Ντίκενς: «Αφιέρωμα» Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Γυμνασίου

3. 7η Ενότητα Τέχνη: Graffiti – Απόψεις μαθητών Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου

4. Νεοελληνική Γλώσσα Β΄Γυμνασίου 3η ενότητα Φίλοι για πάντα

5. Λέων Τολστόι, Ο παππούς και το εγγονάκι Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Γυμνασίου

6. Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β΄ Γυμνασίου

7. Δημήτρης Ψαθάς, Οι πιτσιρίκοι Νεοελληνική Γλώσσα Α΄Γυμνασίου

8. Ευρωπαϊκος Διαγωνισμός «Ιστορίες Ζωής» Historypin «Let’s walk together» (Αναστάσιος Τσιτσιμίδης) (Ηλεκτρονικό Υλικό)

Σημαντικό κεφάλαιο στη διαδρομή του Γυμνασίου μας στο χρόνο είναι η Σχολική Βιβλιοθήκη. Γι΄ αυτό το λόγο στην ειδική κατηγορία, δείτε εδώ, υπάρχουν αναρτήσεις αφιερωμένες στην Ιστορία της, στο Χώρο ττης, στους συγγραφείς που την επισκέφτηκαν, αλλά και στις  θεατρικές εκδηλώσεις που έγιναν προς τιμήν τους.

Δείτε εδώ την πρώτη ανάρτηση. Και κάποιες ενδεικτικές:

Η Σχολική Βιβλιοθήκη σήμερα: Ο κυρίως χώρος

Ιστορικό Δραστηριοτήτων Σχολικής Βιβλιοθήκης (2007-2008)

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Γυμνασίου Κορησού «Απείθαρχοι Έφηβοι»

Η μεγάλη επισκεψιμότητα του Ιστολογίου μας από όλα τα μέρη του κόσμου, (από 18-1-2013 ως 3-3-2015 οι επισκέψεις του ιστολογίου ήταν 125.426, όπως έγραφε το σχετικό gadget), αλλά και τα ενθαρρυντικά σχόλια των αναγνωστών ενισχύουν την προσπάθειά μας κι αναδεικνύουν το Ιστολόγιό μας σε έναν ελληνικό φάρο γνώσης κι ενημέρωσης από τη μητέρα-πατρίδα, την Ελλάδα.

Για τους ξενόγλωσσους φίλους προσθέσαμε εφαρμογή μετάφρασης στα αγγλικά κι έτσι η γλώσσα δε θα είναι εμπόδιο για κάποιους επισκέπτες μας. Η εφαρμογή αυτή επίσης μπορεί να λειτουργήσει κι ως παιχνίδι εξάσκησης στην αγγλική γλώσσα…

Κάποιες ενδεικτικές αναρτήσεις με σχόλια επισκεπτών:

1. Καλοκαιρινή γιορτή στο Γυμνάσιο Κορησού(15-6-2013)

2. Τα βιβλία της Λένας Μερίκα που θα δραματοποιήσουμε… 20-4-2013

Καλή περιήγηση!

Η υπεύθυνη του Ιστολογίου

Αρετή Κάρκου, φιλόλογος, αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Κορησού

Επικοινωνία μαζί μου: arekarkou@gmail.com

Το ιστολόγιό μου(portfolio) στο Σχολικό Δίκτυο: https://blogs.sch.gr/arekarkou/

Το εκπαιδευτικό μου Ιστολόγιο: http://aretikarkou.blogspot.gr/

Η Ιστοσελίδα του σχολείου: http://gym-koris.kas.sch.gr/

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση