Feed
Άρθρα
Σχόλια

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Αργους Ορεστικού ευχόμαστε στους αγαπημένους μας μαθητές και αγαπητούς γονείς

Καλό καλοκαίρι και ξένοιαστες διακοπές!

 

Picture

 

 

Δ1α_ΓΔ οικ_27707_4_5_21_KYA ΦΕΚ Β 1825_ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ο Γυμνάσιο Άργους

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ο Γυμνάσιο Άργους

ΣΥΝ 1_Οδηγιες για προστασια στο διαδικτυο

ΣΥΝ 2 Σεξ_κακοποίηση

ΣΥΝ 3 Sexual Abuse girl

ΣΥΝ 4 για ενδοοικογενειακή βία

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Γ. ΜΑΓΚΛΗ

Συν3 _Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2020_202

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς!

Προστάτευσε τον εαυτό σου και το σχολείο σου

 • Να βήχεις ή να φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

 

 • Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.

 

 • Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα,ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

 

 • Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές σου.

 

 • Να κρατάς απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο.

 

 • Σε περίπτωση που εμφανίσεις πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσεις άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες σου ή τον καθηγητή σου και να μείνεις σπίτι μέχρι να νιώσεις τελείως καλά.

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :

Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054,2105212056, 210 5212058

Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση:2152156060

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

school_poster_steps

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειάσας και το σχολείο

 • Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής:
 • Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.
 • Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
 • Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπταειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

 

 • Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

 

 • Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :

Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054,2105212056, 2105212058

Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση:2152156060

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΝ_3 ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ γενικό

ΣΥΝ_4 Φυλλαδιο συμβουλες γονεις

ΣΥΝ_2 teleworking

ΣΥΝ_1 elearning

 

 

 

 

 

ΣΥΝ ΣΤΟ 39676_ΕΞ_ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ_ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ_20_03_2020

ΕΟΔΥ-Οδηγίες-για-παραμονή-παιδιών-και-εφήβων-στο-σπίτι-_-11-ΜΑΡΤΙΟΥ-2020

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ  Άργους Ορεστικού τραγουδώντας μαζί τους και στέλνοντας μηνύματα ζωντανά μέσα από την εκπομπή τους στο http://europeanschoolradio.eu/player.php.

 

 

Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εξόπλισε τόσο τα γραφεία των καθηγητών όσο και το εργαστήριο πληροφορικής  του σχολείου  μας, με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιντεοπροβολέα,πληκτρολόγια και εκτυπωτές.  Έτσι εξοπλιστήκαμε με ένα σύγχρονο Εργαστήριο Πληροφορικής. Ο χώρος αυτός μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 19 μαθητές και μαθήτριες και παρέχει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου να υποστηρίξουν τη διδασκαλία τους με την βοήθεια εποπτικών μέσων και μηχανημάτων ή να αντλήσουν πληροφορίες από το διαδίκτυο.

Με την εισαγωγή των υπολογιστών στην εκπαιδευτική διαδικασία:

 • οι μαθητές αποκτούν πρόσβαση σε νέες πηγές γνώσης,
 • αναπτύσσουν συνεργασία με άλλους μαθητές, με την βοήθεια και την καθοδήγηση των καθηγητών.

Την Παρασκευή 08/11/2019  η Β΄Γυμνασίου παρακολούθησε την Θεατρική παράσταση «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» της Άλκης Ζέη στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.

Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων της Άλκης Ζέη ζωντανεύει  στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, σε διασκευή των Σάββα Κυριακίδη  και  Τάκη Τζαμαργιά, και  μας μεταφέρει στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου. Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης  με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

 

Η Β΄Γυμνασίου και συγκεκριμένα το τμήμα Β1 του σχολείου μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην παραδοσιακή συνοικία της Καστοριάς» Ντολτσό» στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: «Εκκλησία και λαϊκός πολιτισμός κατά την τουρκοκρατία».

 

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας, οι μαθητές της Α΄τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον Λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού. Ο Λιμναίος προϊστορικός οικισμός είναι ένας νεολιθικός  οικισμός που αναπτύχθηκε δίπλα στις όχθες της λίμνης Ορεστιάδας. Κατοικήθηκε από τη Μέση Νεολιθική περίοδο (5.500 π.χ) μέχρι και την πρώιμη εποχή του χαλκού (3.500 π.χ). Υπολογίζεται πως ζούσαν 3.000 άνθρωποι σε μια καλά οργανωμένη κοινωνία.

Σήμερα, στην περιοχή του Λιμναίου οικισμού, έχει δημιουργηθεί η αναπαράσταση του με οκτώ φυσικού μεγέθους κυκλικές και ορθογώνιες καλύβες από ξύλο και πηλό, πάνω σε πασσαλόπηκτες πλατφόρμες, πλάι στη λίμνη. Μέσα στις καλύβες έχουν τοποθετηθεί ομοιώματα ανθρώπων της προϊστορικής εποχής και πιστά αντίγραφα αντικειμένων καθημερινής χρήσης: φιάλες, κύπελλα, καλάθια, εργαλεία από πυριτόλιθο ή οστά, βαρκόσχημα αγγεία και μια μικρή εστία.

Ανάμεσα στα ευρήματα ξεχωρίζουν οι οστέινες φλογέρες αλλά και μια ξύλινη πινακίδα (5.260 π.χ) που φέρει χαράγματα και πιθανόν να αποτελεί μια πρώιμη μορφή γραπτού λόγου.

 

 

 

 

Στα πλαίσια του μαθήματος των γερμανικών οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 Γυμνασίου, έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και ευχήθηκαν στα γερμανικά καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.  

 

 

Α1

 

Και φέτος τα Χριστούγεννα,  οι μαθητές μας μαζί με τους καθηγητές στόλισαν με μεγάλη χαρά το σχολείο μας!

 

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, ότι και φέτος θα λειτουργήσει η ενισχυτική διδασκαλία στο σχολείο μας.

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 4517 Β΄/16-10-2018 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 164700/Δ2/03-10-2018 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2018-2019». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2018-2019 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.  Όποιος μαθητής επιθυμεί να παρακολουθήσει κάποια από τα παραπάνω μαθήματα  να ενημερώσει τον διευθυντή και να συμπληρώσει την υπεύθυνη δήλωση.

Συν.1 _Υπόδειγμα Αίτησης-δήλωσης μαθημάτων 2018-2019

 

 

 

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Καστοριανό παγκόσμιο πρωταθλητή Κωπηλασίας Χρήστο Στεργιάκα και να ενημερωθούν για το άθλημα της κωπηλασίας που έχει προσφέρει αμέτρητες επιτυχίες στην Ελλάδα, με Ολυμπιακά, Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά και άλλα πολλά μετάλλια.

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων