Μαρ 14

Το παπάκι (@) και ιστορία του!

Με τη λέξη «παπάκι» αναφερόμαστε στο σύμβολο @ που συνοδεύει κάθε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ποιά η ιστορία του @ και πώς το αποκαλούν σε άλλες χώρες;

Το 1972, ο Raymond Samuel Tomlinson, προγραμματιστής στο επάγγελμα, έστειλε το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα, γνωστό σήμερα ως email χρησιμοποιώντας το σύμβολο @, για να δείξει τη θέση του παραλήπτη. Μέχρι τότε τα ηλεκτρονικά μηνύματα μπορούσαν να σταλούν σε χρήστες που χρησιμοποιούσαν τον ίδιο υπολογιστή. Ο Tomlinson, που χρησιμοποίησε μια πρότυπη συσκευή τηλετύπου, κατάλαβε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει ένα σύμβολο που θα διέφερε από το όνομα ώστε να μην υπάρξει καμία σύγχυση. Εντούτοις, πριν το σύμβολο αποκτήσει αυτήν την ιδιότητα στα πληκτρολόγια γραφομηχανών στο 1880 και αργότερα στα πληκτρολόγια QWERTY της δεκαετίας του ’40, το @ είχα μια μεγάλη ιστορία της χρήσης του σε όλο τον κόσμο.
Οι γλωσσολόγοι διχάζονται ως προς το πότε εμφανίστηκε αρχικά το σύμβολο. Πολλές θεωρίες έχουν ακουστεί σχετικά με την προέλευση του.

* 6ος ή 7ος αιώνας. Μοναχοί το χρησιμοποιούσαν για να γράφουν γρηγορότερα τη λέξη ad (at στα λατινικά)

* Χρησιμοποιήθηκε από εμπόρους για να προσδιορίσουν την έννοια του “το κάθε ένα” δηλαδή η έκφραση 10 μήλα @ 1€ υποδηλώνει συνολικό κόστος 10€, ενώ η έκφραση 10 μήλα at 1€ υποδηλώνει συνολικό κόστος 1€.

* Προέρχεται από το ελληνικό ανά

* Τελευταία ένας καθηγητής Ιστορία στην Ιταλία, ανακάλυψε έγγραφα του 14ου αιώνα που εμφάνιζε το @ σα μονάδα μέτρησης.

Στα Αγγλικά το @ είναι η συντομογραφία του «at», αλλά σε άλλες χώρες, έχει εντελώς διαφορετικό όνομα.

Δείτε μερικά από τα ονόματα του @ σε άλλες χώρες…
Αφρική Ουρά πιθήκου
Βοσνία, Σερβία, Κροατία Αναφέρονται σ’αυτό ως Crazy I
Χονγκ Κονγκ Εχει την ίδια έννοια όπως και στα αγγλικά
Ισπανία, Καναλονία, Πορτογαλία Το ονομάζουν arrova, μία μονάδα μέτρησης βάρους
Δανία Σύμβολο άλφα, ή προβοσκίδα ή ουρά γουρουνιού
Κάτω χώρες Ουρά πιθήκου
Γαλλία Σαλιγκάρι
Γερμανία Ουρά πιθήκου
Ελλάδα Παπάκι
Ουγγαρία Σκουλήκι
Ιταλία Σαλιγκάρι
Ιαπωνία Σύμβολο α
Κινέζικα Ποντίκι
Νορβηγία Ουρά γουρουνιού
Πολωνία Μαϊμού
Ρουμανία Την ίδια έννοια όπως και στα Αγγλικά «at»
Ρωσία Σκυλάκι
Σουηδία Προβοσκίδα
Τουρκία Αυτί

πηγή: http://www.techpress.gr

Μαρ 05

Ο Καραγκιόζης περνά με το δικό του μοναδικό τρόπο το μήνυμα κατά της Βίας

Μαρ 05

Πάρε θέση ΜΗΝ μένεις αμέτοχος….

Ένα σύντομο βίντεο για τον εκφοβισμό λόγω διαφορετικότητας. Ο μικρός προκαλεί την προσοχή γιατί έχει κόκκινα μαλλιά, μερικές φορές όμως τα πράγματα εξελίσσονται απροσδόκητα καλά, βρίσκοντας συμμάχους και αργότερα φίλους εκεί που δεν το περιμένουμε…

Μαρ 05

Με αφορμή την επέτειο για την ενδοσχολική βία

Στο σχολείο ή εκτός συχνά υπάρχουν καταστάσεις που κάνουν ένα παιδί να αισθανθεί άσχημα, προσβεβλημένο, ταπεινωμένο. Ένα παιδί δεν έχει τις άμυνες, τις αντιστάσεις, τη δύναμη να το διαχειριστεί πάντα. Και ως διέξοδο προτιμά να υποχωρήσει, να κλειστεί στον εαυτό του. Δεν είναι όμως αυτή η λύση. Ας δείξουμε σε κάθε παιδί ότι υπάρχει και άλλος τρόπος. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να βρει ένα πρόσωπο που μπορεί να του δείξει εμπιστοσύνη κι εκείνο προσοχή και αγάπη.

Φεβ 07

Η ηγεσία της Microsoft άλλαξε

nadellaΣήμερα έγινε και η επίσημη ανακοίνωση που φέρνει τον Ινδό Satya Nadella στην ηγεσία της αμερικανικής εταιρείας, ο οποίος αντικαθιστά μαλιστα τον επί 14 χρόνια Διευθύνοντα Σύμβουλο, Steve Ballmer.

Πρώτη απόφαση του Nadella όπως μεταδίδουν όλα τα site τεχνολογικού περιεχομένου, ήταν να ζητήσει την παραίτηση του Bill Gates από την θέση του Προέδρου της Microsoft, της εταιρείας που ίδρυσε πριν 39 χρόνια, προκειμένου να τον έχει στο πλευρό του ως τεχνολογικό σύμβουλο.

Γεγονός που αφήνει ικανοποιημένο τον Bill Gates, σύμφωνα με δήλωσή του.

Ιαν 17

Η Καρυάτιδα που πάντα συγκινεί

Αν επισκεφθείτε το Μουσείο Ακροπόλεως, σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι 5 Καρυάτιδες που έχουν διασωθεί από τον βράχο της Ακρόπολης. Ενα σημείο έχει αφεθεί επίτηδες κενό, γιατί η 6η Καρυάτις βρίσκεται στο British Museum του Λονδίνου.

Ιαν 13

18ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Λυσίας

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη διεξαγωγή του 18ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ», που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, και θα πραγματοποιηθεί από 21 Φεβρουαρίου έως 21 Μαρτίου 2014 (αρχική φάση του διαγωνισμού) και στις 05 Απριλίου 2014 (τελική φάση του διαγωνισμού). Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού (Απόδημος Ελληνισμός).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τηνιστοσελίδα www.lysias.gr” ή να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού στο τηλέφωνο 210-6186000 (εσωτερικό. 0523) και στηνηλεκτρονική διεύθυνση «info@lysias.gr”.

 

 

Ιαν 10

26ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

 

Σας γνωστοποιούμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) σε συνεργασία με τα τμήματα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ελληνικών Πανεπιστημίων και τμημάτων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων TΕΙ διοργανώνει τον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, για τον κανονισμό διεξαγωγής και το θέμα της πρώτης φάσης του Διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις  ιστοσελίδες www.epy.gr και www.pdp.gr

afisa

Ιαν 07

Διαδικτυακές κοινωνικές συναναστροφές

pic1Κοινωνικά δίκτυα ονομάζουμε μια σειρά διαδικτυακών υπηρεσιών όπως το Facebook, το YouTube, το Twitter και κάποια διαδικτυακά παιχνίδια όπως το World of Warcraft και το League of Legends. Αυτές οι υπηρεσίες επιτρέπουν στα παιδιά και τους εφήβους να επικοινωνούν με άλλα άτομα στο διαδίκτυο. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρεί το παιδί ή ο έφηβός σας επαφές με τους φίλους του και την οικογένεια. Μπορεί να δημοσιεύει πληροφορίες για τον εαυτό του, να δείξει φωτογραφίες του, να πει για τα ενδιαφέροντά του, να παίξει παιχνίδια και γενικά να συχνάζει. Ωστόσο,

Ιαν 06

Οι πίνακες του Βαν Γκογκ ζωντανεύουν…

Τι σκεφτόταν ο Βίνσεντ βαν Γκογκ όταν ζωγράφιζε; Ή μάλλον, τι έβλεπε μπροστά του; Ο visual artist Luca Agnani, προσπάθησε να μπει στο μυαλό και στη θέση του μεγάλου ζωγράφου, 123 χρόνια μετά τον θάνατο του.

Οι πιο χαρακτηριστικοί πίνακες του βαν Γκογκ (30 Μαρτίου 1853 – 29 Ιουλίου 1890), παίρνουν ζωή σ’αυτό το animation βίντεο του Luca Agnani που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Van Gogh Shadow».

Older posts «

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση