Συμμετοχή μαθητών της Γ’ Λυκείου για πτήση με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας

H Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, προγραμματίζει, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, εκδήλωση που θα περιλαμβάνει πτήσεις μαθητών/τριών της Γ ́ Τάξης Λυκείου, σχολικού έτους 2021 – 2022, αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑ (www.haf.gr) έως την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 (23:59) και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Για τους/τις μαθητές/τριες, που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση απαιτούνται, σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα:

 • Η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης – Συγκατάθεσης του Γονέα (για ανηλίκους)
 • Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ)Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

 • Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής
 • Ιατρικής (ΚΑΙ)
 • Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, εκπαίδευση και πραγματοποίηση πτήσεων στη Σχολή Ικάρων. Για τους/τις μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους, που θα επιλέγουν και διαμένουν εκτός Νομού Αττικής, δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της ΠΑ. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεών τους, εντός Νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση δύναται να τροποποιηθεί ή να αναβληθεί ανάλογα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας – μετάδοσης της λοίμωξης «COVID-19».

Η  ανακοίνωση της εκδήλωσης, η οποία έχει αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη της ΠΑ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.haf.gr/2021/10/ptisi-mathiton-me-elikofora-ptitika-mesa-tis-pa-at032-2021/

Οι επιμέρους λεπτομέρειες της εκδήλωσης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα αυτής θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί τους, που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή και πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικό rapid test των τελευταίων 24 ωρών ή μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών κατά του κορωνοϊού «COVID-19».

H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Τύπου ΓΕΑ στα τηλέφωνα 210 6591040-41 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις spokesman@haf.gr και spokesman.haf@gmail.com

Η εν λόγω δράση γνωστοποιείται στους ανωτέρω μαθητές/τριες, προκειμένου να εκδηλώσουν τη συμμετοχή τους, εφόσον το επιθυμούν.

Youth Hacking 4 Freedom: Διαγωνισμός συγγραφής ανοιχτού κώδικα για εφήβους από το FSFE

Το Free Software Foundation Europe (FSFE) για να εμπνεύσει τη νεότερη γενιά στην ελευθερία του λογισμικού, διοργανώνει τον διαγωνισμό «Youth Hacking 4 Freedom» (YH4F), όπου έφηβοι από όλη την Ευρώπη έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν με ένα δίκαιο και διασκεδαστικό τρόπο στην συγγραφή ανοιχτού κώδικα. Οι νικητές θα λάβουν ένα χρηματικό έπαθλο και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες

 • Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι 14-18 ετών και πρέπει να εγγραφούν στο yh4f.org
 • Η εναρκτήρια εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στις 10 Οκτωβρίου 2021.
 • Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 .
 • Σε έξι νικητές θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα (2 x 4.096 €, 2 x 2.048 €, 2 x 1.024 €) και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες.
 • Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Η τελετή απονομής θα γίνει στις Βρυξέλλες.

https://edu.ellak.gr/2021/09/29/youth-hacking-4-freedom-diagonismos-singrafis-anichtou-kodika-gia-efivous-apo-to-fsfe/

Μαθητικός Διαγωνισμός ΕΚΠΑ

Η κριτική επιτροπή του 6ου μαθητικού διαγωνισμού που διοργανώνει το Μουσείο Ιστορίας σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021 με τίτλο:

     1821-2021
Από τον Αγώνα για Ανεξαρτησία στην καλλιέργεια της γνώσης.
Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας στο νεοσύστατο κράτος

αποφάσισε, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία και κατ’ εξαίρεση για φέτος:

– την επέκταση του διαγωνισμού για έναν ακόμα χρόνο (2020-2022) 
– τη μετατροπή του σε πανελλαδικό (απευθύνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας)

Επίσης, όπως είχε αναφερθεί και στην αρχική προκήρυξη, θα υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής του διαγωνισμού και με τους δύο τρόπους: είτε δια ζώσης είτε με φυσική παρουσία.

Επισυνάπτεται η σχετική τροποποιημένη προκήρυξη.

Ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων: 8 Απριλίου 2022.

ΝΕΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Mαθητικός Διαγωνισμός ΕΚΠΑ 2020-2022

82ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ «Ο ΘΑΛΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 46/16-09-2021 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τον 82ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.), το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 9:00-12:00, και απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, καθώς και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω των σχολείων τους στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2021.

ΕΞΕ – 121833 – 2021 – 82ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ `Ο ΘΑΛΗΣ` ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διαστημικής CanSat in Greece 2022

Ο διαγωνισμός CanSat in Greece απευθύνεται σε μαθητές και ο στόχος του είναι η εξοικείωσή τους με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Κάθε ομάδα καλείται να κατασκευάσει έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού με σκοπό να εκτελέσει κάποια αποστολή. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή του εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε μαθητική ομάδα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν! Διαβάστε τον Ενημερωτικό Οδηγό και τις Οδηγίες Συμμετοχής και υποβάλετε την Αίτησή σας μέχρι την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.

Δηλώσεις συμμετοχής στο cansat.gr/apply.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος | 42η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής

Αξιότιμε παραλήπτη,

Σας απευθύνουμε το παρόν μήνυμα, προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε τη διοργάνωση της 42ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.

Συνημμένη στο παρόν email, λοιπόν, θα βρείτε την Εγκύκλιο Συμμετοχής στην 42η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής, η οποία πρόκειται να λάβει χώρα την περίοδο 17 έως και 20 Δεκεμβρίου 2021 στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου.

Η Εγκύκλιος περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη Συνδιάσκεψη και τους όρους συμμετοχής σε αυτή. Μαζί με την Εγκύκλιο Συμμετοχής, αποστέλλονται επίσης, επικουρικά, ένα έγγραφο με οδηγίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Αίτησης/Δήλωσης Συμμετοχής καθώς και ενημερωτικό υλικό για τον οργανισμό και τη δραστηριότητά μας εν γένει.

Σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 09:00 πμ (το πρωί). Όλοι οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής πριν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 23:59. Σε περίπτωση πρόωρης συμπλήρωσης του ανώτατου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Η ηλεκτρονική φόρμα αίτησης συμμετοχής βρίσκεται εντός της εγκυκλίου αλλά και στον παρακάτω σύνδεσμο (https://forms.gle/nooX1rVkxdnKYKKa9).

Η Διοργανωτική Επιτροπή παραμένει πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Η Διοργανωτική Επιτροπή

 Head Organising Committee of the 42th NSC of EYP GREECE

 • Afroditi KARATAGLI, T: (+30) 6942413238
 • Aimilios PISTOFIDIS / CHATZIDIMITRIOU, T: (+30) 6931579528 
 • George ZACHARIADIS, T: (+30) 6972995670 

Mailthessaloniki.nsc@eypgreece.org

Mail for Schoolsschools@eypgreece.org

Διαβίβαση προκήρυξης σχετικά με την έγκριση της 9ης Διεθνούς Μαθητικής Συνάντησης Δημοσίου Λόγου στα Γαλλικά με τίτλο «Conseil des Jeunes Citoyens» του Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Δελασάλ

Delasal ανακοινοποιηση

ΕΞΕ – 106200 – 2021 – Διαβίβαση προκήρυξης σχετικά με την έγκριση της 9ης Διεθνούς Μαθητικής Συνάντησης Δημοσίου Λόγου στα Γαλλικά με τίτλο `Conseil d

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων μαθητικού διαγωνισμού με θέμα ‘Ο Φιλελληνισμός, η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος και στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση’

ANAKOINΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-09.2021

Ζωγράφειο Ιωαννίνων βίντεο από την εκδήλωση με τα παιδιά του 7ου ΓΕ.Λ.

Οι μαθητές της πόλης μας αναδεικνύουν τον χαρακτήρα και τις αξίες με τις οποίες έχουν μεγαλώσει και είναι και σήμερα κοντά στους παππούδες και τις γιαγιάδες του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας. Φέρνοντας γλυκά , δώρα ,την αγάπη και το σεβασμό Το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων με τους κ. Ευάγγελο Κωσταδήμα, διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές κ. Μαίρη Κασσαγιάννη και κ. Μιχάλη Τσίγκα έφεραν δώρα χρήσιμα για την λειτουργία μας, τραγούδησαν τα κάλαντα και συνομίλησαν με τους φιλοξενούμενους μας.

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και ευχόμαστε σε όλο το σχολείο χρόνια πολλά, καλές γιορτές και οι ευχές των ηλικιωμένων να γίνουν πραγματικότητα στη ζωή τους.

Βίντεο