Σεπ 08
23

Εμείς; Ένα μικρό φουρνάκι έχουμε…

Κάτω από (Κόσμος, Ταξίδια) από στις 23-09-2008 και με ετικέτα

receptionalkatraz_98.jpgΑχαλίνωτη η φαντασία των Γερμανών! Η ιστορία εξάλλου έχει αποδείξει οτι πόρω απέχει να γίνει η φαντασίωσή τους…πράξη! Δημιούργησαν λοιπόν το ξενοδοχείο «Αλκατράζ» στην πόλη Kaiserslautern. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για τις διάσημες, αυθεντικές φυλακές, αλλά για ένα ξενοδοχείο (ο Θεός φυλάξοι) που τις μιμείται με εντυπωσιακή επιτυχία, απευθυνόμενο σε εκκεντρικούς, συλλέκτες “εμπειριών” (…στο δικό μου χώρο…) ή περίεργους τουρίστες (…με λένε Λόλα…). Το κτίριο, που οικοδομήθηκε το 1867 και φιλοξενούσε πραγματικές φυλακές, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 57 δωματίων, τα οποία προσομοιάζουν σε κελιά. Από τα καθαρότατα πλην άθλιας αισθητικής κρεβάτια μέχρι τις βαριές ατσάλινες πόρτες ασφαλείας και το περιφραγμένο με κάγκελα μπαρ, όλα είναι γνήσια στοιχεία και δημιουργούν… original ατμόσφαιρα φυλακής!

Αυτό που δεν ξέρω (και ούτε θέλω να το μάθω) είναι αν οι grooms, οι cashiers, οι υπάλληλοι της reception έχουν τον ρόλο των δεσμοφυλάκων, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Επόμενη κίνηση του Γερμανικού τουρισμού by sine qua non; Συνθήκες solarium αλά Auswitz, Dachau ή Treblinka! Αν και έμαθα την γλώσσα τους και γνώρισα τη χώρα τους, ορκίστηκα οτι σε γερμανικό μουσείο δεν θα ξαναπάω!

Πηγή: Ε-Τipos 23-09-08



Αφήστε μια απάντηση