Φεβ 10
08

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ άλλαξε η ζωή της…

Κάτω από (Εκπαίδευση, Κοινωνία) από στις 08-02-2010

Η εννιάχρονη Γκιζέμ με τις τρύπιες μπότες έγινε διάσημη σε όλη την Τουρκία όταν οι συμβουλές της προς τους συμμαθητές της απαθανατίστηκαν με μια κάμερα από τον δάσκαλό της και ανέβηκαν στο Facebook. Χάρις σε αυτό το βίντεο, η Γκιζέμ εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ δέχθηκε πρόταση να συμμετάσχει σε διαφήμιση.contentsegment_13664106w232_h250_r0_p0_s1_v1jpg.jpgΚαι στο σπίτι της φθάνουν καθημερινά καινούργια ζευγάρια μπότες. «Είχαμε ένα τσουβάλι κάρβουνα στο σπίτι, τώρα έχουμε 80», λέει ο άνεργος πατέρας της.

Η ζωή της μικρής Γκιζέμ άλλαξε όταν μαζί με τη συμμαθήτριά της Χαβά προσπάθησαν να πείσουν τους συμμαθητές τους να διαβάζουν περισσότερο. «Φίλοι μου, εμένα ο δάσκαλος δεν με έκανε πρόεδρο επειδή είμαι φτωχή, αλλά επειδή είμαι καλή μαθήτρια.

Κοιτάξτε τις μπότες μου, είναι τρύπιες. Σήμερα ήρθα στο σχολείο με βρεγμένες κάλτσες. Ο πατέρας μου δούλευε στις οικοδομές κι έπεσε από τον τέταρτο όροφο. Δούλευε για να μας σπουδάσει. Η καρδιά μου είναι βαθιά πληγωμένη αυτήν τη στιγμή». Ο δάσκαλος της Γκιζέμ έστειλε το βίντεο στη Γερμανία, στην κόρη του, κι εκείνη το ανέβασε στο Facebook. Μέσα σε λίγες ώρες έσπασε ρεκόρ επισκέψεων. Κι ύστερα, η Γκιζέμ δέχθηκε προσκλήσεις από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές της χώρας. Όλη η Τουρκία τη θαύμασε. «Είναι για φτύσιμο», ξέσπασε αυθόρμητα η Γκιζέμ για την αρχή Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος κάνοντας τον τηλεπαρουσιαστή να τρέξει κοντά της και να της κλείσει το στόμα φοβούμενος για τις συνέπειες. «Η κόρη μου έχει μάθει να λέει μόνο αλήθειες», έσπευσε να συμπληρώσει ο πατέρας της υπερήφανος για την κόρη του. Μια τουρκική παροιμία λέει άλλωστε ότι «στην Τουρκία το καλό τιμωρείται»!



Αφήστε μια απάντηση