Δεκ 09
14

Mαθήματα μέσω τηλεόρασης…

Κάτω από (Εκπαίδευση, Επικαιρότητα) από στις 14-12-2009 και με ετικέτα

Την εκτίμηση των ειδικών επιστημόνων ότι το πανδημικό κύμα της νέας γρίπης έχει ήδη κορυφωθεί στη χώρα μας επιβεβαιώνουν τα νεότερα δεδομένα. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, την εβδομάδα από 30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου (49η), επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 2.104 επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης, έναντι 2.274 που επιβεβαιώθηκαν την εβδομάδα που προηγήθηκε (48η), με το κύριο «βάρος» να μετατοπίζεται νότια. lernfern.jpg Την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφηκε περαιτέρω αύξηση στις απουσίες μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το σχολείο τους με το μεγαλύτερο ποσοστό απουσιών (16%) να παρατηρείται πλέον στην Αττική και την Κεντρική Ελλάδα και να ακολουθεί η Βόρεια Ελλάδα (14%). Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει την 49η εβδομάδα ο αριθμός των ιατρικών επισκέψεων λόγω γρίπης, αν και σχετικά μειωμένος έναντι της εβδομάδας που προηγήθηκε (περίπου 6% των επισκέψεων ήταν λόγω γρίπης έναντι 9% την προηγούμενη εβδομάδα). Σύμφωνα με τα δεδομένα των Εργαστηρίων Αναφοράς Γρίπης «εξαφανισμένη» παραμένει η εποχική γρίπη.

«Ολα τα παραπάνω τεκμηριώνουν ότι στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε φάση κορύφωσης του επιδημικού κύματος νέας γρίπης, με υψηλή δραστηριότητα της νόσου», επισημαίνεται στην έκθεση.

Εν τω μεταξύ, μαθήματα από την εκπαιδευτική τηλεόραση θα κάνουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της χώρας, οι οποίοι παραμένουν στο σπίτι εξαιτίας της νέας γρίπης. Οπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, από την προσεχή Δευτέρα εγκαινιάζεται συνεργασία της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης με την ΕΡΤ3 για την προβολή τηλεοπτικού προγράμματος εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάζει καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως τις 10 π.μ. εναλλακτικά και διαδοχικά ποικίλα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος σπουδών τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.   «K»
Αφήστε μια απάντηση