Δεκ 09
08

Σε καταστήματα, κοντέινερ και παραπήγματα…

Κάτω από (Ελλάδα, Επικαιρότητα, Σχολείο) από στις 08-12-2009

Αν και τον 21ο αιώνα θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο ότι όλοι οι μαθητές φοιτούν σε κανονικά, λειτουργικά σχολεία, φαίνεται ότι στην Ελλάδα κάποιες βασικές υποδομές αποτελούν ακόμα ζητούμενο…Ο λόγος για τα σχολεία του δήμου Αρτέμιδας στην Αν. Αττική, όπου από τις 17 σχολικές μονάδες μόνον οι έξι στεγάζονται σε δημόσια κτίρια. Οι υπόλοιπες είτε συστεγάζονται είτε φιλοξενούν τους μαθητές σε καταστήματα, κοντέινερ και παραπήγματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία της Ενωσης Συλλόγων Γονέων δήμου Αρτέμιδας, από τα επτά νηπιαγωγεία μόνο το ένα λειτουργεί σε δημόσιο κτίριο αλλά ακόμα και σ’ αυτό το ένα τμήμα κάνει μάθημα στον διάδρομο! Οσον αφορά στα δημοτικά, μόνο τρία από τα επτά λειτουργούν σε αυτόνομα δημόσια κτίρια. Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε ενοικιαζόμενα οικόπεδα με κοντέινερ, ενώ ένα από τα γυμνάσια λειτουργεί εξ ολοκλήρου σε κοντέινερ και μάλιστα σε καταπατημένο οικόπεδο. «Ολες οι αίθουσες του 2ου γυμνασίου είναι προκάτ, ενώ οι 280 μαθητές προαυλίζονται σε έναν μικρό και ακατάλληλο χώρο και μοιράζονται τρεις τουαλέτες», αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων, κ. Σταύρος Τατάρογλου, και εξηγεί ότι «μετά τη λειτουργία του αεροδρομίου και της Αττικής Οδού δημιουργήθηκαν μεγάλες ανάγκες και σε άλλες υποδομές αλλά δυστυχώς η Πολιτεία δεν φρόντισε το αυτονόητο, να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την περιοχή, στην οποία τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πληθυσμιακή έκρηξη».

Χθες, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων της Αρτέμιδας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα, προκειμένου να του εκθέσουν το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Ο γ.γ. δεσμεύτηκε ότι μέσα στο 2010, το υπουργείο θα ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος.

Η Ενωση των Συλλόγων Γονέων ζητάει από το κράτος χρηματοδότηση για την αγορά 10 οικοπέδων, αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου κατά παρέκκλιση για την πόλη της Αρτέμιδας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανέγερσης σχολικών κτιρίων, με χρήση του νόμου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, οι γονείς προτείνουν να προχωρήσει ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων στην απαλλοτρίωση των ήδη υφιστάμενων χαρακτηρισμένων χώρων, να κατασκευαστούν στέγαστρα στο 2ο, 4ο και 7ο δημοτικό, στο 2ο γυμνάσιο, και κατάλληλοι χώροι υγιεινής. Το ζήτημα της σχολικής στέγης ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Αρτέμιδας τα τελευταία 15 χρόνια. Της Ελενας Kαρανατση




Αφήστε μια απάντηση