Οκτ 09
26

Φρένο στις αποσπάσεις…

Κάτω από (Εκθέσεις, Εκπαίδευση) από στις 26-10-2009 και με ετικέτα

Tην άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία, που υπολογίζονται σε περίπου 5.000 συνολικά, αρχίζει από σήμερα η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.  Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κάλυψή τους και ο χρόνος που χάνεται θα αναπληρώνεται. Η πρώτη κίνησή της, εκτός από άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, θα είναι το μαχαίρι στις ρουσφετολογικές αποσπάσεις σε γραφεία, που ξεπέρασαν φέτος τις 10.000!
Τη στιγμή που σε αρκετά σχολεία ανά τη χώρα ξεκίνησαν ήδη καταλήψεις λόγω των κενών, προέκυψε ότι οι 300 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο υπουργείο το 2003 ξεπέρασαν φέτος τους 1.000. Μόνο στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, η νέα ηγεσία βρήκε 7 αποσπασμένες (από ακριτικά σχολεία κυρίως) νεαρές καθηγήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να βγάζουν φωτοτυπίες.
Προκειμένου να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς, όπως ενημέρωσε χθες τους εκπροσώπους των δασκάλων και των καθηγητών (τα προεδρεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της ΟΛΜΕ) με τους οποίους είχε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας, η υπουργός σχεδιάζει νέο νόμο που θα θέτει αντικειμενικά κριτήρια στις αποσπάσεις και μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. avatar117_1.gifΣτόχος είναι να καταργηθούν οι αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις και να μη μετρούν τα μόρια της οργανικής τους θέσης. Οι αποσπάσεις θα αντιμετωπιστούν στο εξής «με ορθολογισμό, αξιοκρατία και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των εκπαιδευτικών. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν αποσπασματικές κινήσεις, αλλά να συμφωνήσουμε για τον τρόπο που θα λειτουργεί και η διοίκηση και οι εκπαιδευτικοί», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης η κ. Διαμαντοπούλου αποδέχθηκε το αίτημα των εκπαιδευτικών για κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.

Για να δούμε… Αυτή η κατάσταση έχει καταντήσει πλέον για γέλια ή για …» ξύλο»!  Υπάρχουν συνάδελφοι με διαπιστωμένα προβλήματα υγείας, που παραμένουν στις τάξεις με αξιοπρέπεια, εις βάρος της υγείας τους.  Βλέπεις, δεν έχουν «τρόπο» να πάνε σε «δουλειά γραφείου»!  Ή … δεν θέλουν! Υπάρχουν όμως πια, πάρα πολλοί που δηλώνουν «ότι θέλουν» για να αποσπασπαστούν, μαζί με τα μόρια της οργανικής τους, φυσικά.     Για να μην πούμε και για κείνους που ποτέ δεν παρουσιάζονται στα σχολεία πουλώντας … τρέλα!  Ποιός θα μας … μετρήσει επιτέλους;  Και γιατί να «πίπτει» το δημόσιον χρήμα επι δικαίων και αδίκων;  Πολλοί δήλωσαν ότι θα νοικοκυρέψουν την κατάσταση. Εις μάτην!  Μεγάλες δηλώσεις.Στην πράξ, θα φανεί.Αφήστε μια απάντηση