Ιούλ 09
26

Το εμβόλιο της ψυχραιμίας πότε θα φτάσει;

Κάτω από (Επικαιρότητα, Ιατρική) από στις 26-07-2009 και με ετικέτα ,

Ο έρωτας, το χρήμα κι ο βήχας δεν κρύβονται. Τα δύο πρώτα ενοχοποιούνται συχνά, ενώ όποιος βήχει στοιχίζεται, πια, στη σειρά των υπόπτων. Αρχές δεκαετίας του ’80, όταν εισέβαλε στο λεξιλόγιο και στις ανησυχίες μας το έιτζ, οι φορείς της νόσου αντιμετωπίζονταν σαν κοινωνικά απόβλητα, τότε ξέραμε πώς «κολλάει» χωρίς να πιστεύουμε στις διαβεβαιώσεις για το πώς δεν «κολλάει». Το έιτζ αποκλήθηκε μάστιγα του αιώνα, ωστόσο στη συνέχεια το πρόβλημα εστιάστηκε σε υπανάπτυκτες χώρες καθώς στον προηγμένο κόσμο οι άνθρωποι έμαθαν να προφυλάσσονται ή άλλαξαν συνήθειες. Ετσι και τώρα. Ναι, να προετοιμαστούμε και να ενημερωθούμε για τα χειρότερα, ας μην προεξοφλούμε όμως ότι έρχεται η συντέλεια. Οταν οι πολλοί επιστήμονες που δεν είναι σπερμοφοβικοί μάς λένε ότι μπορεί ο ιός να είναι απρόβλεπτος αλλά το ιατρικό οπλοστάσιο είναι πολύ ισχυρότερο από το 1918 (ισπανική γρίπη) και δεν χρειάζεται πανικός, ας μην τρελαθούμε.

Ομως ακόμα και σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, η φαιδρότητα είναι εδώ. Δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της γρίπης διέγνωσε το ΠΑΣΟΚ, ταράζοντας κι άλλο τα νερά. Αν πράγματι δεν υπάρχει και το ξέρετε καλά εσείς, για λόγους δημοσίου συμφέροντος μην ταλαιπωρείτε τον κοσμάκη. Πείτε αυτά που πρέπει να γίνουν στους κυβερνώντες για να σωθούμε όλοι κι αν δεν τους πείσετε ξεμπροστιάστε τους με άλλα επιχειρήματα, φτάνει πια τόση τραγωδία. Να δεχθώ ότι οι κυβερνώντες ακούν «γαλάζιους» επιστήμονες για το τι πρέπει να πράξουν και οι του ΠΑΣΟΚ «πράσινους» ειδήμονες, αλλά η εντύπωση που αφήνουν είναι ότι κατάφεραν να συγκρουστούν ακόμα και για τον Η1Ν1. Το εμβόλιο κατά του ιού της ανοησίας να δούμε πότε θα καταφθάσει.

Για τον ίδιο ιό, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος έκανε μια εκπληκτική σύζευξη πίστης κι επιστήμης. Ασφαλώς και δεν μπορούν να μεταδοθούν μικρόβια μέσω της θείας κοινωνίας, ωστόσο («γι’ αυτούς που θέλουν τη λογική») τα κοχλιάρια με τα οποία μεταλαβαίνουμε είναι ασημένια και τα μικρόβια χάνονται στο ασήμι, είπε ο διεισδυτικός κ. Ανθιμος. Η επισήμανση του αρχιεπισκόπου -κατά τεκμήριο πιο άγιου από τον κ. Ανθιμο- ότι «αυτά είναι ιερά θέματα και δεν είναι προς συζήτηση» αφήνει την ευχέρεια σε όσους δεν πιστεύουν τόσο ώστε να μη φοβούνται, να αρκεστούν στο μυστήριο της εξομολόγησης.

Μην αμφιβάλλετε. Σε δελτία των «8» έπονται αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τα κορεσμένα νεκροταφεία μας, και την απρονοησία κατασκευής ικανού αριθμού τελευταίων κατοικιών για παν ενδεχόμενο…Tου Κωστα Λεονταριδη

 



Αφήστε μια απάντηση