Οκτ 09
16

Save the children…

Κάτω από (Ηνωμένα Έθνη, Κοινωνία) από στις 16-10-2009

savechildrenmain_495063a.jpg

Τα απλά μαθηματικά προκαλούν φρίκη. 25.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα στον κόσμο. «Δηλαδή κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνόδου G8 Λ’ Ακουιλα θα πεθάνουν 75.000 παιδιά», ανακοίνωσε η οργάνωση Save the Children, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για διπλασιασμό της διεθνούς βοήθειας, ώστε να καταπολεμηθεί η παιδική θνησιμότητα.

«Οι πρώην ηγέτες της G8 είχαν δώσει υποσχέσεις, οι οποίες πάμπολλες φορές δεν τηρήθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Αντριαν Λόβετ. Και φαίνεται ότι είναι αλήθεια γιατί σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Save the Children, 9,2 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν ακόμη κάθε χρόνο. Η ανθρωπιστική οργάνωση υποστηρίζει ότι οι ηγέτες της Γερμανίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Ρωσίας οφείλουν να δεσμευθούν στη σύνοδο στη Λ’ Ακουιλα, για να σώσουν τις ζωές των παιδιών, διπλασιάζοντας τα κονδύλια αρωγής έως το 2012. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις, η G8 και οι άλλες πλούσιες χώρες διαθέτουν μόνο 3,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να αποτρέπουν θανάτους παιδιών, κάτι που αντιπροσωπεύει, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Save the Children, «μόνο το 3% της βοήθειας που οι πλούσιες χώρες δίνουν στις αναπτυσσόμενες χώρες».

Με τις σημερινές συνδρομές, οι Στόχοι της Χιλιετίας που ορίστηκαν από τα Ηνωμένα Εθνη για τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας κατά δύο τρίτα στον κόσμο έως το 2015, δεν θα επιτευχθούν πριν από το 2045.  enet

 



Αφήστε μια απάντηση