Δεκ 08
28

Στείλ ‘την και ας πέσει κάτω…

Κάτω από (Άνθρωποι, Κοινωνία) από στις 28-12-2008 και με ετικέτα

dspphoto2.jpgΕυχές από εκείνες τις συνηθισμένες που η ψυχούλα του καθενός έχει ανάγκη να ακούσει για να κάνουν χώρο τα αδιέξοδα και να στριμωχτεί όπως όπως λίγη αγάπη. Αγάπη γιορτινή, ζεστή αγάπη, που θα μας γαληνεύσει πρόχειρα για να ‘ρθουν στ’ αλήθεια οι γιορτές σε μια καθημερινότητα πέρα από συσκευασίες δώρου και χαμόγελα δημοφιλίας. Το πιστεύετε ή όχι, ο καταναλωτικός μας κόσμος, που συνήθισε να ζει σαν μέσα σε διαφήμιση, στέλνει χριστουγεννιάτικες κάρτες για να κάνει τις ευχές του να ακουστούν και ξεφυλλίζει με νοσταλγία τις αναμνήσεις του για να ονειρευτεί χριστουγεννιάτικα αγγελάκια, τοπία με χιόνια και παιδάκια με κόκκινα μάγουλα μπροστά σε στολισμένα δέντρα και κουτιά με δώρα. Στην Ιταλία φέτος, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «Repubblica», δεκαπέντε εκατομμύρια άνθρωποι μπήκαν στη διαδικασία να στείλουν τις ευχές τους και, όπως σχολιάζει, «για να συνεχίσουν να το κάνουν τόσο πολλοί, θα υπάρχει κάποιος λόγος». Οι χριστουγεννιάτικες ευχές, λοιπόν, αντέχουν ακόμη στον χρόνο κι αυτό αποτελεί είδηση. Οι Ιταλοί θα στείλουν φέτος 80 εκατομμύρια ευχές. Αν περάσουμε δε στο πεδίο των ηλεκτρονικών ευχών τα νούμερα πολλαπλασιάζονται με ταχύτητες που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε. Οι υπολογισμοί για τη φετινή γιορταστική περίοδο είναι ότι θα φύγουν γύρω στα 540 εκατομμύρια SMS με ευχές από τα Χριστούγεννα και μέχρι την Πρωτοχρονιά.

 

Αυτές τις μέρες, όλοι ανταλλάσσουν ευχές! Και οι περισσότερες είναι απο …καρδιάς! Βέβαια, πάντα υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν “καταλαβαίνουν” από ευχές! Δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν. Είπαμε, τον κόσμο τούτο εμείς τον καταντήσαμε στα χάλια του. Ας προσπαθήσουμε να τον …συνεφέρουμε, τουλάχιστον. Όσον αφορά, τα …”γαϊδούρια”…μα ποιός είπε ότι είναι υπό εξαφάνισιν;



4 σχόλια στο “Στείλ ‘την και ας πέσει κάτω…”

  1.   ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ είπε:

    Αγαπητή sine ,
    Βγάζεις μια πικρία με το post σου ή μου φαίνεται;Εγώ πάντως και ευχές σας έστειλα και σοκολάτες και τηλέφωνα.Ξαναεύχομαι ό,τι ποθείτε στη ζωή σας να γίνει πραγματικότητα!
    Φιλικά
    arganasta

  2.   sine είπε:

    Αγαπητή Arganasta, ίσως προκύπτει μια λύπη προς όσους δεν “νοιώθουν” απο ευχές! Αλλά νομίζω υπερκαλύπτεται απο την χαρά του να δώσεις και να πάρεις ευχές τούτες τις μέρες, ιδίως. Πάντως σε ευχαριστώ και για τις ευχές και για τα σοκολατάκια σου!!!

  3.   ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ είπε:

    Αγαπητή sine ,
    Δεν με πειράζει καθόλου αν κάποιος δεν ανταποδώσει τις ευχές. Από το να το κάνει μηχανικά χωρίς να το αισθάνεται καλύτερα να μην απαντήσει . Όταν όμως ρωτάς για κάποιον και ενδιαφέρεσαι πραγματικά και δεν μπαίνει στον κόπο να σου απαντήσει , αυτό εμένα με διαλύει. Εκτός και αν υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας . Στην περίπτωση αυτή μόνον τα καλύτερα του εύχομαι!

  4.   sine είπε:

    Συμφωνούμε απόλυτα!

Αφήστε μια απάντηση