Δεκ 08
05

Πενθη-μερες…

Κάτω από (Εκ βαθέων, Εκπαίδευση, Καθηγητές, Σχολείο) από στις 05-12-2008 και με ετικέτα

Διαβάζοντας το post της Terra περί επιμηκύνσεως των πενθημέρων εκδρομών, σηκώθηκαν οι τρίχες της κεφαλής μου. cartoon1.jpgΟι ξενοδόχοι της Ρόδου, θα ζητήσουν να προστεθούν άλλες δύο ημέρες στις πενθήμερες εκδρομές των μαθητών, γιατί λόγω οικονομικής κρίσεως δεν …ανταπεξέρχονται.  Πιστεύω οτι αυτό το “χτικιό” με αυτές τις εκδρομές πρέπει να σταματήσει, επιτέλους. Το ΥΠΕΠΘ πρέπει να τις απαγορεύσει. Πού ακούστηκε να έρχονται πενθήμερες εκδρομές οι μαθητές της Μακεδονίας ή της Θεσσαλίας στον…Ρέμο ή στον Μακρόπουλο;  Τί είδους εκδρομή είναι αυτή, όταν  οι μαθητές εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο;  Αν δείτε στο youtube, video απο “μαθητικές εκδρομές”, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.  Μου κάνει εντύπωση που βρίσκονται ακόμα συνάδελφοι που προσφέρονται να συνοδεύσουν! Μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν διευθυντές σχολείων που επιτρέπουν οι εκδρομές να γίνονται με 2 μόνον συνοδούς.  Και με εκπλήσσει ακόμα περισσότερο, που οι γονείς κοιμούνται ακόμα με τα τσαρούχια όταν αφήνουν το παιδί τους να συμμετέχει σε μια τέτοια “επικίνδυνη αποστολή”, την οποία έχει, εκτός των άλλων, χρυσοπληρώσει…Να μην το θίξω το θέμα “κόστος εκδρομής”.  Θα πικραθούμε…



1 σχόλιο στο “Πενθη-μερες…”

  1.   laspan είπε:

    Οι πενθήμερες εκδρομές πάντα ήταν ένας τρόπος για να κονομήσουν οι επιτήδειοι.
    Από ορισμένους μαθητές που έκλειναν τη “δουλειά”, τα πρακτορεία ταξιδίων, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, μέχρι και τα μπουζουκτσίδικα.

    Πρέπει οι εκπαιδευτικοί να είναι προσεκτικοί στην επιλογή εκδρομών.
    Αυτές τις μέρες πηγαίνουν τα Δημοτικά του Πύργου και της Αμαλιάδας να παρακολουθήσουν ταινίες του φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας για παιδιά και νέους.
    Δυστυχώς πηγαίνουν τα παιδάκια της Α’ και Β’ Δημ. να δουν ξενόγλωσσες ταινίες με υπότιτλους. Στο τέλος άκουσα παράπονα από πολλά παιδιά ότι δεν κατάλαβαν τίποτα.

Αφήστε μια απάντηση