ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΠΕΙΓΟΝ

Δημοτικό Σχολείο  Σταμνάς

   Ανοίγουν τα σχολεία την Τρίτη  11 Μαΐου

Σύμφωνα με σημερινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας  τηρούνται τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. Δ1.α/Γ.Π. οικ. 28503/07-05-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1872/τ.Β΄/08-05-2021).

Οι μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία τους, στις 11 Μαΐου. Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο με τη  Σχολική κάρτα για COVID-19 που θα εκτυπώσουν από την εφαρμογή self testing, αφού έχουν κάνει το test και είναι αρνητικό. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης, θα πρέπει να έχουν μαζί τους χειρόγραφη βεβαίωση του κηδεμόνα τους, όπου θα αναγράφεται ότι το παιδί τους έχει κάνει το τεστ και είναι αρνητικό.

Η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται κανονικά όπως πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Επίσης θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λάμπρου Χρήστος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

           Δημοτικό Σχολείο  Σταμνάς

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα  10 Μαΐου

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ Β΄1872/08-05-2021, οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία τους, στις 10 Μαΐου. Όπως έγινε και κατά το άνοιγμα των λυκείων, τα self test θα αποτελέσουν το βασικό όπλο για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων. Τα selftests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό θα διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία και θα διενεργούνται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, δρώντας έτσι συμπληρωματικά στο υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται κανονικά όπως πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λάμπρου Χρήστος

 

Οδηγίες για τα self test

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Επιστρέφουμε με ασφάλεια στο σχολείο

Ενημέρωση για επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Ενημέρωση για επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

 

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς/κηδεμόνες, μαθητές/τριες,

Χρόνια πολλά με υγεία, φως και δύναμη!

Από Δευτέρα 10 Μαΐου ξεκινά η δια ζώσης εκπαίδευση, οι μαθητές/τριες μας όλων των σχολικών μονάδων της χώρας επιστρέφουν στα θρανία τους, με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου ισχύει το κανονικό πρόγραμμα της δια ζώσης εκπαίδευσης, με ώρα έναρξης 8:15 π.μ.

Επίσης συνεχίζουν να ισχύουν όλα τα μέτρα πρόληψης, όπως:

ü  υποχρεωτική χρήση μάσκας

ü  χρήση αντισηπτικών

ü  σχολαστικοί καθαρισμοί

ü  τακτικοί αερισμοί των χώρων

Στα παραπάνω, προστίθεται και το προληπτικό μέτρο του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού τεστ κορωνοϊού (self-test) για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των σχολείων.

Από Τετάρτη 5 Μαΐου γονείς κηδεμόνες ανηλίκων μαθητών/τριών, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό της σχολικής μονάδας, μπορούν να παραλάβουν το πρώτο self-test, ενώ από τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα μπορούν να πάρουν και το 2ο self-test της επόμενης εβδομάδας.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο.

Ειδικότερα, για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες το δωρεάν self-test το παραλαμβάνουν οι γονείς/κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ, ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του/της ανήλικου/ης μαθητή/τριας και την αστυνομική ταυτότητα των ιδίων (γονέων/κηδεμόνων).

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test)  είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό της σχολικής μονάδας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες, των οποίων ο ΑΜΚΑ δεν εμφανίζεται, ώστε να παραλάβουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο, πρέπει να μεταβαίνουν για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-test) διενεργείται στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες των 13 ετών και κάτω, ο έλεγχος θα διενεργείται υπό την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Δήλωση του αποτελέσματος

Μετά την εξαγωγή́ αποτελέσματος:

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet)  ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self- testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Χειρόγραφες βεβαιώσεις

Υπόδειγμα χειρόγραφης βεβαίωσης

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19, αυτές, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών, από τους/τις εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Σχολική κάρτα

Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/τρια, Υποδιευθυντή/τρια, Προϊστάμενο/η.

Απουσίες στους μαθητές που δεν έχουν σχολική κάρτα

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.

Σημείωση

Αν κάποιος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ ή rapid τεστ έως 72 ώρες πριν την έναρξη του σχολείου την Δευτέρα ή την Πέμπτη, δεν απαιτείται εκ νέου έλεγχος με self-test.

Παρακαλώ για τη συνεργασία σας

Καλή συνέχεια σε όλους μας με υπομονή και κουράγιο!

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Λάμπρου  Χρήστος