ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Μέτρα Αντισεισμικής Προστασίας για τους μαθητές 

Κατά τη διάρκεια του σεισμού

 • Διατήρησε την ψυχραιμία σου.
 • Ακολούθησε τις οδηγίες του εκπαιδευτικού.
 • Καλύψου αμέσως κάτω από το θρανίο σου κρατώντας με το χέρι σου το πόδι του, εάν την ώρα του σεισμού βρίσκεσαι μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.
 • Προφυλάξου κατάλληλα ανάλογα με τη θέση που βρίσκεσαι την ώρα του σεισμού (π.χ. διάδρομο, τουαλέτα), σύμφωνα με την οδηγία: «Μένω στον χώρο που βρίσκομαι, Σκύβω, Καλύπτομαι, Κρατιέμαι», εάν δεν βρίσκεσαι σε αίθουσα διδασκαλίας. Εάν δηλαδή στον χώρο που βρίσκεσαι δεν υπάρχει γερό, ξύλινο τραπέζι ή γραφείο για να καλυφθείς, γονάτισε (εάν αυτό είναι δυνατόν) μακριά από επικινδυνότητες και κάλυψε το κεφάλι και τον αυχένα με τα χέρια σου.
 • Παράμεινε προφυλαγμένος για όσα δευτερόλεπτα διαρκεί ο σεισμός.
 • Παράμεινε στον αύλειο χώρο, μακριά από τις όψεις του κτιρίου ή άλλα επικίνδυνα σημεία, εάν βρίσκεσαι στο προαύλιο κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης.

Μετά το τέλος του σεισμού

 • Προετοιμάσου για την εκκένωση της αίθουσας σύμφωνα με τις οδηγίες του εκπαιδευτικού και όσα προβλέπονται στο Σχέδιο του Σχολείου και στις ασκήσεις ετοιμότητας που συμμετείχες.
 • Εκκένωσε την αίθουσά σου και το σχολικό κτίριο σύντομα και με τάξη, όταν δοθεί η σχετική οδηγία, σύμφωνα με το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου, χωρίς να τρέχεις και με τα χέρια κάτω.
 • Παράμεινε μαζί με το τμήμα σου στο προαύλιο και βοήθησε τον εκπαιδευτικό να πάρει παρουσίες. Σε περίπτωση που ανακοινωθεί διακοπή της λειτουργίας του Σχολείου θα παραμείνεις στον χώρο καταφυγής έως ότου να έρθουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες σου να σε παραλάβουν.
 • Εάν βρεθείς μόνος σου εντός του σχολικού κτιρίου π.χ. διάδρομο, τουαλέτα (εκτός αίθουσας διδασκαλίας), και δεν υπάρχει γερό, ξύλινο τραπέζι ή γραφείο για να καλυφθείς, γονάτισε (εάν αυτό είναι δυνατόν) μακριά από επικινδυνότητες και κάλυψε το κεφάλι και τον αυχένα με τα χέρια σου την ώρα του σεισμού. Μετά το πέρας της σεισμικής δόνησης εκκένωσε το σχολικό κτίριο σύμφωνα με το Σχέδιο του Σχολείου, δηλαδή κατευθύνσου στο προαύλιο του Σχολείου ώστε να βρεις το Τμήμα σου.
 • Εάν κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του κτιρίου εκδηλωθεί νέα σεισμική δόνηση, προφυλάξου κατάλληλα ανάλογα με τη θέση που βρίσκεσαι (αίθουσα, κλιμακοστάσιο, διάδρομο κ.α.), σύμφωνα με την οδηγία: «Μένω στον χώρο που βρίσκομαι, Σκύβω, Καλύπτομαι, Κρατιέμαι». Μετά το πέρας του σεισμού αυτού συνέχισε κανονικά την εκκένωση του σχολικού κτιρίου.
 • Ακολούθησε τις οδηγίες των εκπαιδευτικών σου και μην πλησιάζεις επικίνδυνα σημεία (προσόψεις του κτιρίου, στύλους κ.λπ.).
 • Γνώριζε ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί διακοπή της λειτουργίας των σχολείων οι μαθητές πρέπει να παραληφθούν από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους από τους προκαθορισμένους στο Σχολικό Σχέδιο χώρους καταφυγής.
Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 17/11/2021, θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Αυτές θα πραγματοποιηθούν λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων κατά τάξη. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν το πρωί κανονικά και θα σχολάσουν στις 9:40’π.μ..

Τα μέσα μεταφοράς, για τους/τις μαθητές/τριες που κατοικούν σε άλλους οικισμούς, θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους και τα παιδιά θα επιστρέψουν νωρίτερα.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EDUPASS

2021-10-31_EduPass_Οδηγίες για κηδεμόνες_str

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EDUPASS

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASS

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASS

Αγαπητοί γονείς,

από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, για τις δημόσιες σχολικές μονάδες, δηλαδή τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής(«επισκέπτες»).

Στην πλατφόρμα εισέρχονται με τους κωδικούς του taxis και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους ή οι γονείς-κηδεμόνες της παρουσίας των παιδιών τους, στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους, όπως παρακάτω:

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση, αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά.

Β) Σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Επισημαίνεται ότι το self-test που πρέπει να δηλωθεί στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλωθεί -για τελευταία φορά– στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASS

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Αλμωπίας, θα πραγματοποιήσει δράση συγκέντρωσης παλιού χαρτιού. Αποφασίσαμε να συμμετάσχει και το σχολείο μας στη συγκεκριμένη περιβαλλοντική προσπάθεια, γι’ αυτό παρακαλούμε, οι οικογένειες των μαθητών/τριών μας να φέρουν από την Παρασκευή 15/10/2021 μέχρι και την Τρίτη 19/10/2021 ποσότητες παλιού χαρτιού (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, χαρτόκουτα κλπ), πακεταρισμένα σε μικρά δέματα. Στη συνέχεια θα έρθουν οχήματα του Δήμου για να τα παραλάβουν.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 13-10-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο Τετάρτη 13-10-2021, δεν θα λειτουργήσει η σχολική μας μονάδα,  λόγω πραγματοποίησης Επιμορφωτικής Ημερίδας, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εκπ/κοί του σχολείου.

Ο Δ/ντής του Δημ. Σχ. Εξαπλατάνου

Βασίλειος Λαμπρίδης

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 13-10-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Έχουμε τη χαρά επαναλειτουργίας της Ε.Δ.Υ. (Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης) του σχολείου μας, στην οποία συμμετέχουν Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός. Θα είναι στη διάθεσή μας κάθε Πέμπτη.

Στις 30/09/2021 και ώρα 10:30΄ π.μ., το επιστημονικό αυτό προσωπικό, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ενημέρωση προς τους γονείς του σχολείου μας, για τη λειτουργία της Ε.Δ.Υ. και τις δυνατότητες υποστήριξης της Σχολικής μας Κοινότητας.

Μια μέρα νωρίτερα, θα σας σταλεί υπενθύμιση στα προσωπικά σας email, μαζί με τον σχετικό σύνδεσμο webex, για τη σύνδεσή σας.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Βασίλειος Λαμπρίδης

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Ανακοίνωση Ξενιτίδειου Δημοτικού Ωδείου Αλμωπίας

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση Ξενιτίδειου Δημοτικού Ωδείου Αλμωπίας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 16-9-2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, ευχαριστεί θερμά την κ. Μαρία Τσουλφά-Λάμπρου, για τη  ΔΩΡΕΑ δύο βιβλίων, τα οποία στοχεύουν στην υποστήριξη του παιδαγωγικού μας έργου και θα εμπλουτίσουν τη Σχολική μας Βιβλιοθήκη.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Βασίλειος Λαμπρίδης

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 16-9-2021

ΑΓΙΑΣΜΟΣ – ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στην αυλή του σχολείου μας έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2021 – 2022 με τη συμμετοχή της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κ. Σ. Σαμαρά, των δασκάλων, των μαθητών/τριών και εκπροσώπου του Δήμου Αλμωπίας. Καλή σχολική χρονιά, υγεία και ευτυχία σε όλους.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΓΙΑΣΜΟΣ – ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, τη Δευτέρα 13/09/2021 ξεκινά η νέα μας σχολική χρονιά.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15΄ π.μ.. Θα πρέπει να φορούν μάσκα και να έχουν μια τσάντα για να βάλουν τα νέα τους βιβλία. Τόσο τα δρομολόγια των ταξί όσο και των λεωφορείων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9:15΄π.μ.

Αφού παραλάβουν τα νέα τους βιβλία, ένα αρχικό ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων και οδηγίες για τη νέα σχολική χρονιά, κυρίως για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, οι μαθητές /τριες θα αποχωρήσουν στις 10:00΄π.μ.. Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα σχολάσουν λίγο νωρίτερα.

Παρακαλούμε για την προσεκτική και πιστή πραγματοποίηση των αυτοδιαγνωστικών τεστ(selftest). Με την υπευθυνότητά μας και την προσωπική μας ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, πρέπει να προσπαθήσουμε και να συμβάλλουμε όλοι, ώστε να διατηρηθούν τα δια ζώσης μαθήματα στον σχολικό χώρο. Πρέπει να γίνονται πριν από τις μέρες Τρίτη και Παρασκευή ή το αργότερο το πρωί των ημερών αυτών, πριν από την έλευση των μαθητών/τριών στο σχολείο.

Ειδικά για την πρώτη μέρα, το τεστ θα πρέπει να γίνει ή την Κυριακή ή το πρωί της Δευτέρας, πριν την έλευση των παιδιών στη σχολική μας μονάδα. Αν δεν έχετε εκτυπωτή για να εκτυπώσετε τη δήλωση, αυτή μπορεί να είναι και χειρόγραφη, αρκεί να γράψετε στο επάνω μέρος τον κωδικό που βγάζει το σύστημα.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία, καλή σχολική χρονιά κι ελπίζω σύντομα να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία. Υγεία σε όλους!

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Βασίλειος Λαμπρίδης

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ SELF-TEST

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα γραφεία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν, πως οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται, από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-test) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων, δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9.
Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ SELF-TEST

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΟΝΕΪΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΟΝΕΪΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου σας εύχονται Καλό Καλοκαίρι. 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με την αποπεράτωση της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς, που συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή της.

Ξεκινούμε, με τις ευχαριστίες μας προς τον  Οργανωτικό Συντονιστή του 3ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ.  Κ. Μακεδονίας κ. Γραίκο Νικόλαο και την Συντονίστρια Εκπ/κού Έργου της περιφέρειάς μας κ. Σαμαρά Σωτηρία, τόσο για τον σχεδιασμό του έργου, όσο και για την συνεχή τους συμπαράσταση και καθοδήγηση.

Στη συνέχεια, ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, ο οποίος, υιοθετώντας το κοινό όραμα κατασκευής της Βιβλιοθήκης μας, συνέβαλε τόσο οικονομικά όσο και με προσωπική εργασία μελών του στην αποπεράτωσή της. Πρέπει να απευθύνουμε ιδιαίτερα,  ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον πατέρα της προέδρου, τον κ. Σουσεκόφ Μιχαήλ και στον σύζυγό της κ. Συρόπουλο Δημήτριο.

Ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στη Σχολική Επιτροπή και στην πρόεδρό της κ. Νάνου Πολυξένη, η οποία ενέκρινε και βοήθησε στην πραγματοποίηση αναγκαίων τεχνικών εργασιών, στον χώρο που φιλοξενεί τη σημαντική αυτή υποδομή μας.

Ευχαριστούμε, τέλος, τόσο τα δύο πρόσωπα της τοπικής μας κοινωνίας, τον κ. Πισσανίδη Χρήστο και τον κ. Αραμπατζή Φώτιο, όσο και σημαντικούς ανώνυμους δωρητές οι οποίοι, με την οικονομική τους συνδρομή, βοήθησαν να προμηθευτούμε μέρη του εξοπλισμού της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης.

Ο Δ/ντής του Δημ. Σχολ. Εξαπλατάνου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ 2020 – 2021

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και το 9ο κεφάλαιο του βιβλίου Αγγλικών της Γ τάξης, οι μαθήτριες και ο μαθητής του τμήματος με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αγγλικών κ. Μπαλή Γιώτας έγραψαν και ηχογράφησαν ένα ψηφιακό βιβλίο για το περιβάλλον! Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εκπληκτική δουλειά και την επιμονή τους.
Για να μπορέσετε να διαβάσετε όλες τις σελίδες του βιβλίου, θα πρέπει απλώς να εγγραφείτε στη σελίδα www.storyjumper.com .Το βιβλίο μπορείτε να το ακούσετε πατώντας το σήμα αναπαραγωγής ήχου ακριβώς από κάτω.

Με αφορμή την 9η ενότητα του βιβλίου Αγγλικών της Δ τάξης σχετικά με τα τρόφιμα, οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αγγλικών κ. Μπαλή Γιώτας έγραψαν τις δικές τους μαγειρικές συνταγές! Μπράβο στα παιδιά για τις νόστιμες προτάσεις τους.

Στα πλαίσια της 8ης ενότητας του βιβλίου Αγγλικών της Ε τάξης σχετικά με τα παραμύθια, οι μαθήτριες και ο μαθητής του τμήματος με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αγγλικών κ. Μπαλή Γιώτας έγραψαν ένα παραμύθι για τη φιλία! Συγχαρητήρια στα παιδιά για την ευφάνταστη δημιουργία τους.
Για να μπορέσετε να διαβάσετε όλες τις σελίδες του βιβλίου, θα πρέπει απλώς να εγγραφείτε στη σελίδα www.storyjumper.com

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ 2020 – 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 23-6-2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ

ΤΟΝ  Κ. ΚΟΡΝΟΣΟΡΛΗ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ
(Πρώτες Ύλες και Είδη Αρτοποιίας)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ 10 ΠΟΔΙΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΚΠ/ΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ»

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 23-6-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
σας υπενθυμίζω ότι, οι αιτήσεις εγγραφής για το Ολοήμερο τμήμα του επόμενου σχολ. έτους, πρέπει να αποσταλούν, το αργότερο, μέχρι αύριο 14-05-2021, στις 10:00 π.μ.
Αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των κατ’ ελάχιστο 10 εγγεγραμμένων μαθητών/τριών, δεν θα λειτουργήσει το τμήμα, ούτε την επόμενη σχολική χρονιά.
Τονίζω επίσης ότι, για την εγγραφή των παιδιών σε αυτό, δεν απαιτείται πλέον κανένα δικαιολογητικό.

Ο Δ/ντής του σχολείου
Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2021-2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι, ξεκίνησε η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων εγγραφής μαθητών του σχολείου στο Ολοήμερο Τμήμα, για το σχολ. έτος 2021-2022.

 Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις. Παρακαλούμε, όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους, να αποστείλουν υπογεγραμμένη τη σχετική δήλωση εντός της εβδομάδας.

 Για την εν γένει λειτουργία του τμήματος, σας πληροφορούμε τα εξής:

ΦΟΙΤΗΣΗ: Το Ολοήμερο τμήμα αποτελεί συνέχεια του πρωινού προγράμματος και οι μαθητές/τριες  θα πρέπει να φοιτούν κανονικά. Η φοίτηση των μαθητών του Ολοήμερου Προγράμματος διακόπτεται:

 • όταν ο μαθητής συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες, οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση,
 • όταν ο γονέας ή κηδεμόνας του ζητήσει την διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του ή
 • όταν ο γονέας ή κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή κατά το 2o 15νθήμερο του Νοεμβρίου και το 1o 15νθημερο του Φεβρουαρίου.

 Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος είναι 10 φοιτούντες μαθητές.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2021-2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – SELF-TEST

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Κατ’ αρχάς, νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία σας, κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των δια ζώσης μαθημάτων του σχολείου μας, με το πρόσθετο στοιχείο των αυτοδιαγνωστικών τεστ Covid-19.
Επ’ αυτού θα ήθελα, να σας ενημερώσω για ένα σημείο, που θα πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι.
Όταν κάνουμε τη δήλωση αποτελέσματος, μας δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης. Το έντυπο αυτό  έχει έναν μοναδικό, κάθε φορά, κωδικό, που αποτελείται  από αριθμούς και λατινικά γράμματα, κεφαλαία και μικρά.
Όσοι διαθέτετε εκτυπωτή, εκτυπώστε τη δήλωση, που δίνει τότε η εφαρμογή και το έντυπο θα είναι πλήρες.
Αν όμως έχετε τη χειρόγραφη δήλωση, με την οποία θα προμηθεύσω για το επόμενο self-test, τους μαθητές που δεν έχουν εκτυπωτή, θα πρέπει οπωσδήποτε να γράψετε, στο πάνω μέρος της σελίδας, αυτόν τον μοναδικό κωδικό δήλωσης αποτελέσματος.
Ευχαριστώ και πάλι για τη συνεργασία.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – SELF-TEST

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ SELF-TEST

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ SELF-TEST

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα έως τις 5 Απριλίου. Εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού – covid 19, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 16-3-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
από την Τρίτη 16-03-2021 το σχολείο δε θα λειτουργήσει δια ζώσης και θα ξεκινήσει η Εξ Αποστάσεως Εκπ/ση, σύμφωνα με τα αντίστοιχα προγράμματα των τάξεων, τα οποία έχουν ήδη καταρτιστεί και τα γνωρίζετε.
Θα σας σταλούν εκ νέου από τους υπεύθυνους δ/λους των τάξεων, καθώς και ο σύνδεσμος webex της νέας εκπ/κού Πληροφορικής.

Ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου

                                                                                                    Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 16-3-2021

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Οι γονείς και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου, έδειξαν για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη τους στον συνάνθρωπο και συγκεκριμένα στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής του Δαμασίου Ελασσόνας.
Συμμετέχοντας στην κίνηση συμπαράστασης που διοργάνωσε η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, συγκέντρωσαν σχολικά είδη, για να τα δωρίσουν στους μαθητές του σχολείου του συγκεκριμένου οικισμού, οι οποίοι βίωσαν αυτή την τρομερή δοκιμασία με τον σεισμό.
Η αίσθηση ότι βρίσκονται στη σκέψη μας, ίσως να απαλύνει έστω και λίγο το καταστροφικό γεγονός που έζησαν.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ – Γ΄ ΤΑΞΗ

ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ – ΤΡΙΤΗ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ – Γ΄ ΤΑΞΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ  2021-2022

Αγαπητοί γονείς των νηπίων που θα εγγραφούν στην Α΄  Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου, για το σχολικό έτος  2021-2022, σας ενημερώνουμε τα εξής:

 1. Στο σχολείο μας εγγράφονται όσα Νήπια κατοικούν με τις οικογένειές τους στα ακόλουθα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αλμωπίας:
  α. Εξαπλατάνου,
  β. Θηριόπετρας

  γ.  Χρυσής
 2. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή του παιδιού σας, καθημερινά από τις 1 έως 20 Μαρτίου, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του Covid-19 που προτείνει ο ΕΟΔΥ, όπως χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων.
 3. Πριν επισκεφθείτε το σχολείο μας, τηλεφωνείστε στο 2384041202, για να οριστεί η ώρα προσέλευσής σας και να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός.
 4. Τα δημόσια έγγραφα, που είναι απαραίτητα για την εγγραφή του παιδιού σας, δηλαδή Πιστοποιητικό Γέννησης και η Βεβαίωση Φοίτησης του Νηπιαγωγείου θα παραληφθούν από εμάς αυτεπάγγελτα, χωρίς την μεσολάβησή σας.
 5. Μαζί σας να έχετε:

Α. Το Βιβλιάριο καταγραφής των εμβολίων του (Προσοχή, το ίδιο το βιβλιάριο  &  όχι φωτοτυπίες)

Β.  Πρόσφατο έντυπο λογαριασμού ρεύματος  ή  κάποιο άλλο έγκυρο δημόσιο έγγραφο που να πιστοποιεί την κατοικία σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Στην περίπτωση που το αποδεικτικό κατοικίας δεν είναι λογαριασμός ΔΕΚΟ (π.χ. ΔΕΗ), μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, θα πρέπει να προσκομίσετε δύο τύπους δικαιολογητικών (π.χ. ένα λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας  παρόχου ρεύματος  &  ένα παρόχου τηλεφωνίας).

 1. Αν το παιδί σας δεν έχει πραγματοποιήσει όλα τα υποχρεωτικά εμβόλια της ηλικίας του, να φροντίσετε αυτό να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
 2. Θα σας δοθεί, τέλος, από το σχολείο μας και ένα έντυπο Α.Δ.Υ.Μ. (Ατομικό Δελτίο Υγείας  του  Μαθητή), με το οποίο θα πάτε σε έναν παιδίατρο, για να βεβαιώσει την υγεία του και τη δυνατότητά του, να συμμετέχει στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Το έντυπο αυτό πρέπει να μας το προσκομίσετε υπογεγραμμένο από τον γιατρό, είτε μέχρι  το τέλος του σχολικού έτους, είτε, το αργότερο, με την έναρξη του επομένου.

Ο Δ/ντής του Δημ. Σχολ. Εξαπλατάνου

                                                                                                             Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αριδαία, 15/02/2021

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αριδαία, 15/02/2021

Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 15 έως τη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Με βάση την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων μόνο για την Δευτέρα 15/02/2021 και σε συνάρτηση με το με αρ. πρωτ 2348/2021 έγγραφο «Απόφαση Δημάρχου Αλμωπίας για αναστολή λειτουργίας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών , από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 όλων των σχολικών μονάδων Δήμου Αλμωπίας», προς την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, διευκρινίζουμε τα εξής:

1) Η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων με απόφαση Δημάρχου έως και 3 ημέρες, ορίζεται από το Προεδρικό διάταγμα 79, άρθρο 4 (Διακοπή μαθημάτων λόγω εκτάκτων αναγκών).

2) Σύμφωνα με τον ν. 3852/10: Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης Κεφ.ΣΤ’, Αρ.94, Παρ.4/27 προβλέπεται «Η διακοπή μαθημάτων, λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου».

3) Η απόφαση λήφθηκε με βάση τα: 519/2021 έγγραφο της ΚΕΔΕ όπου επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας λόγω των καιρικών φαινομένων, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, καθώς και του 164/2021 έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας όπου αναφέρεται το γεγονός αδυναμίας λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω της οδηγίας του ΕΟΔΥ για ανοιχτά παράθυρα των σχολικών τάξεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εκ των ανωτέρω, συμπεραίνεται, ότι είναι σε πλήρη ισχύ η απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας (ΑΔΑ: 67Ξ1ΩΨΩ – ΥΕ5) και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, έως και την Τετάρτη 17/02/2021.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αριδαία, 15/02/2021

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 15/2/21 ΕΩΣ ΚΑΙ 17/2/21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από αύριο Δευτέρα 15/02/2021, έως και την Τετάρτη 17/02/2021, δεν θα λειτουργήσει το σχολείο δια ζώσης, λόγω καιρικών συνθηκών, ύστερα από απόφαση του κ. Δημάρχου Αλμωπίας.
Θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως μαθήματα, σύμφωνα με την ενημέρωση που θα λάβετε από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων.
Να ενημερώνεστε, για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, τόσο από την ιστοσελίδα του σχολείου, όσο και από τα τοπικά ενημερωτικά ηλεκτρονικά μέσα.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις των άρθρων 94 και 282, παρ1, του Ν.3852(ΦΕΚ 87/2010, Α΄) ,
<<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα
Καλλικράτης >>.
2. Το Προεδρικό διάταγμα 79, άρθρο 4 ( ΦΕΚ 109 Α΄, 1-8-2017)
3. Το με αριθμό 164/10-2-2021 έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Πέλλας, σχετικά
με τη λειτουργία των σχολείων.
4. Το με αριθμό 519_2021/12-2-2021 έγγραφο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων
Ελλάδας
5. Τα μέτρα προφύλαξης κατά της μετάδοσης του Covid-19, στις σχολικές μονάδες,
όπου προβλέπεται ο συχνός αερισμός των αιθουσών διδασκαλίας.
6. Τη μεσοπρόθεσμη πρόγνωση καιρικών συνθηκών. ( Επικράτηση ολικού παγετού)
Αποφασίζουμε
Την αναστολή λειτουργίας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών , από τη Δευτέρα
15 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, όλων των Σχολικών
Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Παιδικών
Σταθμών του Δήμου Αλμωπίας και του ΚΔΑΠμεΑ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 15/2/21 ΕΩΣ ΚΑΙ 17/2/21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι, στις περιπτώσεις που μαθητές/τριες πραγματοποίησαν απουσίες, διότι  μαζί τους συνοικεί πρόσωπο που πάσχει από το ή τα παρακάτω σοβαρό ή σοβαρά υποκείμενο/α νόσημα /νοσήματα, οι κηδεμόνες τους μπορούν να υποβάλλουν στον  Διευθυντή της σχολικής μονάδας, με κάθε πρόσφορο τρόπο, έως την Παρασκευή 12-02-2021:

(α) αίτηση – υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986  με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής) περί δικαιολόγησης των απουσιών και ένταξής τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

(β) Μαζί με την ως άνω αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, οι παραπάνω ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν σε σφραγισμένο φάκελο το σύνολο των δικαιολογητικών, που έχουν εκδοθεί από δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, που αποδεικνύουν, ότι συνοικεί με αυτούς το εν λόγω πρόσωπο, το οποίο πάσχει από το ή τα παρακάτω σοβαρό ή σοβαρά υποκείμενο/α νόσημα /νοσήματα:

1) Άτομο με μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου που λαμβάνει δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα,

2) Άτομο με μεταμόσχευση μυελού των οστών το τελευταίο έτος ή που λαμβάνει δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα,

3) Άτομα με διάγνωση νεοπλασίας ή αιματολογικής κακοήθειας που βρίσκεται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία,

4) Άτομο με βαριά πνευμονοπάθεια (κυστική ίνωση, χρόνιο αναπνευστικό νόσημα που απαιτεί χρήση οξυγόνου κατ’ οίκον, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια με FEV1 < 30% [FEV1: forced expiratory volume in 1st second], διάμεση πνευμονοπάθεια με δοκιμασία διάχυσης < 40%),

5) Άτομο με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια(υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, χρόνια νεφρική νόσος σταδίου)

6) Άτομο με σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια με πυλαία υπέρταση, κίρρωση ήπατος με πυλαία υπέρταση,

7) Άτομο με ανοσοκαταστολή λόγω βαριάς συνδυασμένης ανοσοανεπάρκειας, HIV λοίμωξης με CD4<200 κύτταρα/μL ή που λαμβάνουν υψηλές δόσεις κορτικοειδών ή δύο ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα λόγω φλεγμονωδών νοσημάτων.

Ο Δ/ντής του σχολείου

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 11-1-2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 Αγαπητοί  γονείς ,

Καταρχάς, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΥΓΕΙΑ σε όλους.

Τη Δευτέρα (11-01-2021) ξεκινούν και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα στον χώρο του σχολείου. Είμαστε, πιστεύω, πιο έτοιμοι, με περισσότερες εμπειρίες και με συνείδηση ότι πρέπει, με τα κατάλληλα μέτρα, να προστατέψουμε την υγεία τόσο  των παιδιών μας, όσο και τη δική μας, αλλά και των άλλων συνανθρώπων μας. Σας ενημερώνω επίσης ότι θα δοθούν και άλλες μάσκες, τις οποίες μόλις τώρα παραλάβαμε από τη Σχολική Επιτροπή.

Τα μεταφορικά μέσα, για τους μαθητές που μετακινούνται από άλλους οικισμούς, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Βάσει ενημέρωσης από τη Γεν.  Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ, ισχύουν για τους γονείς, μέχρι νεωτέρας,  οι Βεβαιώσεις Μετακίνησης από και προς το σχολείο, με τις οποίες σας προμηθεύσαμε κατά το προηγούμενο άνοιγμα των σχολείων.

Για την αποφυγή συγχρωτισμού, κατά το σχόλασμα των μαθητών/τριών,  τα παιδιά θα αποχωρούν  από τις δύο εξόδους του σχολείου ως εξής:

 • Οι τάξεις Α΄, Γ΄ & Δ΄  από την κεντρική είσοδο, μαζί με τους μαθητές που μεταφέρονται με λεωφορείο.
 • Οι τάξεις Β΄, Ε΄ & Στ΄  από την πλαϊνή είσοδο, μαζί με τους μαθητές που μεταφέρονται με ταξί.

Το κουδούνι για τις τάξεις Α΄ & Β΄ θα χτυπά 3΄(λεπτά) νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα, δηλαδή 13:12΄. Αντίθετα για τις υπόλοιπες τάξεις θα χτυπά 3΄(λεπτά) αργότερα από την προβλεπόμενη ώρα δηλαδή 13:18΄, ώστε να μεσολαβεί ένα μικρό χρονικό διάστημα αποχώρησης των μαθητών  και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Αν παρατηρήσουμε δυσλειτουργίες, ενδεχομένως να υπάρξουν μικροπαρεμβάσεις, ως προς τους χρόνους, για τις οποίες θα ενημερωθείτε σχετικά.

Με αυξημένη την ατομική, αλλά και κοινωνική μας υπευθυνότητα, εύχομαι το νέο άνοιγμα του σχολείου να διαρκέσει  για όσο το δυνατόν  μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι μαθητές  να μορφώνονται  από τους δασκάλους τους στον φυσικό τους χώρο, που είναι οι σχολικές αίθουσες και να βγούμε υγιείς και νικητές  από αυτή την μάστιγα, που ταλαιπωρεί τις κοινωνίες μας, στερώντας μας βασικά στοιχεία της ανθρώπινης οντότητάς μας.

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του σχολείου

Βασίλειος Λαμπρίδης

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 11-1-2021

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Ενημερωτικό υλικό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτικό υλικό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 23/12/2020

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 23/12/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Από Δευτέρα 09-11-2020, ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα των μετακινήσεων. Βάσει αυτών, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρέλαβαν τις προβλεπόμενες βεβαιώσεις, τις οποίες θα πρέπει να έχουν πάντα στην τσάντα τους.

Οι συνοδοί τους, θα πρέπει επίσης, να στέλνουν SMS στο 13033 γράφοντας το όνομά τους και τον αριθμό 4.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΡΓΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο Τρίτη 3-11-2020, είναι η μέρα που έχει οριστεί ως Τοπική Αργία, προς τιμή της μνήμης του προστάτη της κοινότητάς μας,  Αγίου Γεωργίου και δε θα λειτουργήσει η σχολική μας μονάδα.

 Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19, το σχολείο θα εκπροσωπήσουν, μόνον οι έξι μαθητές-τριες που συνοδεύουν τη σημαία.

Την Τετάρτη 4-11-2020, είναι η μέρα απελευθέρωσης της Αλμωπίας, και δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλου του Δήμου.

Ο Δ/ντής του σχολείου

                                                                                                                    Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΡΓΙΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΣΥΝΔΡΟΜΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Εξαπλάτανος  30 – 10 – 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς όλα τα μέλη του Συλλόγου μας.

Σας ενημερώνουμε, ότι η συνδρομή στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, για το σχολ. έτ. 2020-2021, είναι 10,00 € για κάθε οικογένεια με ένα (1) μαθητή ή μαθήτρια και 15,00 €,  αν  έχει  περισσότερους-ες  μαθητές-τριες.

Παρακαλούνται οι γονείς, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2020, να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους αυτή.

Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν στο σχολείο και θα παραδοθούν στην ταμία του συλλόγου, η οποία  θα εκδώσει τις αντίστοιχες αποδείξεις.

Η συγκέντρωσή τους είναι αναγκαία για την υποστήριξη του έργου της σχολικής μονάδας των παιδιών μας.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΣΥΝΔΡΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 26/10/2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου ευχαριστούν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για τη δωρεά τεσσάρων βιντεοπροβολέων (Projector) και μιας οθόνης στη σχολική μας μονάδα, μηχανημάτων αναγκαίων και ιδιαίτερα χρήσιμων στο εκπαιδευτικό μας έργο.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 26/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Αύριο Τρίτη 27/10/2020, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά το πρωί.

Θα πραγματοποιηθούν επετειακά αφιερώματα κατά τάξεις και θα αποχωρήσουν στις 10:00΄ π.μ..

Υπάρχει πρόβλεψη και για τους μαθητές που μεταφέρονται με δημόσια μέσα συγκοινωνίας, να μεταφερθούν τη συγκεκριμένη ώρα.

Την ημέρα της Εθνικής Γιορτής 28/10/2020, στο σχολείο θα έρθει μόνον ένα μικρό μέρος από τους μαθητές της Στ΄ τάξης, που έχουν επιλεγεί για να συνοδεύουν τη Σημαία και ο μαθητής που έχει οριστεί για την κατάθεση στεφάνου.

Φορώντας μάσκες και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19, θα μεταβούμε στην εκκλησία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της δοξολογίας, θα μεταφερθούμε στο μνημείο των Ηρώων, για να πραγματοποιήσουμε την κατάθεση στεφάνων.

Κατόπιν απόφασης της Πολιτείας, λόγω της πανδημίας, δε θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 8/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

η συνεργασία σας για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου, τη δύσκολη αυτή περίοδο, είναι απολύτως αναγκαία.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε:

 1. Να θερμομετρείτε τα παιδιά σας, πριν να έρθουν στο σχολείο το πρωί.
 2. Να απευθύνεστε σε παιδίατρο, αν το παιδί σας παρουσιάζει συμπτώματα ίωσης, ιδιαίτερα αν τα συμπτώματα αυτά επιμένουν πάνω από 1-2 μέρες.
 3. Στις περιπτώσεις που τα συμπτώματα επιμένουν, τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι για δέκα περίπου μέρες και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδίατρου, ο οποίος και θα κρίνει αν θα πρέπει να κάνει  την ειδική εξέταση.
 4. Αν ο παιδίατρος κρίνει, ότι πρέπει να επιστρέψει νωρίτερα, σας παρακαλούμε να μας φέρετε τη σχετική του γνωμάτευση.
 5. Για κάθε τι που σχετίζεται με την ασθένεια του παιδιού, να ενημερώνετε άμεσα το σχολείο.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 8/10/2020

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-9-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ανακοινώνουμε ότι, αύριο Δευτέρα  28-09-2020 θα ξεκινήσει η λειτουργία του σχολείου μας με τη φυσική παρουσία δ/λων και μαθητών στο διδακτήριο, για το σχολικό έτος 2020-2021 και  θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός, ο οποίος αναβλήθηκε δύο φορές,  λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.

Οι μαθητές/τριες  θα έρθουν το πρωί στις 8:15΄, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορωνοϊού, πρέπει να φορούν μάσκα. Θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν με τους δασκάλους τους για την πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, καθώς και των άλλων μέτρων προστασίας και πρόληψης από τον νέο κορωνοϊό, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του σχετικού έντυπου υλικού, που έχει αποσταλεί στα σχολεία. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση ως προς τη σωστή χρήση της μάσκας .

Το ημερήσιο πρόγραμμα θα τηρηθεί κανονικά.

Η τελετή του Αγιασμού θα γίνει στις 9:30΄π.μ. με την παρουσία  εκπ/κών και μαθητών.

Την πρώτη μέρα θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τους μαθητές της  Α΄ τάξης και της ομαλής  τους ένταξης στη νέα σχολική τους μονάδα, με τη συνεργασία της υπεύθυνης εκπ/κού και των  γονέων  τους.

Παρακαλούμε οι γονείς όλων των μαθητών  να λαμβάνουν  γνώση  των ενημερώσεων, τόσο της ιστοσελίδας του σχολείου, όσο και των άλλων ενημερωτικών ιστοσελίδων, μέχρι το βράδυ, για το ενδεχόμενο νεώτερης απόφασης.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λαμπρίδης  Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-9-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ – ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΗΔΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΕΙΡΑ:

Β΄ΤΑΞΗ: 8:30΄- 9:30΄

Γ΄ΤΑΞΗ: 9:30΄ – 10:30΄

Δ΄ΤΑΞΗ: 10:30΄-11:30΄

Ε΄ΤΑΞΗ: 11:30΄-12:00΄ &

ΣΤ΄ΤΑΞΗ: 12:00΄-13:00΄

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΕΣ ΝΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9:30΄Π.Μ.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ – ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΝ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών-τριών του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου, να επικοινωνήσουν αύριο Δευτέρα 21-9-2020 με τον Διευθυντή του Σχολείου, για να παραλάβουν τα σχολικά βιβλία. Η προσέλευση θα γίνει σε μικρές ομάδες τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας και πρόληψης μεταδοτικότητας COVID-19.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΕΙΓΟΝ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΜΕΧΡΙ 25/9/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Νομό Πέλλας μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2020 με νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μετά από τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για συνέχιση της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΜΕΧΡΙ 25/9/2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 17 ΚΑΙ 18/9/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Νομό Πέλλας την Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 μετά από νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφού τα επιδημιολογικά στοιχεία σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή, δεν επιτρέπουν το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 17 ΚΑΙ 18/9/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Σας ανακοινώνουμε ότι, αύριο 17-09-2020 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός, ο οποίος αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών και θα ξεκινήσει η διδακτική λειτουργία του σχολείου μας, για το σχολικό έτος 2020-2021.

Οι μαθητές/τριες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορωνοϊού, θα έρθουν φορώντας μάσκα.

Η τελετή του Αγιασμού θα γίνει στις 10:30΄π.μ..

Αφού πάρουν τα νέα τους βιβλία, μια μάσκα, το πρόγραμμα και οδηγίες από τους δασκάλους τους, θα σχολάσουν στις 11:00΄π.μ.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λαμπρίδης  Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 14/9/2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Αραμπατζή Φώτιο, για τη ΔΩΡΕΑ

160,00€, ποσό με το οποίο καλύψαμε τα έξοδα αγοράς υλικού, αναγκαίου για την

 υπό κατασκευή Σχολική μας Βιβλιοθήκη.

Ο Δ/ντής και ο Συλλ. Διδασκόντων

του Δημοτικού Σχολ. Εξαπλατάνου.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 14/9/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 14/9/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Με νεώτερη απόφαση του ΥΠΑΙΘ, για το σχολ. έτος 2020-2021, στα Εξαθέσια και άνω Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, μπορεί να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει τμήμα Ολοήμερου Προγράμματος με την εγγραφή τουλάχιστον δέκα (10) μαθητών.

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μετά από σχετική αίτηση δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ, ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 14/9/2020

13/9/2020 Προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων από 14.9.2020 έως και 16.9.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: 

Κατόπιν των τελευταίων αποτελεσμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 16.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:

– όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και

– όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Εκδίδεται σχετική ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, πρόκειται για μία διαδικασία δυναμική και, εφόσον χρειαστεί, τα μέτρα προσαρμόζονται και επικαιροποιούνται σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες των ειδικών. Επιστρέφουμε στα θρανία με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 13/9/2020 Προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων από 14.9.2020 έως και 16.9.2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11-9-2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σε συμπλήρωση της πρώτης ενημέρωσης , σας ανακοινώνουμε τα εξής:

Βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3780/8-9-2020), όπως ήδη γνωρίζετε,  η χρήση μη ιατρικής μάσκας από μαθητές, εκπαιδευτικούς  και λοιπό προσωπικό, καθώς και από επισκέπτες  του σχολείου είναι υποχρεωτική, σε όλους τους κλειστούς του χώρους και σε εξωτερικούς , όταν δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι ασφαλείς αποστάσεις.

Είναι δυνατή η επιλογή χρήσης ιατρικής μάσκας από μαθητή/τρια , με απόφαση του γονέα ή του θεράποντα γιατρού του/της, αν αυτό κριθεί καλύτερο για την υγεία του παιδιού.

Για την ασφαλή χρήση της μάσκας, παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν τουλάχιστον και μια δεύτερη, διαφορετικού χρώματος ή κάτι που να την ξεχωρίζει. Να είναι τοποθετημένη σε ένα σακουλάκι, έτσι ώστε αν λερωθεί η πρώτη, να χρησιμοποιηθεί η δεύτερη, η οποία όμως να διακρίνεται εύκολα από την άλλη, που δεν είναι πια ασφαλής για το παιδί. Γενικά, όσες μάσκες επιλέξετε να έχουν οι μαθητές/τριες μαζί τους, να είναι μεταξύ τους διακριτές και τοποθετημένες σε ξεχωριστά σακουλάκια.

Οι μαθητές/τριες που μεταφέρονται με δημόσια  μεταφορικά μέσα ( λεωφορεία και ταξί), θα πρέπει, στη διάρκεια την διαδρομής να φορούν επίσης μάσκα.

Το σχολείο μας διαθέτει αντισηπτικά, τοποθετημένα σε όλες τις αίθουσες, ενώ  μόλις μας χορηγηθούν μάσκες και ατομικά παγούρια, θα τα μοιράσουμε στους μαθητές. Θεωρούμε όμως καλό, αν συμφωνούν και οι γονείς, το κάθε παιδί να έχει επιπλέον και δικά του ατομικά μέσα προστασίας.

Καλό είναι, οι γονείς το πρωί, να θερμομετρούν τα παιδιά τους πριν να έρθουν στο σχολείο. Αν αυτά έχουν πυρετό, να τα κρατούν στο σπίτι και να ενημερώνουν το σχολείο.

Είναι αλήθεια ότι, για όλους μας, αυτή η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη και δημιουργεί πολλές δυσκολίες. Να είμαστε σίγουροι όμως, ότι όπως όλα τα δύσκολα πράγματα θα περάσει σύντομα και αυτό. Ενωμένοι και με πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας και κατανόησης θα το αντιμετωπίσουμε, όσο γίνεται καλύτερα. Τα παιδιά μας, για να ξεπεράσουν κάθε πρόβλημα με επιτυχία, δεν πρέπει να δέχονται αντίθετες και αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες.

Κάθε ιατρική πράξη, από τη χρήση μάσκας έως και τη λήψη ενός φαρμάκου, ενδεχομένως σε κάποιο πολύ μικρό ποσοστό, να έχει κάποιες παρενέργειες. Αν μέναμε σε αυτές όμως, δε θα λαμβάναμε ούτε ένα απλό αντιπυρετικό.

Όπως όλοι μας έχουμε πληροφορηθεί, τα μικρά παιδιά, συνήθως δε νοσούν βαριά και πολλά από αυτά μπορεί να είναι και ασυμπτωματικά. Πώς όμως μπορούμε, να δεχθούμε την πιθανότητα, να μεταφερθεί αυτός ο ιός στο σπίτι, σε αγαπημένα μας πρόσωπα, μεγάλης ηλικίας και να βάλουμε τη ζωή τους σε κίνδυνο;

Η κατανόηση, η  συνεργασία, η  αλληλεγγύη και η υπομονή θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε κι αυτόν τον σκόπελο.

Είμαι στη διάθεσή σας,  να συζητήσουμε κάθε απορία και κάθε αγωνία σας. Βρισκόμαστε  σε συνεννόηση και με υγειονομικό προσωπικό, για να έχουμε και από εκεί μια πρόσθετη ενημέρωση και επιμόρφωση.

                                                                                                                ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

                                                                                                                                  Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11-9-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, με το πρόβλημα του COVID-19 να δημιουργεί νέα δεδομένα στη λειτουργία του σχολείου.

Βάσει των εντολών του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, οι οποίες στηρίχθηκαν σε οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

 1. Το διδακτικό έτος ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου 2020. Η τελετή του Αγιασμού θα γίνει στη σχολική μας μονάδα στις 11:00΄π.μ.. Θα συμμετέχει  αντιπροσωπεία εκπ/κών και μαθητών, ενώ η υπόλοιπη εκπ/κή κοινότητα θα παραβρίσκεται στις τάξεις. Ακολούθως οι μαθητές, αφού παραλάβουν τα βιβλία τους  και ενημερωθούν για το πρόγραμμα και την εν γένει λειτουργία του σχολείου κατά το τρέχον σχολ. έτος , θα αποχωρήσουν μετά τις  11:30΄π.μ.
 2. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Ειδικά για τους μαθητές από την Α΄ έως και την Γ’ Δημοτικού θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.  Ακολουθούν ενημερωτικά του ΕΟΔΥ, σχετικά με την χρήση της.

Κάθε νεώτερη πληροφορία ή οδηγία, θα αναρτάται στην ιστοσελίδα(blog) του σχολείου, την οποία είναι καλό να επισκέπτεστε τακτικά.

Καλή σχολική χρονιά. Δύναμη και αισιοδοξία. Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ – Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ – Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ – Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς!Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ – Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς!

COVID-19 Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς

Πώς θα πρέπει να μιλάω σε παιδιά και έφηβους για τον ιό
(SARS-CoV-2) που προκαλεί τη νόσο COVID-19

Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς

 Να παραμένετε ήρεμοι και καθησυχαστικοί απέναντι στα παιδιά,
λειτουργώντας ως πρότυπο συμπεριφοράς για αυτά.
 Να ακούτε και να συζητάτε μαζί τους, ενθαρρύνοντάς τα να
μοιραστούν μαζί σας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, τόσο
τα ευχάριστα όσο και τα δυσάρεστα.
 Ενημερώστε τα παιδιά σχετικά με τον ιό με ακριβή, σύντομο και
ειλικρινή τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και την
αντιληπτική τους ικανότητα. Η απόκρυψη της αλήθειας και των
γεγονότων μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση και αβεβαιότητα
στα παιδιά.
 Ενθαρρύνετε τα μεγαλύτερα παιδιά και τους εφήβους στην
αναζήτηση από τους ίδιους αξιόπιστων πηγών ειδήσεων και
πληροφοριών σχετικά με τον ιό, και συζητήστε μαζί τους για τις
ειδήσεις και τις πληροφορίες αυτές, βοηθώντας τους να
αναπτύξουν μια κριτική ματιά απέναντί τους. Όμως,
αποθαρρύνετε την υπερβολική έκθεση στις πληροφορίες αυτές,
καθώς αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του άγχους και του
φόβου τους.
 Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον υπενθυμίζοντάς τους
συνεχώς τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19 και
διαβεβαιώνοντάς τους ότι λαμβάνονται όλα τα δυνατά μέτρα για
τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από την επιστημονική
κοινότητα και την πολιτεία.
 Να αποφεύγετε την απόδοση ευθυνών και την αρνητική κριτική
απέναντι σε ένα άτομο που νόσησε και να εξηγήσετε στα παιδιά
για ποιους λόγους δεν ευθύνεται το ίδιο το άτομο,
καταπολεμώντας έτσι την εμφάνιση φαινομένων στιγματισμού
και σχολικού εκφοβισμού.
 Ενθαρρύνετε τη συχνή συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων
σε δραστηριότητες που τους αποφορτίζουν και τους χαλαρώνουν.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, Σεπτέμβριος 2020

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο COVID-19 Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς

Φόρεσε μάσκα – Μείωσε τον κίνδυνο μετάδοσηςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φόρεσε μάσκα – Μείωσε τον κίνδυνο μετάδοσης

Ο πολεμιστής έχει την ασπίδα του….. Εμείς τη μάσκα μας !!!Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο πολεμιστής έχει την ασπίδα του….. Εμείς τη μάσκα μας !!!

Ο Μασκούλης βρίσκει τον τρόπο να πολεμήσει τον νέο εχθρό των ανθρώπωνΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Μασκούλης βρίσκει τον τρόπο να πολεμήσει τον νέο εχθρό των ανθρώπων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, σας υπενθυμίζουμε ότι, οι αιτήσεις εγγραφής στο Ολοήμερο Τμήμα για το σχολικό έτος 2020 – 2021, μπορούν να κατατεθούν μέχρι και την Τρίτη 30-6-2020.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του είναι η εγγραφή τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) μαθητών-τριών. Αν δεν συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός, δεν θα λειτουργήσει το Τμήμα.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, τις οποίες έχουμε να αντιμετωπίσουμε την φετινή σχολική χρονιά, η παράδοση των τίτλων θα γίνει μ’ έναν διαφορετικό τρόπο, με ιδιαίτερη προσοχή και με τη λήψη όλων των μέτρων για την αποφυγή συγχρωτισμού.

 1. Στο σχολείο θα προσέλθουν μόνον οι εκπ/κοί και οι μαθητές.
 2. Όλες οι τάξεις θα χωριστούν αλφαβητικά σε δύο υποτμήματα μαθητών-τριών, τα οποία θα προσέλθουν σταδιακά σε δύο χρονικές περιόδους του διδακτικού ωραρίου.
 3. Για τους μαθητές που θα απαρτίζουν τα δύο υποτμήματα θα ενημερωθείτε με e-mails από τους υπεύθυνους δ/λους των τάξεων
 4. Οι μαθητές-τριες που μετακινούνται από άλλους οικισμούς, με μεταφορικά μέσα, θα τοποθετηθούν στα πρώτα υποτμήματα.
 5. Τα πρώτα υποτμήματα όλων των τάξεων θα προσέλθουν και θα παραμείνουν στον σχολικό χώρο από τις 8:15΄π.μ. έως τις 10:30΄π.μ.. Ακολούθως, αφού παραλάβουν τους τίτλους τους για το σχ. έτος που ολοκλήρωσαν θα αποχωρήσουν.
 6. Από τις 10:30΄π.μ. έως τις 11:00΄π.μ. θα είναι ο χρόνος αποχώρησης των πρώτων υποτμημάτων και προσέλευσης των επομένων, ενώ θα δοθούν και τα ενθύμια στους μαθητές της Στ΄ τάξης, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.
 7. Τα δεύτερα υποτμήματα θα προσέλθουν και θα παραμείνουν στον σχολικό χώρο από τις 11:00΄π.μ. έως τις 13:15΄μ.μ., για να παραλάβουν και αυτοί τους δικούς τους τίτλους.
 8. Οι Έλεγχοι Προόδου, με τη συνολική αποτίμηση της χρονιάς, θα δοθούν στους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ & Στ΄ τάξεων σε κλειστό φάκελο, ενώ οι δασκάλες των Α΄ & Β΄ τάξεων θα πραγματοποιήσουν την τελική ενημέρωση προς τους γονείς των μαθητών τους, με την αρωγή των ηλεκτρονικών μέσων και της ψηφιακής πλατφόρμας του ΥΠΑΙΘ.

Ο Δ/ντής του σχολείου.

Λαμπρίδης  Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2020-2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2020-2021

Σας ενημερώνουμε ότι, ξεκίνησε η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων εγγραφής μαθητών του σχολείου στο Ολοήμερο Τμήμα, για το σχολ. έτος 2020-2021.

 Δυνατότητα εγγραφής έχουν:

α) Οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο Ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
β) Οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, πολύτεκνοι/τρίτεκνοι /μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις κ.λ.π.

Οι αιτήσεις  θα γίνονται δεκτές μόνον  πλήρεις, με όλα τα δικαιολογητικά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020.  Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, απαιτείται η γραπτή έγκριση του Διευθυντή Π.Ε. Πέλλας και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

Για την εν γένει λειτουργία του, σας πληροφορούμε τα εξής:

ΦΟΙΤΗΣΗ: Το Ολοήμερο τμήμα αποτελεί συνέχεια του πρωινού προγράμματος και οι μαθητές/τριες  θα πρέπει να φοιτούν κανονικά. Η φοίτηση των μαθητών του Ολοήμερου Προγράμματος διακόπτεται:

 • όταν ο μαθητής συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες, οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση,
 • όταν ο γονέας ή κηδεμόνας του ζητήσει την διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του ή
 • όταν ο γονέας ή κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή κατά το 2o 15νθήμερο του Νοεμβρίου και το 1o 15νθημερο του Φεβρουαρίου.

 Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα)  είναι 14 φοιτούντες μαθητές.

ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ:  Οι μαθητές μπορούν αρχικά να φέρνουν κατά την πρωινή τους προσέλευση φαγητό από το σπίτι σε φαγητοδοχείο ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων, το οποίο θα τοποθετούν στο ψυγείο του Ολοήμερου και θα θερμαίνεται από τον υπεύθυνο εκπ/κό την ώρα της σίτισης. Εναλλακτικά οι γονείς  μπορούν να φέρνουν το φαγητό των μαθητών/τριών στις 13:15΄. Με στόχο την απόκτηση από τους μαθητές σωστών διατροφικών συνηθειών, το φαγητό θα πρέπει να συνοδεύεται από σαλάτα και φρούτο. Η διατροφή τους με προϊόντα από ταχυφαγεία θα πρέπει να αποφεύγεται, διότι δε συνάδει με τη σωστή διατροφική αγωγή, την οποία μεταξύ άλλων προσπαθεί να μεταδώσει το σχολείο, καθώς η ώρα σίτισης ορίζεται ως ώρα Διατροφικής Αγωγής. Προτάσεις  για οργανωμένη σίτιση των μαθητών του Ολοημέρου μπορούν να συζητηθούν στο Σχολικό Συμβούλιο.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2020-2021

Τα υποτμήματα της Ε΄ τάξης, στέλνουν τις ευχές τους

» Τα υποτμήματα της Ε΄ τάξης, στέλνουν τις ευχές τους, το ένα στο άλλο.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε τους χώρισε για λίγο, δεν έσβησε
όμως τη φιλία, την αγάπη και τη συναδελφικότητα, που τους ένωναν»

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα υποτμήματα της Ε΄ τάξης, στέλνουν τις ευχές τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητά μας παιδιά και γονείς,
μετά από δυόμισι και πλέον μήνες, ανοίγει και πάλι το σχολείο μας, για να υποδεχτεί τους μαθητές και τις μαθήτριές του, έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα κι έχοντας οργανωθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, έτσι ώστε όλοι, με ασφάλεια, να  ξαναρχίσουμε την εκπ/κή διαδικασία στο φυσικό της χώρο που είναι η σχολική μονάδα.
Όλες οι τάξεις, εκτός από την Πέμπτη(Ε΄),θα προσέρχονται καθημερινά. Η συγκεκριμένη τάξη, λόγω του ότι υπερβαίνει τον ανώτατο αριθμό των 15 μαθητών, χωρίστηκε αλφαβητικά σε δύο υποτμήματα, τα οποία θα έρχονται εναλλάξ. Οι μαθητές, οι οποίοι δεν θα έλθουν την πρώτη μέρα, έχουν ήδη ενημερωθεί προσωπικά, τηλεφωνικά.
Το διδακτήριο έχει καθαριστεί, έχει γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του και έχουμε προμηθευτεί ικανοποιητική ποσότητα αντισηπτικού.
Οι εκπ/κοί θα ενημερώσουν  τους μαθητές, με κάθε λεπτομέρεια, για τις αλλαγές που θα προκύψουν στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου.  Η μέριμνά τους θα είναι διαρκής, καθ’  όλη τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου.
Όλες οι επιφάνειες, τέλος, και οι κοινόχρηστοι χώροι του σχολείου θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται δύο φορές, καθημερινά.
Για την αποφυγή συνωστισμού στις εξόδους,  κατά την αποχώρηση των μαθητών μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος, οι τάξεις Α΄, Γ΄ & ΣΤ΄ θα εξέρχονται από την κεντρική πόρτα της αυλής και η Β΄, Δ΄ & Ε΄ από την πλαϊνή.
Αν υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος μη προσέλευσης των μαθητών-τριών, λόγω συγγενικών τους προσώπων, με τα οποία συνοικούν και τα οποία ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, παρακαλούμε οι γονείς τους να επικοινωνήσουν με το σχολείο.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με πρόσφατη διευκρίνιση του ΥΠΑΙΘ, στην περίπτωση που το αποδεικτικό κατοικίας δεν είναι λογαριασμός ΔΕΚΟ (π.χ. ΔΕΗ), μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο έγγραφο, θα πρέπει να προσκομίσετε, για την εγγραφή του παιδιού σας στην Α΄ τάξη δύο τύπους δικαιολογητικών (π.χ. λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας  παρόχου ρεύματος  &  παρόχου τηλεφωνίας).

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητά παιδιά και γονείς,

Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, τα βιβλία που βρίσκονται στον συνημμένο κατάλογο, θα επαναχρησιμοποιηθούν  και στα επόμενα σχολικά έτη.
Γι΄ αυτό θα πρέπει να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, και να επιστραφούν στο σχολείο με τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020.

Ο Δ/ντής του σχολείου

 Λαμπρίδης Βασίλειος

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ  2020-2021

Αγαπητοί γονείς των νηπίων που θα εγγραφούν στην Α΄  Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου, για το σχολικό έτος  2020-2021, σας ενημερώνουμε τα εξής:

 1. Στο σχολείο μας εγγράφονται όσα Νήπια κατοικούν με τις οικογένειές τους στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αλμωπίας:

  α. Εξαπλατάνου,
  β. Θηριόπετρας &
  γ.  Χρυσής
 1. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή του παιδιού σας, καθημερινά από τις 15 έως 29 Μαΐου, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του covid-19 που προτείνει ο ΕΟΔΥ, όπως χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων.
 2. Πριν επισκεφθείτε το σχολείο, τηλεφωνείστε στο 2384041202, για να οριστεί η ώρα προσέλευσής σας και να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός.
 3. Τα δημόσια έγγραφα, που είναι απαραίτητα για την εγγραφή του παιδιού σας, δηλαδή Πιστοποιητικό Γέννησης και η Βεβαίωση Φοίτησης του Νηπιαγωγείου θα παραληφθούν από εμάς αυτεπάγγελτα, χωρίς την μεσολάβησή σας.
 4. Μαζί σας να έχετε:

Α. Το Βιβλιάριο καταγραφής των εμβολίων του(Προσοχή, το ίδιο το βιβλιάριο &               όχι φωτοτυπίες)  &

Β.  Ένα πρόσφατο έντυπο λογαριασμού παρόχου ρεύματος ή τηλεφωνίας ή                  κάποιο άλλο έγκυρο δημόσιο έγγραφο που να πιστοποιεί την κατοικία σας.

 1. Αν το παιδί σας δεν έχει πραγματοποιήσει όλα τα υποχρεωτικά εμβόλια της ηλικίας του, να φροντίσετε αυτό να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη του σχολικού έτους.
 2. Θα σας δοθεί, τέλος, από το σχολείο μας και ένα έντυπο Α.Δ.Υ.Μ. ( Ατομικό Δελτίο Υγείας  του  Μαθητή), με το οποίο θα πάτε σε έναν παιδίατρο, για να βεβαιώσει την υγεία του και τη δυνατότητά του, να συμμετέχει στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής . Το έντυπο αυτό πρέπει να μας το προσκομίσετε υπογεγραμμένο από τον γιατρό, είτε μέχρι  το τέλος του σχολικού έτους, είτε, το αργότερο, με την έναρξη του επομένου.

Ο Δ/ντής του Δημ. Σχολ. Εξαπλατάνου

Λαμπρίδης  Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους γονείς των νηπίων των Νηπ/γείων Εξαπλατάνου & Θηριόπετρας ότι, από 15 έως 29 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των παιδιών τους στο Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου (Τηλ . 2384041202).
Στη σχολική μας μονάδα εγγράφονται οι μαθητές-τριες που κατοικούν στα δημοτικά διαμερίσματα της σχολικής μας  περιφέρειας, τα οποία είναι τα εξής:

 1. Δ.Δ. Εξαπλατάνου
 2. Δ.Δ. Θηριόπετρας
 3. Δ.Δ. Χρυσής

Οι εγγραφές θα γίνουν με την λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.
Αναλυτικές οδηγίες θα αναρτηθούν στη συνέχεια.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ Π.Σ.Δ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ Π.Σ.Δ.

Οι γονείς/κηδεμόνες, με ευθύνη του Διευθυντή, μεριμνούν για την εγγραφή των
μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους, οι μαθητές/τριες
αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ, μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να
συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα
https://register.sch.gr/students/ .
Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:
1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.
2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με
πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.
4. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο
πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:
i. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο.
ii. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.
iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.
6. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να
προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.
7. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
8. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη
(username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
9. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.
10. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.
Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται, δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ Π.Σ.Δ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ 17/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί  γονείς,

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού, δημιούργησε στην κοινωνία μας νέα δεδομένα και νέες ανάγκες , τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Η ενδεχόμενη παράταση διακοπής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, καθιστά αναγκαία την αναζήτηση, άλλων, εναλλακτικών επιλογών διδασκαλίας των μαθημάτων, κάτι που οργανώνει, ήδη, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Σε πρώτη φάση, και εν αναμονή οδηγιών του ΥΠΑΙΘ,  οι οποίες να αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση, θα πρέπει να επικαιροποιήσουμε και να εμπλουτίσουμε τους τρόπους επικοινωνίας μαθητών/γονέων & κηδεμόνων τους  με το σχολείο.

Παρακαλούμε λοιπόν, να αποστείλετε στο email του σχολείου μας, που είναι: mail@dimexapl.pel.sch.gr , τα παρακάτω στοιχεία:

1. Το ονοματεπώνυμό σας,

2. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας σας, που  είναι σε ισχύ και

3. Ένα email σας, το οποίο χρησιμοποιείτε.

Ακολούθως και με οδηγίες που θα σας αποστείλουμε, θα εγγραφούν όλοι οι μαθητές στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Μέσω του συγκεκριμένου δικτύου,  όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν, θα γίνει  στη συνέχεια η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία. Με υπομονή και σεβασμό του ενός προς τον άλλον θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ 17/3/2020

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – 10/3/2020

Δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Δελτία Τύπου / 10.03.2020

Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας  για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.  Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες  πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – 10/3/2020

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ 10-3-2020

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων του Κορωνοϊού στην πατρίδα μας και για να αποτρέψουμε την πιθανή διασπορά του στον σχολικό μας πληθυσμό, παρακαλούμε  στην περίπτωση που το παιδί σας, το επόμενο χρονικό διάστημα, παρουσιάσει κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα:

 • Πυρετό
 • Βήχα
 • Πονόλαιμο
 • Μυαλγίες
 • Αρθραλγίες
 • Αίσθημα κόπωσης και ατονίας
 • Δύσπνοιας
 • Διάρροια και εμετούς (σπανιότερα)

καλό θα είναι να παραμένει στο σπίτι για μερικές ημέρες, ενώ βρισκόμαστε όλοι, κάθε φορά,  σε αναμονή λήψης νεώτερων αποφάσεων και μέτρων από την πολιτεία.

Βεβαίως, αν ταξιδέψατε σε περιοχές που έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα ή ήρθατε σε επαφή με άτομα που μετακινήθηκαν από αυτές τις περιοχές, τότε η παραμονή στο σπίτι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 14 ημέρες.

Οι μαθητές-τριες που είναι υγιείς, να φέρουν μαζί τους στο σχολείο αντισηπτικά, καθώς και όλα τα απαραίτητα για τις σχολικές εργασίες (μολύβια, μπογιές, μαρκαδόρους, σβήστρες κ.λ.π), ώστε να αποφεύγεται η ανταλλαγή και η κοινή χρήση τους.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία.

Η κοινωνική ευθύνη είναι ο ισχυρότερος σύμμαχός μας.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ 10-3-2020

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 20-2-2020

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου, τηρώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, πρόσφερε ψητά εδέσματα στις μαθήτριες και στους μαθητές, τα οποία ετοίμασε στην αυλή του σχολείου. Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο για την ευγενική προσφορά του.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 20-2-2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου, σας προσκαλεί στο αποκριάτικο πάρτυ, που θα γίνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα του Γυμναστηρίου του Δημοτικού στις 16.30 μ.μ.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, η είσοδος θα είναι 2 € με καφέ για τους ενήλικες και 1€ για τα παιδιά.
Θα παρακαλούσαμε όλους τους γονείς, να φέρουν κάποιο κέρασμα για τον μπουφέ της εκδήλωσης. 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 19-2-2020

Στις 19 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Τετάρτη, την 3η και 4η ώρα, επισκέπτριες υγείας του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, παρουσίασαν στους μαθητές-τριες των Α΄ , Β΄ , Γ΄ και Δ΄τάξεων το πρόγραμμα «Υγιεινή διατροφή». Τις ευχαριστούμε πολύ που με την ευγενική παρουσία τους πραγματοποιήθηκε αυτή η εκδήλωση. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε για τις Ε΄και ΣΤ΄τάξεις στις 21-2-2020.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 19-2-2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας, σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποίησε ενημέρωση και οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές-τριες των Α΄ ,  Β΄ και Γ΄ τάξεων του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος/δράσης ενημέρωσης και οδοντιατρικού ελέγχου για τη στοματική υγεία. Παράλληλα, έγινε και σχετική ενημέρωση προς τους γονείς των μαθητών-τριών  των παραπάνω τάξεων.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου ευχαριστούν τον κ. Γεώργιο Κ. Ζιάκα για τη δωρεά Φαρμακευτικού υλικού στη σχολική μας μονάδα, το οποίο μας είναι πάντα πολύτιμο.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου ευχαριστούν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για τη δωρεά Αθλητικού υλικού στη σχολική μας μονάδα, υλικού αναγκαίου και ιδιαίτερα χρήσιμου στο εκπαιδευτικό μας έργο.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς

Όπως κάθε χρόνο, η εποχική γρίπη, αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε έξαρση.

Για να αποτρέψουμε τη διασπορά της στον σχολικό μας πληθυσμό, είναι καλό να πάρουμε ορισμένα μέτρα, τα οποία είναι λίγο ως πολύ γνωστά.
Όταν μαθητής-τρια παρουσιάσει υψηλό πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38οC), ο οποίος συνδυάζεται και με τα άλλα συμπτώματα της γρίπης, όπως πονόλαιμο, μυαλγίες, βήχα κλπ. παραμένει στο σπίτι μέχρι να υποχωρήσει ο πυρετός, χωρίς αντιπυρετικό και για ένα επιπλέον 24ωρο.
Τα παιδιά να έρχονται καθημερινά στο σχολείο εφοδιασμένα με χαρτομάντιλα, αντισηπτικό και να έχουν όλα τα απαραίτητα για την εκπαιδευτική πράξη υλικά, όπως μολύβια, μπογιές, σβήστρες, ξύστρες κλπ. έτσι ώστε να αποφεύγεται η κοινή τους χρήση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Ο Δ/ντής του σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                    Εξαπλάτανος 20-01-2020
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς όλα τα μέλη του συλλόγου μας.
Σας πληροφορούμε, ότι η συνδρομή στον σύλλογο γονέων, για το σχολικό έτος 2019-2020, είναι 10,00 € για κάθε οικογένεια με ένα (1) μαθητή ή μαθήτρια και 15,00 € αν έχει περισσότερους-ες μαθητές-τριες.
Παρακαλούνται οι γονείς, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους αυτή. Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν στο σχολείο και θα παραδοθούν στην ταμία του συλλόγου, η οποία θα εκδώσει τις αντίστοιχες αποδείξεις.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τους κ.κ. Σουσενκόφ Νικόλαο και Συρόπουλο Δημήτριο, οι οποίοι με προσωπική, εθελοντική εργασία, τοποθέτησαν δάπεδο laminate στην αίθουσα που διαμορφώνουμε ως Σχολική Βιβλιοθήκη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, ο οποίος προμήθευσε το έργο με όλα τα απαραίτητα υλικά. Η βοήθειά τους, στην πραγματοποίηση των στόχων της σχολικής μας μονάδας, είναι πολύ σημαντική και πολύτιμη.

Ο Δ/ντής του Σχολείου
Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου έφερε και έκοψε βασιλόπιτες για τους μαθητές-τριες και τους δασκάλους-ες του Σχολείου και μοίρασε αναμνηστικά δώρα. Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο για την ευγενική προσφορά του.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 23 – 12 – 2019

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00΄π.μ. στην αίθουσα Εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε η γιορτή του σχολείου μας για τα Χριστούγεννα. Στη γιορτή παραβρέθηκαν οι μαθητές του σχολείου, οι γονείς τους και πλήθος κόσμου.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 23 – 12 – 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του
6/θ Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου
σας προσκαλούμε
στη γιορτή των Χριστουγέννων του σχολείου μας
που θα γίνει τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ.
στην αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Λαμπρίδης Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, στις 13.15΄, θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου με την επίδοση των μαθητών-τριών των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, για το Α΄ Τρίμηνο του Σχολικού Έτους 2019-2020. Οι γονείς των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων θα ενημερωθούν προφορικά για την επίδοση των παιδιών τους.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ