“Ενημέρωση για την υποχρεωτική εφαρμογή self – test από τους μαθητές”

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι με την επανέναρξη των μαθημάτων  η  παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού στο σχολείο θα γίνεται υποχρεωτικά μόνο  μετά  από διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ κορονοϊού δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Η διαδικασία είναι ως εξής:

  1. Προμήθεια από φαρμακεία δύο δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα μαζί με ενημερωτικό υλικό, βάσει του ΑΜΚΑ μαθητή και επίδειξη ταυτότητας του γονέα.
  2. Την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης, δηλαδή αντίστοιχα την Κυριακή και την Τετάρτη θα γίνεται τεστ στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ.΄Αρα, το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή και τη Δευτέρα το πρωί.
  3. Μετά τη διενέργεια του τεστ επισκέπτεστε την ηλεκτρονική πλατφόρμα  selftesting.gov.gr. για να δηλώσετε το αποτέλεσμα.

Στην πλατφόρμα εισέρχεστε με τους δικούς σας κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας τα στοιχεία σας και αφού επιλέξετε Σχολική Κάρτα για COVID -19 συμπληρώνετε τα στοιχεία του παιδιού σας, το αποτέλεσμα του self-test και  εκτυπώνετε το αποτέλεσμά του. Αν το self-test είναι αρνητικό, θα εκδίδεται για τους μαθητές σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας αυτής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η δήλωση του αποτελέσματος είναι υποχρεωτική  και η μη δήλωσή της επισύρει ποινική ευθύνη.

  1. Οι μαθητές θα φέρουν την σχολική αυτή κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας για το πρώτο test και της Πέμπτης για το δεύτερο test.

( Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς  θα μπορούν να γράφουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα, τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος – Παρακαλούμε να έχετε την πρώτη Δευτέρα έτοιμη την χειρόγραφη ή εκτυπωμένη κάρτα. Για τις υπόλοιπες ημέρες θα σας προμηθεύσει το σχολείο)

  1. Αν το self-test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr. υπάρχει σύνδεσμος ο οποίος παραπέμπει σε σταθερά σημεία που λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες και ημέρες όπου διενεργούνται δωρεάν επαναληπτικά tests.
  2. Αν το τεστ είναι θετικό μέχρι να μεταβεί ο μαθητής σε δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής του εκτίμησης παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ενημερώνεται το σχολείο.
  3. Με τον επαναληπτικό έλεγχο, σε αρνητικό τεστ ο μαθητής επιστρέφει στο σχολείο επιδεικνύοντας τη σχετική βεβαίωση και σε θετικό τεστ ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ_SELF_TEST_1-1-1

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ για COVID -19

 

Κ α λ ή  Α ν ά σ τ α σ η και Καλό Πάσχα  με υγεία, αγάπη, ειρήνη και οικογενειακή ευτυχία!!!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.