«Παραλαβή Τίτλων Προόδου και Σπουδών από τους μαθητές μας»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

την Παρασκευή 26/06/2020 θα δοθούν  οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών .           Η προσέλευση των μαθητών μας θα γίνει στις 08:30 π.μ. και η αποχώρησή τους στις 09:30 π.μ.

Οι μαθητές που έρχονται με το λεωφορείο θα αναχωρήσουν από το  σημείο παραλαβής τους στις 08:15 π.μ. και θα επιστρέψουν με το λεωφορείο στις  09:30 π.μ.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

«Ψηφιακή Μέριμνα – Απόκτηση voucher από τους δικαιούχους»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

σας κοινοποιούμε ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με το δικαίωμα απόκτησης voucher 200 € για την αγορά τάμπλετ ή Η.Υ.

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

    Ψηφιακή Μέριμνα- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

«Αλλαγή 2ης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ αν κατ΄ εξαίρεση έχετε σοβαρούς λόγους και θέλετε το παιδί σας  να επιλέξει στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάσκεται στο Δημοτικό (γαλλικά ή γερμανικά) θα πρέπει να μας υποβάλετε αιτιολογημένη γραπτή αίτηση (συνημμένη ή έντυπη από τον Διευθυντή του σχολείου) μέχρι τις 28 Μαΐου 2021.

Αίτηση-Γονέα-για-αλλαγή-της-Β΄-ξένης-γλώσσας-στο-Γυμνάσιο-

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, ΣΤ1, ΣΤ2 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Αλλαγή 2ης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο»

«Eγγραφές μαθητών στο Ολοήμερο για το σχολικό έτος 2021-22»

 Αγαπητοί  Γονείς και  Κηδεμόνες

Το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε το Ολοήμερο Σχολείο, που   θα λειτουργήσει  και το επόμενο Σχολικό  Έτος  2021-22  στο Σχολείο μας, με στόχο να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση της οικογένειας του μαθητή και στην απαλλαγή της από τη φροντίδα και το κόστος για αναζήτηση πρόσθετης απασχόλησης του μαθητή εκτός Σχολείου.

Ο παιδαγωγικός του σκοπός επιτυγχάνεται με την αξιοποίηση του απογευματινού χρόνου παραμονής των μαθητών στο σχολείο με πλήρη ευθύνη και εποπτεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό παρέχεται υποστηρικτική βοήθεια και προετοιμασία για την επόμενη μέρα (Γλώσσα & Μαθηματικά). Επίσης εντάσσονται μαθήματα και άλλες δραστηριότητες, όπως, η διδασκαλία ξένων γλωσσών,  τα εικαστικά, η μουσική, ο αθλητισμός, κ.λ.π.

Το πρόγραμμα του ολοήμερου, εφαρμόζεται από την ώρα λήξης των μαθημάτων του κανονικού προγράμματος μέχρι τις  16:00΄ και περιλαμβάνει  όλες τις παραπάνω δραστηριότητες.

Για την εγγραφή των μαθητών  χρειάζεται να υποβάλλετε ως τις 17/05/2021, στη Διεύθυνση του Σχολείου μια  Αίτηση – Δήλωση (θα την προμηθευτείτε από τον Διευθυντή του σχολείου).

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Eγγραφές μαθητών στο Ολοήμερο για το σχολικό έτος 2021-22»

«Ενημέρωση για την υποχρεωτική εφαρμογή self – test από τους μαθητές»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι με την επανέναρξη των μαθημάτων  η  παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού στο σχολείο θα γίνεται υποχρεωτικά μόνο  μετά  από διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ κορονοϊού δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Η διαδικασία είναι ως εξής:

 1. Προμήθεια από φαρμακεία δύο δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα μαζί με ενημερωτικό υλικό, βάσει του ΑΜΚΑ μαθητή και επίδειξη ταυτότητας του γονέα.
 2. Την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης, δηλαδή αντίστοιχα την Κυριακή και την Τετάρτη θα γίνεται τεστ στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ.΄Αρα, το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή και τη Δευτέρα το πρωί.
 3. Μετά τη διενέργεια του τεστ επισκέπτεστε την ηλεκτρονική πλατφόρμα  selftesting.gov.gr. για να δηλώσετε το αποτέλεσμα.

Στην πλατφόρμα εισέρχεστε με τους δικούς σας κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας τα στοιχεία σας και αφού επιλέξετε Σχολική Κάρτα για COVID -19 συμπληρώνετε τα στοιχεία του παιδιού σας, το αποτέλεσμα του self-test και  εκτυπώνετε το αποτέλεσμά του. Αν το self-test είναι αρνητικό, θα εκδίδεται για τους μαθητές σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας αυτής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η δήλωση του αποτελέσματος είναι υποχρεωτική  και η μη δήλωσή της επισύρει ποινική ευθύνη.

 1. Οι μαθητές θα φέρουν την σχολική αυτή κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας για το πρώτο test και της Πέμπτης για το δεύτερο test.

( Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς  θα μπορούν να γράφουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα, τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος – Παρακαλούμε να έχετε την πρώτη Δευτέρα έτοιμη την χειρόγραφη ή εκτυπωμένη κάρτα. Για τις υπόλοιπες ημέρες θα σας προμηθεύσει το σχολείο)

 1. Αν το self-test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr. υπάρχει σύνδεσμος ο οποίος παραπέμπει σε σταθερά σημεία που λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες και ημέρες όπου διενεργούνται δωρεάν επαναληπτικά tests.
 2. Αν το τεστ είναι θετικό μέχρι να μεταβεί ο μαθητής σε δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής του εκτίμησης παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ενημερώνεται το σχολείο.
 3. Με τον επαναληπτικό έλεγχο, σε αρνητικό τεστ ο μαθητής επιστρέφει στο σχολείο επιδεικνύοντας τη σχετική βεβαίωση και σε θετικό τεστ ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ_SELF_TEST_1-1-1

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ για COVID -19

 

Κ α λ ή  Α ν ά σ τ α σ η και Καλό Πάσχα  με υγεία, αγάπη, ειρήνη και οικογενειακή ευτυχία!!!

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ενημέρωση για την υποχρεωτική εφαρμογή self – test από τους μαθητές»

Δελτίο Τύπου SWPBS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δημοτικού Σχολείου Χαλκηδόνας

Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χαλκηδόνας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο Erasmus+ KA3 «Οικοδομώντας Θετικά, Ενταξιακά και Ισότιμα Μαθησιακά Περιβάλλοντα μέσω της Προσέγγισης «Σχολικό Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς» – κωδικόςProject No 606687-EPP-1-2018-2-CY-EPPKA3-PI-POLICY).

Στο έργο συμμετέχουν ως συντονίστρια χώρα η Κύπρος και το επιστημονικό ινστιτούτο CARDET, και ως εταίροι η Φιλανδία, η Ελλάδα και η Ρουμανία. Η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και 30 δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΟΥ

Ο σκοπός αυτού του έργου είναι η εφαρμογή του Προγράμματος «Σχολικό Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς» σε 30 δημοτικά σχολεία για καθεμία από τις τέσσερις χώρες.

Εκλαμβάνοντας το κάθε σχολείο ως ένα σύστημα με διακριτά χαρακτηριστικά, το Σχολικό Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς συμβάλλει στην αλλαγή του τρόπου προσέγγισης διαχείρισης της συμπεριφοράς, με κυρίαρχο σκεπτικό ότι η αύξηση των θετικών συμπεριφορών καθιστά τις ακατάλληλες συμπεριφορές ως αναποτελεσματικές.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χαλκηδόνας συμμετέχει από το Σεπτέμβριο του 2020 στις επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις του έργου. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου οι οποίοι συμμετέχουν στο έργο παρακολούθησαν σειρά επιμορφωτικών δράσεων είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως και για το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021 βρίσκονται στη φάση υλοποίησης της εκπαιδευτικής παρέμβασης του Σχολικού Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς.

Οι εξαιρετικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου έχουν οδηγήσει ήδη στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων και αποτελεσμάτων από την εφαρμογή της εκπαιδευτικής παρέμβασης. Η υλοποίηση της παρέμβασης συνεχίζεται, παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας της νόσου covid-19, και αναμένεται με ενδιαφέρον η ολοκλήρωση υλοποίησης της εκπαιδευτικής παρέμβασης με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε είτε με το διευθυντή του σχολείου (τηλ. επικοινωνίας:2391022366).

Με εκτίμηση                                                                         Ο Διευθυντής

Ο Σύλλογος Διδασκόντων                                           Ψυχλούδης Κων/νος

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δελτίο Τύπου SWPBS

«ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2021-22»

Σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021  σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σχολικών μονάδων γενικής αγωγής (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία)και θα εφαρμοστεί η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 155692/ΓΔ4/14-11-20 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Οδηγίες και
πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Οι εγγραφές για την Α΄Δημοτικού συνεχίζονται κανονικά.

1 – 20 Mαρτίου 2021 (10-12:30 μ.μ.)

    Απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. ΦΥΛΛΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ (θα σας δοθεί στο Νηπιαγωγείο)
 2. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 3. ΑΔΥΜ (Θα σας δοθεί στο Νηπιαγωγείο – Μπορεί να προσκομιστεί και αργότερα)
 4. Oι αλλοδαποί μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.
Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2021-22»

«Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2021-22

                                            Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του σχολείου μας θα γίνονται από τη  1 – 20 Mαρτίου 2021  και ώρα  10-12:30 μ.μ. με τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

 1. ΦΥΛΛΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ (θα σας δοθεί στο Νηπιαγωγείο)
 2. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 3. ΑΔΥΜ (Θα σας δοθεί στο Νηπιαγωγείο – Μπορεί να προσκομιστεί και αργότερα)
 4. Oι αλλοδαποί μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

 

Ο Δ/ντής του Σχολείου

    Ψυχλούδης Κων/νος

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2021-22

«Τηλενημέρωση – Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Αγαπητοί και αγαπητές

Καλημέρα σας

Σας αποστέλλουμε συνημμένα την πρόσκληση, το σύνδεσμο και υλικό εκδήλωσης, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης- της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας κ Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και

του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο,

Η διαδικασία εγγραφής στην εκδήλωση για τη χορήγηση βεβαιώσεων είναι ακόμη ανοιχτή.

Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης θα ανοίξει λίγο πριν την έναρξη,

την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17.00μμ

https://www.youtube.com/user/CityOfThessaloniki?fbclid=IwAR3ye2Eg-IKaGCsirMa6r3ldqZDbbXcXJIlQ4IBkKJCwnXBnwIbIfSKDk2s

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

https://isecurenet.sch.gr/portal/

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Τηλενημέρωση – Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

«Ευχαριστήριο του Συλλόγου Παραπληγικών & Κινητικά Ανάπηρων Ν. Πέλλας στο σχολείο μας για τη συλλογή καπακιών»»

         ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ.!!

 ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΑΝ ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΛΟΓΩ COVID. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΗΔΩΝΑΣ
 2. ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ – ΕΤΟΥΣ 2020
Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ευχαριστήριο του Συλλόγου Παραπληγικών & Κινητικά Ανάπηρων Ν. Πέλλας στο σχολείο μας για τη συλλογή καπακιών»»