Αρχική » Συνεργασίες » European School Radio » Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Αρχείο

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

b4635c410cΗ 13η Φεβρουαρίου έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, σε ανάμνηση της 13ης Φεβρουαρίου 1946, μέρας κατά την οποία τα Ηνωμένα Έθνη ίδρυσαν το Ραδιόφωνο των Ηνωμένων Εθνών. Το Ραδιόφωνο είναι το Μέσο Μαζικής  Επικοινωνίας με το μεγαλύτερο κοινό παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό μέσο επικοινωνίας χαμηλού κόστους, κατάλληλο να φτάνει σε απομακρυσμένες κοινότητες και σε ευπαθείς ομάδες. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι μια ευκαιρία για τη βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών σταθμών, ώστε να ενισχυθεί η πρόσβαση στην πληροφορία και η ελευθερία της έκφρασης.

Σε αυτό το πνεύμα, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση συνδιοργανώνει μαζί με την Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνοκαι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού  “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2017”, με θέμα: “Η τέχνη της επικοινωνίας”, για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής έχει παραταθεί μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2017. Για την αποστολή της συμμετοχής σας ακολουθήστε τις Οδηγίες Υποβολής.

Η ανακοίνωση και βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2017 στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

afisa-LAST-1


Σχολιάστε

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων