Αρχική » ΑΡΙΣΤΕΙΑ » ΑΠΘ » Αριστεία στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Αρχείο

Αριστεία στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Tο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» προβάλλουν και ενθαρρύνουν την Αριστεία στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στο πλαίσιο της πράξης «Τεκμηρίωση και Ανάδειξη της Αριστείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» (http://excellence.minedu.gov.gr/) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

Ο στόχος της δράσης για την Τεκμηρίωση και ανάδειξη της Αριστείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι να προβληθούν με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο οι βραβευμένες δραστηριότητες που υπάρχουν στον χώρο της διδασκαλίας, της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Για τη στήριξη της προσπάθειας αυτής δημιουργήθηκε ένα μηχανισμός για τη συλλογή και ανάδειξη των δραστηριοτήτων με χαρακτηριστικά αριστείας, και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας προσκαλούνται σε ετήσια βάση να υποβάλουν τις δράσεις τους, που έχουν διακριθεί. Στον «κόμβο της Αριστείας» (http://excellence.minedu.gov.gr) έχουν καταχωρηθεί μέχρι σήμερα 362 δράσεις, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία προβολής, με σκοπό την θεσμική πλέον καθιέρωση της ανάδειξης και αξιοποίησης των επιτευγμάτων των Ελλήνων Επιστημόνων και τη δημιουργία ενιαίας Ιστορικής Μνήμης και Δικτύου για την Αριστεία.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση ξεκινάει την προβολή των δράσεων της «Αριστείας στην Ανώτατη Εκπαίδευση» κάθε Σάββατο πρωί, στις 11:45 – 12:15 από τις 26 Ιανουαρίου 2013.

Δείτε το Σάββατο 26/1/2013 τις δύο πρώτες δράσεις:

Βιοντίζελ 2ης Γενιάς Από Τηγανέλαια, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τεχνολογία που μπορεί να εκμεταλλευθεί το χρησιμοποιημένο τηγανέλαιο κατά 100%, παράγοντας βιοντίζελ δεύτερης γενιάς. Διεθνούς εμβέλειας καινοτόμος τεχνολογία με μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος.

AquAsZero : Κοκκώδες Στερεό Υλικό που απομακρύνει το Τρισθενές και Πεντασθενές Αρσενικό από το πόσιμο νερό, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υλικό το οποίο προσροφά, ισοδύναμα, και το πεντασθενές και το ισχυρά καρκινογόνο τρισθενές αρσενικό που συναντάται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και άλλων χωρών, από το πόσιμο νερό, απλοποιώντας έτσι τη διεργασία και μειώνοντας ταυτόχρονα το πάγιο και λειτουργικό κόστος της επεξεργασίας του νερού.1 σχόλιο

  1. Ενδιαφέρον το άρθρο για την  Ακαδημαϊκή και Επιστημονική Αριστεία.Δεν γνώριζα οτι υπάρχει και site για αυτό τον σκοπό πόσο μάλλον και εκπομπή!Με λίγη καλή θέληση όλα τα επιτεύγματα αυτών των ανθρώπων μπορούν να χτησιμοχρησιποιηθούν και στο ευρύ κοινό για όφελος όλων!

Σχολιάστε

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων