Αρχική » i-create » School Lab: Ζωντανεύοντας τις ιδέες σας

Ιστορικό

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

School Lab: Ζωντανεύοντας τις ιδέες σας

School Lab: Bringing your ideas to life!

Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησε ο διαγωνισμός School Lab με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις της επιστήμης και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες στην παρουσίαση των ιδεών τους.

Οι μαθητές από 250 σχολεία που συμμετέχουν στη δράση, δημιούργησαν ομάδες 2-3 ατόμων με τους φίλους τους,  επέλεξαν ένα επιστημονικό θέμα, είτε μόνοι τους, είτε με τη βοήθεια των καθηγητών τους και των νέων επιστημόνων και αυτές τις ημέρες ολοκληρώνουν το βίντεο όπου παρουσιάζουν το θέμα τους. Μια ομάδα νέων και ταλαντούχων επιστημόνων, οι «μέντορες», υποστήριξαν την προσπάθεια των ομάδων στις τεχνικές Επικοινωνίας της Επιστήμης.

Οι σχολικές ομάδες έχουν ήδη αρχίσει να ανεβάζουν τα πρωτότυπα βίντεο που δημιούργησαν στη διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας κι ανταλλαγής ιδεών για την επιστήμη, School Lab. Τα βίντεο θα βαθμολογηθούν από κριτική επιτροπή, αλλά κι από τους ίδιους τους μαθητές με διαδικτυακή ψηφοφορία από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο twitter και στο facebook:

Στις επόμενες δημοσιεύσεις, σας παρουσιάζουμε στιγμιότυπα από τη διαδικασία παραγωγής των βίντεο των μαθητών (making of) και από τις επισκέψεις των μεντόρων στα σχολεία.

Ξεκινάμε σήμερα με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων:

Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει ανάψει τη συζήτηση στην Κόκκινη Ομάδα!

Τα κορίτσια της Μωβ Ομάδας διαβάζουν για το πώς λειτουργεί το μάτι.

Η Μαύρη Ομάδα θα μιλήσει για τον Ήλιο.

Η Πράσινη Ομάδα με τον μέντορα της τον Κώστα, θα ασχοληθεί με την επιστήμη του ποδοσφαίρου.

H Γαλάζια Ομάδα με την μέντορα της, την Άννα εν μέσω κατασκευών του χαρτονένιου πλανήτη Κρόνου.

Η κατασκευή της Γαλάζιας Ομάδας! Έτοιμο το σκηνικό – πάμε για γύρισμα!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση