Αρχική » i-create » Συνέντευξη της Μπέττυς Τσακαρέστου στον 9.84

Ιστορικό

Σαν σήμερα

17/10: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Συνέντευξη της Μπέττυς Τσακαρέστου στον 9.84

Παραθέτουμε τμήματα από τη συνέντευξη της Διευθύντριας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, Μπέττυς Τσακαρέστου στον σταθμό Αθήνα 9.84FM με την ευκαιρία της δημιουργίας της νέας πλατφόρμας i-create και του διαγωνισμού «Παπαδιαμάντης – Ελύτης- Γκάτσος -Τσίρκας:  100 χρόνια μετά!!!»

Ερ. Με ποιο σκεπτικό ξεκίνησε ο διαγωνισμός και ποιος είναι ο σκοπός του προγράμματος.

Απ. Αφορμή είναι τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και η συμπλήρωση εκατό χρόνων από την γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου και του Στρατή Τσίρκα. Αυτό που μας ενδιαφέρει, στο κομμάτι του υπουργείου, είναι μια πολύ γερή σύνδεση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό αλλά μέσα από την σκοπιά του διαγωνισμού να βάλει τους ίδιους τους μαθητές, τα σχολεία, με την βοήθεια και την επιμέλεια των καθηγητών τους και ίσως με συνεργασία της τοπικής κοινότητας, να γίνουν συνδημιουργοί και συμπαραγωγοί. Μέχρι τώρα τους λέμε να οι σημαντικοί δημιουργοί, να οι σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, τους παρουσιάζουμε το έργο και προσπαθούμε να τους εμπνεύσουμε. Θα θέλαμε μέσα από τον διαγωνισμό να εμπνευστούν αλλά να κάνουν τα δικά τους έργα. Μια διαφορετική προσέγγιση, μια προσέγγιση βιωματική. Εξού και το i-create: εγώ δημιουργώ. Ταιριάζει στην σημερινή ψηφιακή εποχή. Δηλαδή ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει, να γίνει μέσο γιατί αυτήν την στιγμή είναι εύκολο να γίνει. Υπάρχουν τα εργαλεία. Μέσω του διαδικτύου και λογισμικού ανοιχτού κώδικα τους ζητάμε να φτιάξουν ένα βίντεο, να στήσουν ένα μπλοκ, να σχεδιάσουν την δική τους αφίσα για τον διαγωνισμό. Μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τρία ή δύο ή όλα.

Ερ. Μου είπατε πως είναι εσωτερική πρωτοβουλία. Είναι μέρος κάποιας κοινοτικής δράσης της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Η ομάδα του i-create.gr Απ. Όχι. Όλα ξεκίνησαν από εδώ. Δεν υπάρχει ενίσχυση από την Ε.Ε. Στηριζόμαστε και ανοιγόμαστε με αυθεντικό τρόπο για να δημιουργήσουμε κάτι που θα αρέσει στους νέους. Μια ψηφιακή μετάβαση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στο διαδίκτυο.Δεν πρέπει να φοβάσαι να εκτεθείς. Να κάνεις αυτό που αγαπάς, που θέλεις. Η αποτυχία δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου που δεν έχει δουλέψει. Θέλουμε να μοιραστούμε την ιδέα και συλλέξουμε κριτική και να πάμε μπροστά. Ακόμα πιο μπροστά. Μιλάμε για καινοτομία και δημιουργικότητα. Για να μην είναι νησίδες κάποιων καινοτόμων, πειραματιστών, θέλουμε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να είναι πιο τολμηροί και πιο εύκολα να δοκιμάσουν. Σε αυτό το ρεύμα θέλουμε να ενταχτεί η εκπαιδευτική τηλεόραση. Αν μπορέσουμε να γίνουμε μικροί καταλύτες, να τους βοηθήσουμε να ενώσουν τις κουκίδες μεταξύ τους, τα νησάκια δημιουργικότητας, να ενωθούν μεταξύ τους, ίσως στα επόμενα δύο τρία χρόνια να μπορούμε να μιλάμε και εμείς για αυτό το εγχείρημα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://www.athina984.gr/node/141593


2 Σχόλια

  1. Εύχομαι καλή επιτυχία στο εγχείρημα.
    Πιστεύω πως στα δημόσια σχολεία η δημιουργικότητα περισσεύει, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα συγκεντρώσετε θαυμάσιες δουλειές.
    Ελπίζω ότι και το σχολείο μας θα προλάβει να ετοιμάσει κάποιες συμμετοχές.

    Καλή αρχή λοιπόν !!!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση