Πολυκατοικίες

Στη γειτονιά μου υπάρχουν διάφορα πράγματα που δεν μου αρέσουν. Το καυσαέριο και τα πολλά αυτοκίνητα που προκαλούν ηχορύπανση, διεκδικούν την πρώτη θέση σε αυτά τα οποία δεν μου αρέσουν. Ακόμη τα αυτοκίνητα δεν έχουν γίνει λίγες φορές πρωταγωνιστές στα ατυχήματα που συμβαίνουν στη γειτονιά μου. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι του σπιτιού μου αντικρίζω πολυκατοικίες. Κοιτώντας προς τα κάτω βλέπω το γκρι τσιμέντο καθώς και την πίσσα όπου έχουν γίνει το χαλί των αυτοκινήτων. Στα περισσότερα μέρη όπου υπάρχουν φυτά, δεν λείπουν και τα περιττώματα των αδέσποτων ζώων, αλλά και διάφορων κατοικίδιων που οι ιδιοκτήτες τους χρησιμοποιούν την ύπαιθρο ως τουαλέτα των ζώων που έχουν στην κατοχή τους. Εξίσου κακό είναι και το ότι αρκετές φορές δεν αφήνουν μόνο τα κατοικίδια και τα άλλα αδέσποτα ζώα, τύπου γάτας και σκυλιών, τα περιττώματά τους στη γειτονιά μου, αλλά αφήνουν και τα περιστέρια τα οποία πετώντας ψηλά δεν αφήνουν κανένα να τα εμποδίσει να κάνουν τις ακαθαρσίες τους. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου τα σπίτια της γειτονιάς μου έχουν γίνει στέγες των περιστεριών. Αυτά ήταν τα αρνητικά τα οποία βρίσκω στη γειτονιά μου.

Πάρνηθα

Παρ’ όλο που η γειτονιά μου έχει αρνητικά στοιχεία, έχει και θετικά. Η πανέμορφη θέα της Πάρνηθας, θεωρώ πωςστολίζει την περιοχή μου. Ακόμα, οι όμορφες πλατείες και τα πάρκα, σε συνδυασμό με τις παιδικές χαρές που τα καλοκαίρια γεμίζουν α

πό παιδιά, ομορφαίνουν τον τόπο. Στο να είναι όμορφη η γειτονιά συμβάλουν και οι κάτοικοί της, οι οποίοι φροντίζουν να έχουν υπέροχα φυτά στα μπαλκόνια, με πολύχρωμα άνθη και το καθένα με ξεχωριστά, διάφορων αποχρώσεων πράσινα φύλα. Ένα άλλο πανέμορφο μέρος είναι και η Εκκλησία της γειτονιάς μου, η οποία με την εξαιρετική αρχιτεκτονική της δένεται με τα σοκάκια της γειτονιάς. Οι πεζόδρομοι είναι πεντάμορφοι, και τα φυτά τα οποία τους συνοδεύουν, σε προκαλούν να περπατήσεις κατά μήκος τους και να απολαύσεις την ευχάριστη διαδρομή. Τέλος, ένα από τα αγαπημένα στοιχεία της γειτονιάς μου, είναι το πανηγύρι το οποίο πραγματοποιείται κάθε 15 Δεκεμβρίου, και οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι.