Άρθρα κατηγορίας "Συμβολή 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας"

Καλή σχολική χρονιά, Η Εστία Γνώσης της Χαλκίδας και… ένα quiz Μαθηματικών

Ξεκινήσαμε και φέτος και είναι καιρός να ενεργοποιήσουμε και πάλι το μαθητικά  μας ιστολόγια , τις ομάδες μας (πρέπει να είστε μέλη της ομάδας και συνδεδεμμένοι με τα στοιχεία του μαθητικού σας λογαριασμού για να τις δείτε) και το ιστολόγιο συνεργασίας σχολείων. Ευχόμαστε καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και από την πλευρά του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα.

Θέμα 1ο) Επικοινωνία μαθητών

Οι μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου ζητάνε να επικοινωνήσουν με τους μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία, οπότε όποιοι μαθητές θέλουν ας εκμεταλλευτούν το ιστολόγιο συνεργασίας σχολείων, τις αναρτήσεις του καθώς και τον χώρο συζήτησης στην αντίστοιχη ομάδα.

Θέμα 2ο) Εστία Γνώσης


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα τμήματα της Τρίτης Γυμνασίου θα επισκεφτούν την Εστία Γνώσης της πόλης μας στις 8 στις 9 και στις 14 Νοεμβρίου. Με την ευκαιρία αυτή καλούμε τα μακρινά σχολεία να πάρουν μέρος  σε τηλεδιάσκεψη που θα γίνει κατά την επίσκεψή των δικών μας μαθητών στην Εστία Γνώσης. Αν μπορείτε να υποστηρίξετε τηλεδιάσκεψη και μπορείτε να το οργανώσετε, επισκεφτείτε την σχετική σελίδα της Τηλεστίας και συμπληρώστε σχετική αίτηση. Αν πάλι δεν είναι βολικές για εσάς οι παραπάνω ημερομηνίες, μπορείτε να ζητήσετε νέες. Τα σχολεία που είναι κοντά στη Χαλκίδα, θα μπορούσαν να οργανώσουν εκπαιδευτική ημερήσια εκδρομή με περιήγηση στην πόλη και στην Εστία Γνώσης.

Θέμα 3ο) Quiz στα μαθηματικά!

Διαβάστε το quiz που δίνω παρακάτω αλλά κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στο ιστολόγιο του σχολείου μας και με σχόλιο να αφήσετε την απάντησή σας. Ως το τέλος της χρονιάς θα έχετε κερδίσει πολλά τόσο από τα μαθηματικά όσο και από την χρήση των ιστολογίων, των ομάδων κτλ.

Μαθηματική Γωνιά

Το quiz των μαθηματικών: θέμα 1ο

Πρόβλημα (ΗΠΑ 2003)

Ο δείκτης της βενζίνης στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου δείχνει ότι το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο κατά το 1/8. Ο οδηγός βάζει 15 λίτρα βενζίνη και βλέπει ότι τώρα το ρεζερβουάρ είναι κατά τα 3/4 γεμάτο.

Πόσα λίτρα πρέπει να βάλει ακόμα για να γεμίσει το ρεζερβουάρ;

Αλεξίου Ιωάννης

Μαθηματικός


Αυτά για αρχή και περιμένουμε ανταπόκριση από τα σχολεία που ήδη συμμετέχουν σε αυτό το ιστολόγιο αλλά και από όποιο άλλο σχολείο επιθυμεί!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές!

Ετικέτες: , , ,

Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ!!!!!!

Τα όνομα  μου είναι Ηλίας και είμαι 12 χρονών. Πάω στο 2ο γυμνάσιο Χαλκίδας  Α’  τάξη. Μου αρέσουν τα πάρτι και οι εκδηλώσεις  όπως αποκριές κ.α. γιατί έχουν φαγητά  και φυσικά  διασκεδάζω με τους  φίλους μου.

Αυτό που μου αρέσει να κάνω είναι να τραγουδάω. Η αγαπημένη μου τραγουδίστρια είναι η  LADY GAGA. Είμαι fan της!

Επίσης μου αρέσει να παίζω βόλεϊ και μπάσκετ, αλλά μου αρέσει να τα παρακολουθώ  είτε στην τηλεόραση είτε από κοντά.

Να  προσθέσω ότι μου αρέσουν και τα σκυλάκια!!!!!!!!!!!!

Ηλίας Γ.

ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ!!!

Με λένε Αγγελική και είμαι 12 χρονών. Είμαι μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας και πάω στην Α’ Γυμνασίου και το πολυαγαπημένο μου τμήμα είναι το Α1!!! Mένω στην Χαλκίδα. Το χόμπι μου είναι η ζωγραφική. Επίσης λατρεύω το volley και τα ζώα.

Γενικώς είμαι ένα  πολύ ζωόφιλο άτομο και έχω πολλά ζώα στο σπίτι μου.  Όταν μεγαλώσω θα  ήθελα να γίνω ένας σπουδαίος  Κτηνίατρος. Το έχω βάλει στόχο!!! Επιπλέον μου αρέσουν το ποδήλατο, η κολύμβηση  και το να παίζω ρακέτες!!!!  Αυτά είναι τα ποιο σημαντικά πράγματα που  χρειάζεται να ξέρεις για εμένα. Αν με γνωρίσεις σίγουρα θα με αγαπήσεις.

Αυτά για έμενα, Αγγελική.

MYSELF!

Hello everyone,

My name is Alexis, I am 12 years old and I live at the beautiful city of Halkida!

I like so much to play basketball and football.

I have one sister. Her name is Melina and she is 6 years old.

Some weekends I meet with my friends and we play basketball or football.

My favorite hobby is graffiti. I like to do sketches on papers.

That’s me!

Please comment!

Γνωρίζω τον τόπο μου – Γιάννης Π. – Α3α – 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Η γειτονιά μου κατά την γνώμη μου, πιστεύω πως είναι υπέροχη. Αυτό το διαπιστώνουμε από τα πολλά παρκάκια που υπάρχουν εκεί. Ακόμα έχει και ένα δημοτικό σχολείο, όπου εκεί συγκεντρωνόμαστε και παίζουμε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Την γειτονιά μου την αγαπώ ιδιαίτερα, γιατί εκεί γνώρισα όλους τους φίλους μου και δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Αν και μερικοί προσπαθούν να την μολύνουν πετώντας σκουπίδια από δω και από ‘κει, δεν μπορούν να το καταφέρουν αυτό, γιατί η ομορφιά της είναι ατέλειωτη και μοιάζει σαν παράδεισος! Τα όμορφα λουλούδια που υπάρχουν τριγύρω, την κάνουν αξιαγάπητη…

Πρoστατευμένο: Γνωρίζω τους συμμαθητές μου, 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας – Β2α

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω:

Πρoστατευμένο: Γνωρίζω τους συμμαθητές μου, 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας – Γ3Β

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω:

Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο – Προστασία Λογισμικού, Γιάννης Σ. Α2β – 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο - Προστασία Λογισμικού

Γνωρίζω τους συμμαθητές μου – Β1 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Παλαιά Γέφυρα Χαλκίδας

Από το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας σας στέλνουμε πολλά χαιρετίσματα και δύο φωτογραφίες από την πόλη μας. Στη μία είναι η παλιά γέφυρα που βρίσκεται στο πορθμό του Ευρίπου και η άλλη είναι η νέα γέφυρα. Το σχολείο μας και τα σπίτια μας είναι κοντά στη νέα γέφυρα.

Υψηλή (νέα) γέφυρα Χαλκίδας

Τα ονόματά μας είναι:

Γιώτα, Βικτώρια, Μαλβίνα, Δήμητρα, Μαρία, Γιώργος, Κώστας, Ιάσονας και Γιάννης!

Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε!!

Ολυμπιακός ΟΛΕ!!!!

ΠΑΟ ΟΛΕΕΕΕ!!!

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων