Άρθρα κατηγορίας "Συμβολή 49ου Γυμνασίου Αθήνας"

Γνωρίζω τους συμμαθητές μου Βασίλης κολύβας

Hey guys, με λένε Βασίλη Κολύβα και είμαι μαθητής της Α’ τάξης στο 49 γυμνάσιο Αθηνών.

Γνωρίζω τον τόπο μου – Γιάννης Τσιπλάκος – Α3 – 49ο Γυμνάσιο

Η γειτονιά μου είναι  ωραία αλλά έχει ένα μεγάλο πρόβλημα υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα, δηλαδή πολύ καυσαέριο. Επίσης  δεν μπορούν οι άνθρωποι  να αναπνεύσουν καθαρό αέρα  γιατί δεν έχει  πολύ πράσινο δηλαδή δεν παράγει αρκετό οξυγόνο. Μερικές διαφημίσεις λένε “Κάνε ανακύκλωση”, αυτό είναι σωστό γιατί όσο περισσότερο ανακυκλώνεις τόση ζωή δίνεις στο περιβάλλον. Το πιο δύσκολο πράγμα πού αντιμετωπίζει η γειτονιά μου είναι η βαβούρα. Αυτό οφείλεται στην αύξηση των αυτοκινήτων στις πόλεις. Και αν συνεχίσουμε έτσι θα τα κάνουμε ακόμα χειρότερα

Αυτά πού μου αρέσουν από την γειτονιά μου είναι ότι περιέχει 2-3 πάρκα για τους ανθρώπους. Επίσης μπορείς  να βρεις μαγαζιά και ψιλικατζίδικα πού πουλάνε είδη πρώτης ανάγκης: τρόφιμα κλπ. Εκτός από όλα αυτά έχει και ένα σινεμά για να περάσεις το απόγευμα σου.

Γνωρίζω τους συμμαθητές μου – Θωμάς

Γεια χαρά με λένε Θωμά Σαμούτη και είμαι μαθητής  της Β’ τάξης στο 49ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Γνωρίζω τους συμμαθητές μου-ΕΡΓΚΥΣ

Γεια χάρα με λένε Εργκύς Σεφγκίνη και είμαι  μαθητής της Β’ τάξης στο 49ο Γυμνάσιο.

Γνωρίζω τους συμμαθητές μου – Ευγενία

hey what’s up? με λενε Ευγενία Σαλαμάνη και είμαι μαθήτρια της Β΄τάξης στο 49 γυμνάσιο αθηνών.

Γνωρίζω τους συμμαθητές μου – ΓΙΩΡΓΟΣ

What’s up? Με λενε Γιώργο Πέτρη και είμαι μαθητής της β’τάξης στο 49 γυμνάσιο Αθηνών.

Γνωρίζω τον τόπο μου – Ζωή Πρασίνου – Α3 – 49ο Γυμνάσιο

Η γειτονιά μου έχει πολλούς αυτοκινητόδρομους και αυτό δεν είναι σίγουρα από τα πλεονεκτήματα της. Επίσης υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα κατοικίδιά τους προκαλώντας τους φόβο και θλίψη.

Η γειτονιά μου εκτός από αυτά έχει πολλά μέρη για εξωσχολικές δραστηριότητες και μαγαζιά, χώρους για διασκέδαση,  μέσα συγκοινωνίας και πολλά πάρκα!!!

Γνωρίζω τον τόπο μου – Ιορδάνης Πετρόπουλος – Α3 – 49ο Γυμνάσιο

Στην γειτονιά δεν μου αρέσει ο θόρυβος που κάνουν τα αυτοκίνητα στην Αχαρνών γιατί δημιουργούν πολύ καυσαέριο που κάνει κακό στην υγεία μας. Ακόμα με ενοχλούν τα σκουπίδια που μαζεύονται ειδικά όταν υπάρχουν απεργίες.

Στην γειτονιά μου αρέσει που το σπίτι μου είναι σε ένα μεγάλο συγκρότημα και έχει γήπεδο του μπάσκετ γήπεδο του βόλεϊ. Και που σχεδόν όλοι οι φίλοι μου μένουν εκεί.

Γνωρίζω τον τόπο μου – Κωνσταντίνος Ράπις – Α3 – 49ο Γυμνάσιο

Στην πόλη μου δεν μου αρέσει η ηχορύπανση που δημιουργείται από την μεγάλη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. Επίσης το καλοκαίρι έχει καύσωνες εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου. Η εγκληματικότητα στην πόλη έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να διστάζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους. Επίσης πολλά καταστήματα / supermarket κλείνουν λόγω οικονομικής κρίσης.

Στην πόλη μου μ’ αρέσει που έχει πολλές πλατείες ειδικά φτιαγμένες για το παιχνίδι των παιδιών. Επίσης έχει πολλά σινεμά έτσι ώστε να μπορούν να διασκεδάζουν οι κάτοικοι πηγαίνοντας σ’αυτά.


Γνωρίζω τον τόπο μου – Αγγελική Σιδέρη – Α3 – 49ο Γυμνάσιο

Στην πόλη μου δεν μου αρέσει που δεν υπάρχουν αρκετά πάρκα. Υπάρχει πολύ ηχορύπανση. Δεν επικρατεί η καθαριότητα. Όμως όλα αυτά κάνουν την πόλη μου να μην μου αρέσει.

Στην πόλη μου μου αρέσει που υπάρχει μια άνεση ώστε να μπορώ να βρω τα πάντα. Επίσης μου αρέσει όταν η πόλη την νύχτα φωτίζεται και γίνεται πιο όμορφη. Άλλο θετικό είναι τα διάφορα Μουσεία όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και τα διάφορα θέατρα όπως είναι το Ηρώδειο αλλά και το Μέγαρο Μουσικής

Γνωρίζω τον τόπο μου – Χρήστος Ραπάι – Α3 – 49ο Γυμνάσιο

Στην γειτονιά μου δεν μου αρέσει που έχει πολλά περιστέρια μου την δίνουν αυτά και οι κουτσουλιές που κάνουν και ότι έχει πολλά δέντρα αλλά  είναι τα δέντρα που βγάζουν κάμπιες και αυτές μου την δίνουν πολύ. Στην γειτονιά μου έχει πολύ ησυχία αλλά είναι ένα στενάκι που ξεχνάνε μερικοί να βγάλουν τα κασετόφωνα από τα αυτοκίνητά τους  και πολλές φορές τους  σπάνε τα τζάμια και τα παίρνουν.

Αυτά που μου αρέσουν  είναι πολλά. Το ένα από αυτά είναι ότι έχει πολύ ησυχία. Έχω καλούς γείτονες που καμιά φορά μιλάμε. Έχει πολλά ψιλικατζίδικα και δεν πάμε μακριά. Έχει ωραία στενάκια που μπορώ να παίξω εγώ και οι φίλοι μου.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων