Λοιπόν, παιδιά, για να μπορέσει κάποιος να αναρτήσει την εργασία του θα πρέπει να ακολουθήσει τις παρακάτω διαδικασίες:

Διαδικασία 1. Σύνδεση με τα στοιχεία του λογαριασμού του ΠΣΔ, στο Blog μας.

Κάνουμε κλικ στο κουμπί «Σύνδεση» (εικόνα 1) (ή «Διαχείριση» αν είμαστε ήδη συνδεδεμένοι στο Blog και πάμε κατευθείαν στην Διαδικασία 2.), όπως δείχνει το κόκκινο βέλος παρακάτω:

εικόνα 1

Στη συνέχεια, στο παράθυρο διαλόγου που θα εμφανιστεί, πληκτρολογούμε τα στοιχεία όνομα χρήστη και κωδικό χρήστη, που έχουμε αποκτήσει με την ενεργοποίηση του λογαριασμού μας στο ΠΣΔ, όπως φαίνεται στην εικόνα 2.

εικόνα 2

Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο κουμπί σύνδεση (εικόνα 2).

Διαδικασία 2. Βρισκόμαστε τώρα στη σελίδα διαχείρισης του Blog (εικόνα 3). Τώρα θα δούμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δημοσίευση που θα περιέχει κείμενο και εικόνες και θα συνδεθεί με συγκεκριμένες κατηγορίες.

Κάνουμε κλικ στην επιλογή «Νέα δημοσίευση», όπως φαίνεται στην εικόνα 3 παρακάτω:

εικόνα 3

Τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε την δημοσίευσή μας, γράφοντας τον τίτλο της, γράφοντας το περιεχόμενό της και επιλέγοντας τις εικόνες που θέλουμε να περιέχει, όπως δείχνουν τα βέλη στην εικόνα 4 παρακάτω.

εικόνα 4

Πως γίνεται όμως η εισαγωγή της εικόνας;

A) ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Η/Υ ΜΑΣ

Πριν κάνουμε εισαγωγή μιας εικόνας στη δημοσίευση, καλό θα ήταν να την μετατρέψουμε πρώτα στον κατάλληλο τύπο (.jpg για παράδειγμα), για την εξοικονόμηση χώρου στο Blog,  χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως η Format Factory για παράδειγμα.

Η διαδικασία εισαγωγής μιας εικόνας ξεκινά κάνοντας κλικ στο εικονίδιο που φαίνεται κυκλωμένο στην εικόνα 4. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί η εικόνα 5 παρακάτω.

εικόνα 5

Κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επιλέξτε αρχεία», της εικόνας 5 παραπάνω και εμφανίζεται το γνωστό παράθυρο διαλόγου, όπου πρέπει να επιλέξουμε από κάποιο αποθηκευτικό μέσο του υπολογιστή μας μια εικόνα για να την εισάγουμε στη δημοσίευσή μας (εικόνα 6).

εικόνα 6

Επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Άνοιγμα» (εικόνα 6). Μετά το άνοιγμα της εικόνας, μπορούμε να γράψουμε τίτλο εικόνας, περιγραφή, λεζάντα … (εικόνα 7)

εικόνα 7

… να αλλάξουμε το μέγεθός της, τη στοίχισή της και τέλος να την εισάγουμε στη δημοσίευσή μας (εικόνα 8).

εικόνα 8

Β) ΕΜΕΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟN Η/Υ ΣΤΟ INTERNET (wiki) KAI ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ INTERNET ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ

1. Το παρακάτω video δείχνει τη διαδικασία εισαγωγής εικόνας, από τον Η/Υ στο wiki μας


2. Το παρακάτω video δείχνει τη διαδικασία εισαγωγής εικόνας, από το wiki μας, στο blog μας
Μετά  την ολοκλήρωση της δημοσίευσης, ήρθε η ώρα να την κατατάξουμε στις κατάλληλες κατηγορίες και τέλος να την αναρτήσουμε στο Blog μας κάνοντας κλικ στο κουμπί «Ενημέρωση». «Ενημέρωση» κάνουμε και κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη χάσουμε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ποσότητα εργασίας. (εικόνα 9).

εικόνα 9

Αυτό ήταν (είναι και άλλα, αλλά γιαυτό είναι οι καθηγητές …). Καλή δουλειά …