Βοηθητικό υλικό.

Προστασία Λογισμικού – Βοηθητική παρουσίαση

Για να παίρνετε ιδέες κάντε κλικ  εδώ ώστε να δείτε μια σχετική με το θέμα παρουσίαση.

Οδηγίες για τις ζωγραφιές

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Ζωγραφικής και με βάση τα όσα μάθαμε μέχρι τώρα προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ζωγραφιά με θέμα: «Προστασία του υπολογιστή από τους κινδύνους στο Διαδίκτυο».

Συμβουλευτείτε το ανάλογο κεφάλαιο του σχολικού βιβλίου, θυμηθείτε τα όσα είπαμε στην τάξη, ρίξτε και μια ματιά στην παρουσίαση «Προστασία Λογισμικού – Πειρατεία Λογισμικού» που υπάρχει στην ενότητα «Υλικό» – «Πληροφορική» – «Σημειώσεις και ασκήσεις» του σχολικού μας site, και ανατρέξτε και στην προσωπική σας εμπειρία.

Μπορείτε, αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε συμβολισμούς και αλληγορίες, για παράδειγμα μπορεί ο υπολογιστής να είναι ένα κάστρο, ένα αεροπλάνο, ένα τραίνο, ένα σπίτι ή ένα πλοίο, που δέχεται επιθέσεις από ιούς, worms, spam, χάκερς και λοιπά κακόβουλα «όντα». Ο χρήστης (εσείς) να είστε ο ιππότης, ο καπετάνιος, ο πιλότος κλπ, που συντονίζει την άμυνα με τείχη προστασίας, anti-spam, anti-spyware, antivirus κλπ.

Μην ξεχάσετε να «υπογράψετε» το έργο σας στην κάτω αριστερή γωνία ή στην κάτω δεξιά γωνία με το όνομα το επώνυμο και το τμήμα σας.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!

  • Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας ρυθμίστε τις διαστάσεις της εικόνας σε 900Χ430 pixels. Αυτό γίνεται από το μενού «Εικόνα» – «Χαρακτηριστικά» οπότε εμφανίζεται ένα πλαίσιο στο οποίο εισάγουμε τις διαστάσεις που θέλουμε.

Από τον καθηγητή Πληροφορικής

Χρήστο Μοτσενίγο.