Άρθρα κατηγορίας "Χαιρετισμός"

Καλή σχολική χρονιά, Η Εστία Γνώσης της Χαλκίδας και… ένα quiz Μαθηματικών

Ξεκινήσαμε και φέτος και είναι καιρός να ενεργοποιήσουμε και πάλι το μαθητικά  μας ιστολόγια , τις ομάδες μας (πρέπει να είστε μέλη της ομάδας και συνδεδεμμένοι με τα στοιχεία του μαθητικού σας λογαριασμού για να τις δείτε) και το ιστολόγιο συνεργασίας σχολείων. Ευχόμαστε καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και από την πλευρά του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα.

Θέμα 1ο) Επικοινωνία μαθητών

Οι μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου ζητάνε να επικοινωνήσουν με τους μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία, οπότε όποιοι μαθητές θέλουν ας εκμεταλλευτούν το ιστολόγιο συνεργασίας σχολείων, τις αναρτήσεις του καθώς και τον χώρο συζήτησης στην αντίστοιχη ομάδα.

Θέμα 2ο) Εστία Γνώσης


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα τμήματα της Τρίτης Γυμνασίου θα επισκεφτούν την Εστία Γνώσης της πόλης μας στις 8 στις 9 και στις 14 Νοεμβρίου. Με την ευκαιρία αυτή καλούμε τα μακρινά σχολεία να πάρουν μέρος  σε τηλεδιάσκεψη που θα γίνει κατά την επίσκεψή των δικών μας μαθητών στην Εστία Γνώσης. Αν μπορείτε να υποστηρίξετε τηλεδιάσκεψη και μπορείτε να το οργανώσετε, επισκεφτείτε την σχετική σελίδα της Τηλεστίας και συμπληρώστε σχετική αίτηση. Αν πάλι δεν είναι βολικές για εσάς οι παραπάνω ημερομηνίες, μπορείτε να ζητήσετε νέες. Τα σχολεία που είναι κοντά στη Χαλκίδα, θα μπορούσαν να οργανώσουν εκπαιδευτική ημερήσια εκδρομή με περιήγηση στην πόλη και στην Εστία Γνώσης.

Θέμα 3ο) Quiz στα μαθηματικά!

Διαβάστε το quiz που δίνω παρακάτω αλλά κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στο ιστολόγιο του σχολείου μας και με σχόλιο να αφήσετε την απάντησή σας. Ως το τέλος της χρονιάς θα έχετε κερδίσει πολλά τόσο από τα μαθηματικά όσο και από την χρήση των ιστολογίων, των ομάδων κτλ.

Μαθηματική Γωνιά

Το quiz των μαθηματικών: θέμα 1ο

Πρόβλημα (ΗΠΑ 2003)

Ο δείκτης της βενζίνης στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου δείχνει ότι το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο κατά το 1/8. Ο οδηγός βάζει 15 λίτρα βενζίνη και βλέπει ότι τώρα το ρεζερβουάρ είναι κατά τα 3/4 γεμάτο.

Πόσα λίτρα πρέπει να βάλει ακόμα για να γεμίσει το ρεζερβουάρ;

Αλεξίου Ιωάννης

Μαθηματικός


Αυτά για αρχή και περιμένουμε ανταπόκριση από τα σχολεία που ήδη συμμετέχουν σε αυτό το ιστολόγιο αλλά και από όποιο άλλο σχολείο επιθυμεί!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές!

Ετικέτες: , , ,

Καλή χρονιά

Από το 490 Γυμνάσιο Αθήνας σας ευχόμαστε:

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ

ΥΓ. Για τους «ανήσυχους μαθητές» που θέλουν να μάθουν πώς υπολογίζεται η ημερομηνία του Πάσχα μπορούν να ρίξουν μια ματιά σε σχετικό άρθρο στο blog μου.

Καλη αρχή παιδιά.

Καλωσήρθατε στο blog της ομάδας των Ιστολογίων του ΠΣΔ, «Αδελφοποίηση Γυμνασίων …»

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων