Η σχολική μας μονάδα συνεχίζει τα σχέδια δράσης (ο σύνδεσμος που αφορά τα αντίστοιχα του 2023-2024 είναι ο παρακάτω: (blogs.sch.gr/…/year-2023-school-9051903-form-16-export-2.pdfyear-2023-school-51903-form-16-export)
Tα σχέδια δράσης της σχολικής μας μονάδας για το σχ. έτος 2024-2025 περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός λαογραφικού μουσείου στον χώρο του Νηπιαγωγείου μας, εμπλέκοντας μαθητές και γονείς σε όλη τη διαδικασία από την αρχή του ως την ολοκλήρωσή του.
Αρχικά τα παιδιά, με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους, έκαναν αίτηση στην Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου μας την κα Βασιλική για δημιουργία λαογραφικού μουσείου στο Σχολείο! Στη συνέχεια έλαβαν την έγκριση και κάπως έτσι ξεκινήσαμε!
Έχοντας δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες μέσα από αναφορές, εποπτικό υλικό, βίντεο, συζητήσεις, παραμύθια κ.α σε ζητήματα που σχετίζονται με την ελληνική παράδοση και τη λαογραφία, τα ίδια τα παιδιά μπήκαν πολύ ενεργά στη διαδικασία ρωτώντας με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να στήσουμε ένα μουσείο στο σχολείο, συζήτησαν με τις εκπαιδευτικούς γι’ αυτό και έγραψαν μια αίτηση με παραλήπτρια την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου μας, κα Βασιλική για να αιτηθούν και επίσημα την άδεια για το εγχείρημα αυτό! Με την πολύτιμη βοήθεια και των γονιών τους, οι μικρές/οί μας μαθήτριες/ές αναζήτησαν πληροφορίες, συγκέντρωσαν υλικό και το παρουσίασαν στην ολομέλεια της τάξης τους.
Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης της σχολικής μας μονάδας, τα παιδιά επιχείρησαν με απλά μέσα και υλικά να υφάνουν και να κεντήσουν, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό πολιτιστικό-λαογραφικό αποτύπωμα! Με την πολύτιμη βοήθεια των γονιών τους συγκέντρωσαν αντικείμενα και έστησαν το λαογραφικό μουσείο της τάξης τους!
Το λαογραφικό μας μουσείο παρέμεινε ανοιχτό σε γονείς και παιδιά καθώς και στο όμορφο Δημοτικό Σχολείο για μια εβδομάδα προκειμένου να είναι επισκέψιμο και να γίνει διάχυση περαιτέρω διάχυση στην κοινότητα.
Επιπλέον το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε πρόγραμμα e twinning με τίτλο: ” μαζί στη χαρά”το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με άλλα Νηπιαγωγεία της χώρας μας, διευκολύνοντας το “άνοιγμα” του Σχολείου στην ευρύτερη κοινωνία, εμπλέκοντας ενεργά τους μαθητές στις πραγματοποιούμενες συμμετοχικές δράσεις και ενθαρρύνοντας τη μεταξύ τους συνεργασία και διάχυση των έργων τους στα Νηπιαγωγεία με τα οποία συνεργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Τα παιδιά με τις εκπαιδευτικούς, επεξεργάστηκαν – μεταξύ άλλων- το παραμύθι ” το δέντρο που έδινε,” προβληματίστηκαν και εμβάθυναν στα συναισθήματα που αναδύονται αβίαστα μέσα από την ιστορία του βιβλίου.
Πρόσφατα σχόλια