Η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ – Δρώμενο 9

Ο Επιτάφιος

Στις μέρες μας ο Επιτάφιος συμβολίζει τον τάφο του Χριστού. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής οι πιστοι ακολουθούν την περιφορά του Επιταφίου ψάλλοντας.

Οι μαθητές μας έκαναν μια μικρή περιφορά στην αυλή του σχολείου.

Επιταφ1 Επιταφ2Επιταφ3 Επιταφ4

Η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ – Δρώμενο 8

Η Αποκαθήλωση

Ο Ιησούς πέθανε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πλησίαζε το βράδυ και οι Ιουδαίοι ζήτησαν από τον Πιλάτο να απομακρύνει τους σταυρωμένους από το λόφο. Τότε παρουσιάστηκαν στον Πιλάτο ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία και ο Nικόδημος, δύο κρυφοί μαθητές του Χριστού. Zήτησαν το σώμα του και μαζί τον κατέβασαν από το σταυρό. Τον τύλιξαν με καθαρό σεντόνι και τον άλειψαν με αρώματα. Κατόπιν τον τοποθέτησαν στον καινούριο τάφο που ο Ιωσήφ είχε ετοιμάσει για τον εαυτό του. Έκλεισαν τον τάφο μ’ ένα μεγάλο λιθάρι κι έφυγαν.

Αποκαθ1 Αποκαθ2Αποκαθ3 Αποκαθ4Αποκαθ5 Αποκαθ6

Η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ – Δρώμενο 7

Ο Πόντιος Πιλάτος – Η Δίκη

Για να εκτελεστεί η ποινή του Ιησού έπρεπε να εγκριθεί από τον Πόντιο Πιλάτο. Εκείνος δεν έβρισκε κανένα λόγο για να τον εκτελέσει. Θέλοντας να τον σώσει πρότεινε να δώσει χάρη σε ένα κατάδικο όπως ήταν το έθιμο κάθε Πάσχα. Έτσι φέρνει μπροστά στον κόσμο τον Ιησού και τον ληστή Βαραββά. Έκπληκτος ακούει τον κόσμο να φωνάζει να σταυρωθεί ο Ιησούς. Μην έχοντας τι άλλο να κάνει είπε «Εγώ νίπτω τας χείρας μου, εσείς αποφασίσατε!» και διέταξε να σταυρωθεί ο Ιησούς….

Πιλατος ταμπελα ΠιλάτοςΠιλάτος1 Πιλάτος2Πιλάτος3

Η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ – Δρώμενο 6

Η άρνηση του Πέτρου

Κι ενώ οι στρατιώτες οδηγούν τον Ιησού στους αρχιερείς για να δικαστεί, ο Ιωάννης και ο Πέτρος που παρακολουθούσαν τον Ιησού φτάνουν εκεί που τον πήγαν. Κάποιος που ήταν μέσα στο πλήθος ρώτησε τον Πέτρο «Μήπως είσαι κι εσύ μαθητής του ανθρώπου αυτού;»

«Όχι, όχι δεν είμαι» αποκρίθηκε ο Πέτρος. Τη στιγμή που οδηγούσαν τον Ιησού για να δικαστεί κάποιος ρώτησε τον Πέτρο το ίδιο κι εκείνος αρνήθηκε πάλι. Την Τρίτη φορά ένας στρατιώτης τον ρώτησε αν είναι οπαδός του Ιησού απειλώντας να τον συλλάβει και ο Πέτρος αρνήθηκε ξανά! Τότε ακούστηκε το λάλημα ενός κόκορα και ο Πέτρος θυμήθηκε τα λόγια του Ιησού : «Πριν λαλήσει ο πετεινός, θα με αρνηθείς τρεις φορές»

“Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με”

Ο Πέτρος έκλαψε με αληθινή μετάνοια….

IMG f3551c6c8a77aab88f4ed2de92cde20d VΠετρος1 Πετρος2Πετρος3 Πέτρος4

Η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ – Δρώμενο 5

Η Σύλληψη 

Μετά το φιλί του Ιούδα ο Ιησούς αποκρίθηκε λέγοντας “Με ένα φιλί προδίδεις το δάσκαλό σου;” Οι στρατιώτες συνέλαβαν τον Ιησού ενώ οι μαθητές Του διασκορπίστηκαν τρομαγμένοι.

Γεσθημανη7 Γεσθημανη5

 

Σύλληψη Σύλληψη1

 

 

 

 

 

 

 

Η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ – Δρώμενο 4

Ο κήπος της Γεσθημανή & Η προδοσία

Μετά το Μυστικό Δείπνο ο Ιησούς πήγε μαζί με τους μαθητές του στον κήπο της Γεσθημανή – στο όρος των Ελαιών – για να προσευχηθεί. Ζήτησε από τους μαθητές του να προσευχηθούν για εκείνον και προχώρησε στο βάθος.

“Πατέρα, αν γίνεται ας μη πιώ το πικρό αυτό ποτήριο.  Αν δεν γίνεται όμως , ας γίνει το θέλημά σου!”

Ξαφνικά ακούστηκαν φωνές και φασαρία…. Ο Ιησούς ξύπνησε τους μαθητές που είχαν αποκοιμηθεί και τους είπε “Ήρθε αυτός που θα με προδώσει!” Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης προχώρησε προς το μέρος του, του έδωσε ένα φιλί και είπε “Χαίρε, Δάσκαλε!”

Ο Ιούδας είχε πάρει 30 αργύρια……

Γεσθημανη1 Γεσθημανη3

 

 

 

 

 

 

 

Γεσθημανη6Γεσθημανη2

 

 

 

 

 

Σύλληψη2

Σύλληψη3

Γεσθημανη4

Η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ – Δρώμενο 3

Ο Μυστικός Δείπνος

Ο Μυστικός Δείπνος σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη, διεξήχθη ανάμεσα στον Ιησού και τους Δώδεκα Αποστόλους στην Ιερουσαλήμ μια μέρα πριν τη Σταύρωση του. Σήμερα, η μέρα αυτή ονομάζεται Μεγάλη Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου ο Χριστός έπλυνε στους μαθητές του τα πόδια και τους κοινώνησε το Σώμα και το Αίμα του. Πήρε το ψωμί στα χέρια Του και είπε “Λάβετε, φάγατε, αυτό είναι το σώμα μου”. Το ίδιο έκανε και με το κρασί. Είπε “Πιείτε από αυτό όλοι, αυτό είναι το αίμα μου”.

ΜΔ1 ΜΔ2 ΜΔ3

 

 

 

 

 

 

ΜΔ4 ΜΔ5

 

 

 

 

 

ΜΔ7

ΜΔ6

Η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ – Δρώμενο 2

Η είσοδος του Ιησού στα Ιεροσόλυμα

Μετά την ανάσταση του Λαζάρου, ο Ιησούς ήρθε στα Ιεροσόλυμα, για να γιορτάσει το Πάσχα με τους μαθητής του. Ο λαός τον περίμενε και τον υποδέχθηκε με κλαδιά φοινικιάς, φωνάζοντας: «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου» (Ευλογημένος είσαι εσύ που έρχεσαι από το Θεό) Όλοι πανηγύριζαν εκτός από τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους που αποφάσισαν να τον συλλάβουν και να τον θανατώσουν, χωρίς άλλη αναβολή.

Ιεροσολυμα1 Ιεροσόλυμα2 Ιεροσολυμα3Ιεροσολυμα4

 

Η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ – Δρώμενο 1

Η Ανάσταση του Λαζάρου

Ο Λάζαρος ήταν ο αγαπημένος φίλος του Χριστού που ζούσε στην πόλη Βηθανία. Είχε δυο αδερφές τη Μάρθα και τη Μαρία που τον υπεραγαπούσαν. Κάποτε ο Λάζαρος αρρώστησε βαριά και οι αδερφές του έστειλαν μήνυμα στον Ιησού να πάει και να τον κάνει καλά. Ο Ιησούς όμως εσκεμμένα αργοπόρησε να πάει. Πήγε μετά από τέσσερις μέρες που ο Λάζαρος είχε πεθάνει . Ο Χριστός μάλιστα είπε στους μαθητές του «πάμε τώρα να τον ξυπνήσω». Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου και ζήτησε να δει το τάφο του.Όταν έφθασε εκεί, δάκρυσε και διέταξε να βγάλουν την ταφόπλακα. Τότε ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, ευχαρίστησε τον Θεό και Πατέρα και με μεγάλη φωνή είπε: «Λάζαρε, δεῦρο ἔξω».

Λαζαρος1 Λαζαρος2 InkedΛαζαρος4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λαζαρος3 InkedΛαζαρος5