9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο Fulghum, R. (1992).

Πασχαλινές δραστηριότητες

Απρ 202011

Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς, φέτος το Πάσχα ας κάνουμε πράξη το μήνυμα της Ανάστασης, να μείνουμε δηλαδή σπίτι φροντίζοντας τους συνανθρώπους μας που αγαπάμε!!!!

Παρά τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες που ζούμε, μαζί με τα παιδικά σας χεράκια μπορούμε να τις ομορφύνουμε φτιάχνοντας πασχαλινές δημιουργίες όπως κάθε χρόνο, τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας! Χρησιμοποιώντας τα διαδικτυακά μέσα, τα οποία μας φέρνουν πιο κοντά σας σάς προτείνουμε τις ακόλουθες δράσεις γι’ αυτές τις τόσο ξεχωριστές μέρες του Πάσχα!

1.Σάββατο 11 Απριλίου –Σάββατο του Λαζάρου

Μέσω video μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς φτιάχνονται τα παραδοσιακά Λαζαράκια ή εναλλακτικά ακολουθώντας τη συνταγή που σας έχουμε ανεβάσει. Μπορείτε να ακούσετε και τα κάλαντα Λάζαρου καθώς φτιάχνετε τα λαζαράκια σας.

Video συνταγής: https://safeYouTube.net/w/oL05

Τραγούδι κάλαντα Λαζάρου: https://safeYouTube.net/w/1L05

  πηγή εικόνας pinterest.gr

2. Πέμπτη 16 Απριλίου –Μεγάλη Πέμπτη       

Μπορείτε να βάψετε τα δικά σας αυγά, σύμφωνα με την παράδοση! Σας προτείνουμε έναν ιδιαίτερο τρόπο να βάψετε τα αυγά σας κι αυτός είναι με κηρομπογιά, διαφορετικά μπορείτε χρησιμοποιήσετε μαρκαδόρους!! Ας αφήσουμε τα παιδιά μας να δημιουργήσουν…… Περιμένουμε τα αποτελέσματα!!!

Παρακάτω παρουσιάζονται οι οδηγίες:

Βράσε τα αυγά, αφήσε τα να κρυώσουν λίγο ώστε να μπορείς να τα κρατήσεις στο χέρι σου. Στη συνέχεια πάρε τις κηρομπογιές και άρχισε να τα βάφεις. Η κηρομπογιά καθώς λιώνει πάνω στο αυγό δημιουργεί έντονα χρώματα που μπορείς να τα απλώσεις τρίβοντας με ένα λευκό πανί.

3.Πασχαλινή κατασκευή

Σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα όμορφο και εύκολο κουνελάκι, με το οποίο μπορούν να παίξουν έπειτα τα παιδιά.

Ώρα για παιχνίδι!!!!!!!

Τι θα λέγατε για ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού; Ξεκινήστε ζωγραφίζοντας τα παρακάτω αβγουλάκια. Κρύψτε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού και το παιχνίδι ξεκινά!!!!!!!!!!!!Ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα αυγά…….;

Υ.Γ: Μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφίες με τις δημιουργίες σας και  τις δραστηριότητες σας….. μετά τις γιορτές όποιος θέλει να τις μοιραστεί μαζί μας σε μια νέα εφαρμογή που θα σας ετοιμάσουμε…..

Οι δασκάλες σας

 κ. Γεωργία Μ., κ. Γεωργία Σ., κ. Αθανασία,

 κ. Σοφία, κ. Βασιλική, κ. Ζωή, κ. Φρόσω

από κάτω από: Εκπαιδευτικό Υλικό| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πασχαλινές δραστηριότητες    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

FACEBOOK 9ο Νηπιαγωγείο

 FACEBOOK 9ο Νηπιαγωγείο
European SchoolRadio Logo

Σαν σήμερα

27/9/2004: Νταλίκα συγκρούεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο 173o χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, με αποτέλεσμα 7 μαθητές του Λυκείου Φαρκαδόνας να σκοτωθούν και 23 να τραυματιστούν.

Σκακιστική άσκηση



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων