Ο δρόμος μας

Συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τόποι της μνήμης» του  Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Αποθήκη Β1, στο λιμάνι, τα παιδιά του σχολείου μας έκαναν τη δική τους παρέμβαση στο έργο (Βίντεο – εγκατάσταση) “The street” του Richard Whitlock με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του ίδιου του καλλιτέχνη.

Τα παιδιά εμπνευσμένα από το έργο αυτό δημιούργησαν ένα αντίστοιχο δικό τους έργο που το ονομάσαμε “Ο δρόμος μας”. Στο βίντεο που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε ένα μέρος της δουλειάς τους.

Tην επόμενη ημέρα κάποιο παιδί έφερε από το σπίτι του έναν προβολέα και παίξαμε με τις σκιές μας επάνω στο έργο, όπως εκείνη την ημέρα στο Μουσείο. Τα αυτοκίνητα δεν έχουν μπει ακόμη, καθώς δεν ολοκληρώθηκαν. Αναμένεται συνέχεια…

Ευχαριστούμε πολύ τον καλλιτέχνη κ. Richard Whitlock, καθώς και τις υπεύθυνες του εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσείου για την τόσο όμορφη και αξέχαστη εμπειρία που μας χάρισαν.

Περισσότερα για το πρόγραμμα “Μια βόλτα στη γειτονιά μας, στις γειτονιές της Ελλάδας και στις γειτονιές του κόσμου μπορείτε να δείτε εδώ.