Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 και για τα δύο τμήματα του 9ου Νηπιαγωγείου Ελευθερίου – Κορδελιού (βασικό κτίριο & προκάτ – παράρτημα) θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο (μπροστά στο κτίριο) του  9ου Νηπιαγωγείου Ελευθερίου – Κορδελιού τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9:30 π.μ. 

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο με αρ. πρωτ. Φ7/111145/Δ1/9-9-2021 λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Επομένως με την προσέλευσή τους οι μαθητές/μαθήτριες θα οδηγούνται από τις νηπιαγωγούς στους χώρους του σχολείου.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες σε όλα τα τμήματα, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των νηπιαγωγείων.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Μετά το τέλος του αγιασμού και χωρίς την παρουσία των παιδιών -σε δύο διαφορετικές συναντήσεις- θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας -σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ-, στη διενέργεια των self-test, στην εφαρμογή του ωρολόγιου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Οι συναντήσεις θα γίνουν ως εξής:

10:30 π.μ. (Τμήμα 1_βασικού υποχρεωτικού προγράμματος)

11:30 μ.μ. (Τμήμα 2_βασικού υποχρεωτικού και προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος)