Σχολές γονέων – θεματική ενότητα “Διατροφή και Αθλητισμός”

Μέσω του  προγράμματος «Σχολές Γονέων» ξεκινά μια καινούρια θεματική ενότητα με τίτλο: «Διατροφή και Αθλητισμός» . Την ενότητα συντονίζουν εξειδικευμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων: ιατροί, νοσηλευτές, επόπτες υγείας, καθηγητές φυσικής αγωγής, διατροφολόγοι κ.α.

Τα θέματα στα οποία αναφέρεται η συγκεκριμένη ενότητα είναι κυρίως:

Α) ∆ιατροφή και διατροφικές συνήθειες, παχυσαρκία, ανορεξία κα.

Β) Σημασία  και προώθηση της σωματικής άσκησης

Γ)Πρόληψη τσιγάρου, αλκοόλ κ.α.

Δ) Υγεία και  ασφάλεια στο χώρο της οικίας, του σχολείου και χώρων παιδικής αναψυχής.

Ε) Σεξουαλική αγωγή: μεταδιδόμενα νοσήματα, αντισύλληψη κ,α,

Ζ) Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια

Οι γονείς που θα το παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και για άλλα θέματα υγείας , ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους πχ. παιδικές ασθένειες, ορθολογική χρήση αντιβιωτικών, εμβόλια, πρώτες βοήθειες για παιδιά κ.α.

Η ενότητα είναι 25ωρη και τα μαθήματα γίνονται συνήθως μία φορά την εβδομάδα, έχουν διάρκεια 2,5 ωρών (τρεις εκπαιδευτικές ώρες) και ολοκληρώνονται σε 8 συναντήσεις.  Η ημέρα και η ώρα των συναντήσεων  συναποφασίζονται ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο των συμμετεχόντων, όπως το δηλώνουν στην γραπτή αίτηση, που βρίσκεται στο σχολείο.

Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με τη λήψη 20 τουλάχιστον αιτήσεων. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι  εκπαιδευτικοί και  οι γονείς, ανεξάρτητα εάν έχουν ξανασυμμετάσχει σε άλλη θεματική των Σχολών Γονέων. Υπάρχει δυνατότητα για όσα σχολεία δε συγκεντρώνουν τον απαραίτητο αριθμό να τα συνενωθούν με σχολεία της ίδιας περιοχής , ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί τμήμα.

Οι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση και να να την παραδώσουν στην προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου το αργότερο μέχρι τις 24  Απριλίου. 

Το πρόγραμμα παρέχεται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας και παρέχεται δωρεάν. Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Δυτικής Θεσσαλονίκης:   Δήμητρα Συμεωνίδου,

Τηλ . επικοινωνίας 6936932002, Δευτέρα: 17.00-19.00 και  Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00,  πλην 20 και 21 Απριλίου. Fax: 2310944580 sxolesgonewn.thes@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *