Στις 30-11-2015 και 1-12-2015 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας παρουσιάσεις από συνεργάτες της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης μαθητών και εκπαιδευτικών με τίτλο: “Αλλάζοντας συμπεριφορές. Σχολεία για ανακύκλωση”. Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.
Αρχείο για "3 Δεκεμβρίου 2015"
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ το Δεκέμβριο του 1992.
Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας αυτής Ημέρας είναι “Ενταξιακά θέματα: Πρόσβαση κι Ενδυνάμωση για τα άτομα όλων των ικανοτήτων”
Υπάρχουν επίσης τρία επιμέρους θέματα του τρέχοντος έτους:
Δημιουργία πόλεων με πρόσβαση για όλους και χωρίς αποκλεισμούς
Βελτίωση δεδομένων και στατιστικών της αναπηρίας
Ένταξη ατόμων με αόρατη αναπηρία στην κοινωνία και την ανάπτυξη
Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να είναι σε θέση να εκπληρώσουν το ρόλο τους στην κοινωνία και να συμμετέχουν σε ισότιμη βάση. Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στην ικανότητα καιόχι στην αναπηρία ενός ατόμου. Διαβάστε όλο το άρθρο »