«Προκήρυξη για τον καθορισμό διαδικασίας κατάταξης και επιλογής υποψηφίων εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των Προτύπων Εκκλησιαστικών Σχολείων (Π.Ε.Σ.) του Ν. 4823/2021 (Α΄ 136)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ_ΣΕ_ΠΕΣ_ΤΕΛΙΚΟ_ΑΔΑ_Ψ7Κ846ΝΚΠΔ-ΓΦ6

Χριστός ανέστη!

xristos anesti232

Χριστός ανέστη!

Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη! 

Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση!

karta scholeioy Pascha 2025.pptx0

Εργαστήριο: Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence – GEAR against IPV

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της ενότητας “ταυτότητα φύλου, έμφυλη βία” πραγματοποιήθηκε από τη φιλόλογο του σχολείου, κ. Ελένη Κολλυροπούλου, Συντονίστρια γνωστικού αντικειμένου ΠΕ02, εργαστήριο σε δύο φάσεις:

α΄: Την Πέμπτη, 3-4-2025, τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες στους μαθητές και μαθήτριες του Γ3 με θέμα: Αρρενωπότητα – Θηλυκότητα (Πώς Είναι να Είσαι Κορίτσι… Πώς Είναι να Είσαι Αγόρι…, Κοινωνικοί Ρόλοι των Φύλων, Τι σου Αρέσει – Τι δεν σου Αρέσει,  Άνδρες, Γυναίκες και Κοινωνία,  Ανακαλύπτοντας τον Εαυτό μας)

β΄: Την Πέμπτη, 10-4-2025, τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες στους μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και  Γ3 με θέμα:

  • Υγιείς και μη υγιείς σχέσεις (Εφηβικές Σχέσεις,   Υγιείς και η Υγιείς Σχέσεις – Αναγνωρίζοντας τις Προειδοποιητικές Ενδείξεις)
  • Βία μεταξύ ερωτικών συντρόφων (ΒΕΣ) (Ορισμός και Τύποι της Βίας στις Σχέσεις/ Τι Είναι η Βία στις Ρομαντικές Σχέσεις των Εφήβων- Βία μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων, Μελέτη περίπτωσης: Η Άννα και ο ∆ημήτρης,  Τι Είναι η Έμφυλη Βία, Περιστατικά Βίας, Τι μπορούμε να κάνουμε Εμείς για να σταματήσει η ΒΕΣ: μια Εργαλειοθήκη Στρατηγικών Παρέμβασης).

Κριτικός παρατηρητής: κ. Κουτεντάκη Όλγα, ΠΕ02, διδάσκουσα Νέα Ελληνικά στο Γ1.

Σχετικό υλικό: https://blogs.sch.gr/8lyk-pat/archives/5214

8 4 6 18 11 42 4

Παράσταση Παραδοσιακών Χορών του Δικτύου Σχολείων «Λαβύρινθος»

afisa Labyrinth 09.04.2025

Την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2025, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση παραδοσιακών χορών του Δικτύου Σχολείων «Λαβύρινθος», στην οποία συμμετείχε και το σχολείο μας με ομάδα μαθητών της Β’  τάξης Λυκείου. Υπεύθυνοι καθηγητές της ομάδας ήταν οι κκ. Ευάγγελος Μπαβέλης, ΠΕ11 και Σωτηρία Σκουλικαρίτη, ΠΕ06. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και αποτέλεσε το αποκορύφωμα της συλλογικής προσπάθειας μαθητών και εκπαιδευτικών από 11 σχολεία της Αχαΐας, που συμμετέχουν στο  δίκτυο. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με τον ενθουσιασμό και το μεράκι τους ξεσήκωσαν το κοινό με παραδοσιακούς χορούς από τη Θράκη, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα και εντυπωσιάζοντας με τη δυναμική τους παρουσία. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μας γέμισαν υπερηφάνεια! programma_Labyrinth_synedriako_09.04.2025

3 2 1 3 2 3

Διδασκαλία – Ετεροπαρατήρηση: Ιστορία Α΄ τάξης Λυκείου (Μ. Κων/νος)

Τη Δευτέρα, 7-4-2025, την 5η διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκε από τη Συντονίστρια γνωστικού αντικειμένου ΠΕ02, κ. Ελένη Κολλυροπούλου,  δειγματική διδασκαλία – ετεροπαρατήρηση στην Α΄τάξη (Α4) στο μάθημα της Ιστορίας και στην ενότητα τη σχετική με το Μ. Κων/νο. Το σχέδιο μαθήματος περιελάμβανε παιγνιώδεις δραστηριότητες, που συνέδεαν ιστορικές πληροφορίες με το παρόν, δραματοποίηση – ανάπτυξη ενσυναίσθησης, στρατηγικές διερευνητικής μάθησης: αναζήτηση ιστορικής γνώσης μέσα από εικόνες, διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή, ιστοριογραμμή, καλλιέργεια κριτικής ιστορικής σκέψης μέσα από τη μελέτη αντικρουόμενων ιστορικών πληροφοριών και τελικά ανασύνθεση της ιστορικής πληροφορίας που εμπεριέχεται στο διδακτικό εγχειρίδιο από τους μαθητές/τριες. Στη διδασκαλία ακολουθήθηκε η ομαδοσυνεργατική μέθοδος (6 ομάδες με ξεχωριστά Φύλλα εργασίας και 2 κοινά Φύλλα Εργασίας, τα οποία δόθηκαν στην έναρξη και στο τέλος του μαθήματος).  Το συγκεκριμένο σχέδιο διδασκαλίας θα εφαρμοστεί και σε άλλα τμήματα από τη διδάσκουσα Ιστορία, κ. Βασιλική Γκαρίλα, ΠΕ78.

 1 1 2 1 3 1 4 15 1

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Ναύπλιο – Πρόγραμμα “Λαβύρινθος”

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Λαβύρινθος”, οι μαθητές της Β΄ τάξης  Λυκείου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο, την Πέμπτη 3 Απριλίου 2025.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με μια ξενάγηση στο Φρούριο Παλαμήδι, ένα ιστορικό ορόσημο της πόλης, όπου φυλακίστηκε ο ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και βίωσαν από κοντά την ατμόσφαιρα μιας εποχής καθοριστικής για την εθνική μας ταυτότητα.

Στη συνέχεια, παρακολούθησαν στο Εθνολογικό Μουσείο Ναυπλίου το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μόδα είναι, θα περάσει...“, με θέμα τα ενδυματολογικά στυλ του 20ου  αιώνα. Μέσα από την έρευνα, τη συζήτηση και την εμπειρία, οι μαθητές γνώρισαν τις τάσεις της μόδας περασμένων δεκαετιών, εξερεύνησαν τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που τις επηρέασαν και, τέλος, ντύθηκαν με αυθεντικά ενδύματα της κάθε εποχής, ζωντανεύοντας τις εικόνες του παρελθόντος. Ήταν μια μέρα γεμάτη γνώση, εμπειρίες και δημιουργική μάθηση, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους!

6 5 4 3 2 1 1 1

2ο Μαθητικό Συνέδριο ΓΕΛ Ρίου

Το Σάββατο, 5 Απριλίου 2025, το σχολείο μας για μία ακόμη φορά συμμετείχε σε Μαθητικό Συνέδριο, που αποτελεί δράση του ΓΕΛ Ρίου, που έχει την αρχή της στην άνοιξη του 2022. Το φετινό θέμα του Συνεδρίου :«ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ. Διαχρονική συμβολή τους στην επιβίωση και την ευημερία της ανθρωπότητας. Επιστημονικά δεδομένα, θέσεις , απόψεις και σκέψεις» Δύο ομάδες μαθητών μας συμμετείχαν στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο του ΓΕΛ ΡΙΟΥ με ανάρτηση αφισών,  σχετικών με τη νανοτεχνολογία στην Ιατρική. Τα κείμενα των αφισών ήταν στην  ελληνική, αγγλική , γερμανική και γαλλική γλώσσα. Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη δράση: κκ. Σ. Σκουλικαρίτη,  Α. Θεοδωροπούλου και Β. Παπαγιάννη. Στο Συνέδριο συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄ τάξης : Αντωνοπούλου Σ., Λαμπροπούλου Χ., Γιαννοπούλου Α., Μπαλντάς Γ., Κοσμά Μ., Τσαγκαράτου Α., Ρισβά Χ., Ρηγοπούλου Ν., Τσαγγαρά Α., Ρόμπου Α., Κονδύλη Ζ., Γκόρου Λ. και Καρλή Β. Τους μαθητές συνόδευσε ο Διευθυντής κ. Α. Λιόνας και οι υπεύθυνες για τη δράση καθηγήτριες.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σύνδεσμο του Συνεδρίου : https://2mathitikosynedriogelrioutexnologia.weebly.com/
b a

Master class στο Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Παν/μίου Πατρών

18

Την Παρασκευή, 4-4-2025, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β3, Β4 και Β5, που συμμετέχουν στα 2 Προγράμματα Αγωγής Υγείας του σχολείου, που σχετίζονται με τον ελληνισμό της Κ. Ιταλίας και τη γκρεκάνικη διάλεκτο, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Τμήματος Φιλολογίας του Παν/μιου Πατρών. Στη δράση συμμετείχαν και όσοι μαθητές/τριες των παραπάνω τμημάτων το επιθυμούσαν, διότι η εκπαιδευτική επίσκεψη σχετιζόταν με τις ενότητες του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, που αφορούν τη γλωσσική διαφοροποίηση και την αντιμετώπιση του διαφορετικού. Μας υποδέχτηκαν η Δρ κ. Ελένη Γεωργουδάκη, η οποία και φρόντισε για τη διοργάνωση της επίσκεψης και ο Δρ κ. Δημήτριος Σταφίδας (Διαπολιτισμική Εκπ/ση) https://www.researchgate.net/profile/Dimitrios-Stafidas-2, ο οποίος είχε την επιστημονική ευθύνη του master class, το οποίο αφορούσε την περιοχή του Σαλέντο. Το master class περιελάμβανε εισήγηση – παρουσίαση στο Α΄ μέρος του κ. Σταφίδα (ιστορία της περιοχής, ιστορική πορεία της διαλέκτου, λόγοι υποχώρησής της, προσπάθειες διατήρησής της) και στο Β΄ μέρος του θεολόγου του σχολείου, κ. Χρήστου Αλποχωρίτη, (ανάλυση διαλεκτικών στοιχείων, ήθη και έθιμα του ελληνισμού της Κ. Ιταλίας), ο οποίος είναι κάτοχος ΜΑ σχετικού με το θέμα της γκρεκάνικης διαλέκτουhttps://www.researchgate.net/profile/Christos-Alpochoritis-2. Οι εισηγήσεις -παρουσιάσεις πλαισιώθηκαν με βιωματικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες, όπως συνομιλία στα γκρεκάνικα, χορός ταραντέλα κλπ. Το μαγευτικό αυτό νοερό ταξίδι στην Κ. Ιταλία ολοκληρώθηκε με παρουσίαση από τη μαθήτρια του Β4, Κουραχάνη Μυρσίνα, και παρέμβαση από τη φιλόλογο κ. Ελένη Κολλυροπούλου, ΜΑ Γλωσσολογίας,  που αφορούσαν τις γλωσσικές στάσεις και ιδεολογίες σε συσχέτιση με τους λόγους υποχώρησης της διαλέκτου. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν και οι κκ. Γκαρίλα Βασιλική, ΠΕ78  και Καραγιάννη Σπυριδούλα, ΠΕ04.01, υπεύθυνη και συμμετέχουσα αντιστοίχως στα Προγράμματα Αγωγής Υγείας.

16 24d   k ag 40 b 1 g st

Αιμοδοσία

Στις 4-4-25, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εθελοντική αιμοδοσία στα πλαίσια του Προγράμματος Υγείας με τίτλο «Υγεία και Εθελοντισμός». Υπεύθυνος για τη δράση ήταν ο Δ/ντής του σχολείου  κ. Λιόνας Αθανάσιος,ΠΕ11 με συμμετοχή των εκπαιδευτικών κκ Καρβουντζή Ηλιάνας, ΠΕ04.01 και Μαλεβίτη Γεωργίας, ΠΕ02. Στην αιμοδοσία συμμετείχαν μαθητές και  μαθήτριες της Γ΄ τάξης καθώς και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότερες από τριάντα μονάδες αίματος.

3 1 2 2 1 2

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση