ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: 8ος Μαθητικός Διαγωνισμός – Εκπ/κές δραστηριότητες

α. Το θέμα του μαθητικού διαγωνισμού Τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών (2023-24) που διοργανώνει κάθε χρόνο το Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι είναι για φέτος:

Θέμα 8ου μαθητικού διαγωνισμού:  Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στα οικοσυστήματα του πλανήτη μας “.

Ο  διαγωνισμός πραγματοποιείται για όγδοη χρονιά και για φέτος διεξάγεται με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, σε συνεργασία με τo Μουσείο Ζωολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α΄, Β, Γ΄Λυκείου όλων των σχολείων της χώρας (επισυνάπτεται η προκήρυξη του διαγωνισμού).ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Mαθητικός Διαγωνισμός ΕΚΠΑ 2023-2024

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.

β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • Ψηφιακή αφήγηση: “Τι να σπουδάσω;” Αυτόνομη περιήγηση σε μικρές ομάδες στις αίθουσες του μουσείου με τη χρήση κινητής ψηφιακής συσκευής. Μέσα από τα μάτια ενός νέου φοιτητή στο “Οθώνειο Πανεπιστήμιο” το 1840,  οι μαθητές ανακαλύπτουν με διαδραστικό και ψυχαγωγικό τρόπο τα εκθέματα του ΜΙΠΑ και την πανεπιστημιακή ζωή μιας άλλης εποχής. Ακολουθεί συζήτηση με το προσωπικό του μουσείου και προβολή σύντομου βίντεο για την ιστορία του ΕΚΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:  http://www.historymuseum.uoa.gr/fileadmin/historymuseum.uoa.gr/uploads/TI_NA_SPOYDASO_2022.pdf (3 ευρώ / μαθητή).
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Το Παληό Πανεπιστήμιο και οι ένοικοί του” – Η Ιστορία μέσα από τις παραστατικές τέχνες στο μουσείο. Χάρτινες φιγούρες σε ελεύθερη θεατρική απόδοση, αφηγηματική ξενάγηση, περιήγηση στις αυλές του ΜΙΠΑ, μουσειακά εκθέματα, προφορικές μαρτυρίες και παλιές φωτογραφίες συνθέτουν όλα μαζί την ιστορία του επιβλητικού κτηρίου και μαζί την ιστορία όσων έζησαν ή εργάστηκαν σε αυτό από τις αρχές του 19ου αιώνα έως σήμερα. Οι επεμβάσεις που υπέστη το αθηναϊκό σπίτι με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, αντανακλούν το κοινωνικό πλαίσιο και σημαντικά γεγονότα της κάθε εποχής. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: http://www.historymuseum.uoa.gr/fileadmin/historymuseum.uoa.gr/uploads/DT_SCHOLEIA_To_Palio_Panepistimio_kai_oi_enoikoi_toy.pdf (3 ευρώ / μαθητή).
  • Ξεναγήσεις με κεντρικό άξονα την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1837) . Με αφορμή συγκεκριμένα τεκμήρια της περιόδου, παρουσιάζονται τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του πρώτου ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας. (2 ευρώ / μαθητή).

Για περισσότερες πληροφορίες για τους προηγούμενους μαθητικούς διαγωνισμούς και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για μαθητές γυμνασίου-λυκείου, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας πατώντας εδώ http://www.historymuseum.uoa.gr/sxoleia.html , ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα του Μουσείου (210 3689502-6).

Πληροφορίες: Φαίη Τσίτου

Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Tηλ.: +30 210 3689502-6

E-mail: museum@uoa.gr

Website: http://www.historymuseum.uoa.gr

Facebook:  https://el-gr.facebook.com/people/The-Athens-University-History-Museum/100063839551554
Instagram:
 historymuseum_uoa

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση