Διδασκαλία της Ιστορίας με τη χρήση Καινοτόμων Εργαλείων

Συντάκτρια: Ε. Καρανάσιου

 Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο ΤΠΕ του σχολείου μας δίωρη διδασκαλία στο μάθημα της Ιστορίας Β΄ Λυκείου με τη χρήση νέων καινοτόμων εργαλείων υπό την διδάσκουσα καθηγήτρια Καρανάσιου Ελένη (ΠΕ02). Η διδασκαλία έγινε στην ενότητα «Αμερικανική Επανάσταση» του διδακτικού εγχειριδίου Ιστορία του Μεσαιωνικού και του Νεότερου  Κόσμου 565 -1815.

Στόχος ήταν η δημιουργία ενός video- ντοκιμαντέρ  στο οποίο οι μαθητές θα κατέγραφαν – βάσει πληροφοριών που θα αντλούσαν από τον ιστό – την ιστορία της Αμερικανικής Επανάστασης, τη σύνδεσή της με το κίνημα του Διαφωτισμού, τα αποτελέσματά της και τη σχέση του πρώτου Συντάγματός της με το Σύνταγμα που ισχύει σήμερα στις Η.Π.Α.

ε1 ε2 ε3

Οι μαθητές εργάστηκαν με τη μέθοδο project. Λειτούργησαν κριτικά καταγράφοντας σε φύλλο εργασίας τα βήματα που ακολούθησαν και συνέλεξαν φωτογραφικό και δημοσιογραφικό υλικό. Χρησιμοποιήθηκε το ψηφιακό εργαλείο clipchamp.

Η δημιουργικότητά τους απελευθερώθηκε στο έπακρο, πράγμα που αποδεικνύει την αναγκαιότητα εμπλουτισμού της διδασκαλίας τόσο με καινοτόμα εργαλεία, όσο και με έναν πιο ενεργητικό προσανατολισμό από πλευράς μαθητών.

ε4

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση