Επιστολή του Διευθυντή προς γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Για το τρέχον Σχολικό Έτος 2015-16 θεωρούμε απαραίτητη την επικοινωνία μαζί σας στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής συνεργασίας Σχολείου και Οικογένειας προκειμένου τυχόν προβλήματα που εμφανίζονται να αντιμετωπίζονται έγκαιρα με πνεύμα αλληλοκατανόησης και αγάπης για τον μαθητή.

Καταρχάς κρίνουμε σκόπιμη την ενημέρωσή σας σε θέματα λειτουργίας του Σχολείου και φοίτησης των μαθητών.

A .ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

1. Τα μαθήματα του Σχολείου διεξάγονται από τις 8:15 έως 14:05 .Παρακαλούμε και εσάς να παροτρύνετε τα παιδιά σας για έγκαιρη προσέλευση. Επίσης σας γνωρίζουμε ότι μετά την πρωινή προσευχή η εξωτερική πόρτα του Σχολείου κλειδώνει για λόγους ασφαλείας.

2. Το Σχολείο προγραμματίζει παράλληλες προς το διδακτικό του έργο δραστηριότητες. Γι’ αυτές θα ενημερώνεστε σχετικά και για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη σας με σχετική Βεβαίωση, που προσκομίζεται από εσάς του ίδιους.

3. Επίσης για ειδικά θέματα που αφορούν τους μαθητές/τριες μπορείτε να ενημερώνετε εμπιστευτικά το Διευθυντή του Σχολείου.

Β. ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Σχετικά με τις απουσίες πρέπει να γνωρίζετε:

1. Το ανώτατο όριο απουσιών που μπορεί να σημειώσει μαθητής είναι 114 από τις οποίες μόνο πενήντα (50) μπορούν να είναι αδικαιολόγητες, ενώ όλες οι άλλες [εξήντα τέσσερις (64)] πρέπει να είναι δικαιολογημένες.

2. Η δικαιολόγηση γίνεται μόνο από τον γονέα ή κηδεμόνα εφ’ όσον ο μαθητής είναι ανήλικος ή από τον ίδιο τον μαθητή αν είναι ενήλικος.

3. Ο γονέας ή κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει με δική του δήλωση μέχρι δέκα (10) ημέρες τον χρόνο και όχι πάνω από δυο (2) συνεχόμενες, εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την επάνοδο του μαθητή στο Σχολείο.

4. Για τις απουσίες πέραν των δέκα (10) ημερών ετησίως απαιτείται ιατρική βεβαίωση.

5. Μεμονωμένες απουσίες δικαιολογούνται μόνο εφόσον ο μαθητής έχει πάρει άδεια από το Σχολείο και μόνο από το γονέα ή κηδεμόνα με ιατρική βεβαίωση.
6. Ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος θα σας ενημερώνει στην αρχή κάθε μήνα σε αναλυτικό έντυπο, αν οι απουσίες του παιδιού σας είναι πάνω από 24 συνολικά (δικαιολογημένες και μη). Εσείς έχετε την υποχρέωση να λαμβάνετε γνώση ενυπογράφως και να επιστρέφετε το έντυπο στο σχολείο.

Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης για τη λειτουργία και τις δράσεις της Σχολικής Μονάδας, καθώς και ροή εκπαιδευτικών ειδήσεων και θεμάτων στο διαδικτυακό τόπο του Σχολείου: https://blogs.sch.gr/8lyk-pat/

Δ. ΚΑΠΝΙΣΜΑ – ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

ΔΕΝ επιτρέπεται σε κανέναν από τους χώρους του Σχολείου το κάπνισμα, ο καφές, η κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου και ηλεκτρονικών συσκευών. Επίσης η αδικαιολόγητη έξοδος από το χώρο του Σχολείου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Ε. ΕΠΙΔΟΣΗ – ΦΟΙΤΗΣΗ

Ημέρα και ώρες που μπορείτε να ενημερώνεσθε από τους καθηγητές στο Σχολείο είναι η Δευτέρα και Πέμπτη από: 9:00 -12:00′ π.μ. Φυσικά, μπορείτε να προσέρχεστε και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες και να ενημερώνεσθε μόνο από τους παρόντες καθηγητές/τριες.

Ευχόμενοι μια Καλή Σχολική Χρονιά με Υγεία και Πρόοδο ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8°” ΓΕΛ Πατρών

Ο Διευθυντής
Δημήτρης Αθανασόπουλος

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση