Πάτρα: Aπονομή βραβείων σε μαθητές που διακρίθηκαν στην συγγραφή οικονομικού άρθρου

triantafyllopoulou

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας απένειμαν Βραβεία σε διακριθέντες μαθητές, μετά από συμμετοχή τους σε Διαγωνισμό Συγγραφής Οικονομικού Άρθρου.

Σε υλοποίηση σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΠ) και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΔΕΔΕ, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΠ προκήρυξε διαγωνισμό συγγραφής οικονομικού άρθρου με θέμα την οικονομική κρίση και τις προοπτικές εξόδου από αυτήν, για τους μαθητές της Α΄ και της Β΄ Τάξης των Λυκείων της ΠΔΕΔΕ.
Την ιδέα είχε ο Δρ. Γεράσιμος Πομώνης, Σχολικός Σύμβουλος Οικονομολόγων της ΠΔΕΔΕ, την οποία αγκάλιασε ένθερμα ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΠ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Συριόπουλος,

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού η Επιστημονική Επιτροπή βρέθηκε μπροστά στην ευχάριστη έκπληξη να επιλέξει έξι άρθρα, που προκαλούν εντύπωση για την ευστοχία της ανάλυσης, την κριτική θεώρηση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης της χώρας μας και την πρωτοτυπία των προτεινόμενων λύσεων με βάση ηθικούς κανόνες, ισονομία, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, ευαισθησία για το περιβάλλον, καινοτόμες εφαρμογές, ορθολογική εκμετάλλευση των εθνικών πόρων και εφαρμογή πολιτικών στήριξης της απασχόλησης των νέων.

Σε ημερίδα-εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 στην Αίθουσα Τελετών του ΠΠ «Οδυσσέας Ελύτης», την έναρξη των εργασιών της οποίας κήρυξε ο Πρύτανης του ΠΠ Καθηγητής Γεώργιος Παναγιωτάκης, βραβεύτηκαν οι εξής μαθητές:
Α’ Τάξη
1ο Βραβείο, Σκαμπαρδώνη Αναστασία (4ο ΓΕΛ Πάτρας), 2ο Βραβείο, Καλαβρουζιώτης Κωνσταντίνος (9ο ΓΕΛ Πάτρας), 3ο Βραβείο, Παππάς Λεωνίδας (7ο ΓΕΛ Πάτρας).
Β’ Τάξη
1ο Βραβείο, Κάβουρας Μάριος (ΓΕΛ Ρίου), 2ο Βραβείο, Τριανταφυλλοπούλου Γεωργία (8ο ΓΕΛ Πάτρας), 3ο Βραβείο, Ζορμπά Καλλιόπη (7ο ΓΕΛ Πάτρας).
Της βράβευσης προηγήθηκαν έξι δεκάλεπτες παρουσιάσεις από τους διακριθέντες μαθητές, που χειροκροτήθηκαν και επευφημήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους συμμαθητές τους.

Το κλείσιμο της ημερίδας – εκδήλωσης από τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητή Κωνσταντίνο Συριόπουλο, αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη για τους βραβευθέντες και τους συμμαθητές τους, καθώς ήταν μια ακαδημαϊκή διάλεξη με περιεχόμενο παρμένο από τις ίδιες τις παρουσιάσεις των μαθητών, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τις δικές τους εύστοχες παρατηρήσεις και προτάσεις.

Αναδημοσίευση από http://online-pressblog.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9552.html 

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση