1ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Βιντεομουσεία 2014

VideoMuseums

Το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκηρύσσει τον Πρώτο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Βιντεομουσεία 2014 με θέμα « Ο κόσμος γύρω μας – ο κόσμος όπως τον ζούμε!»

Οι ταινίες «βιντεομουσεία» είναι ταινίες μικρού μήκους με θέματα που οι μαθητές θεωρούν σημαντικά για την ομάδα τους, για τη δική τους νεανική ζωή, θέματα που θα ήθελαν να τα δείξουν στους εφήβους του αύριο. Κάθε ομάδα μαθητών θα πρέπει να αποτυπώσει σε βίντεο μέγιστης διάρκειας 5 λεπτών, «κάτι που κατά τη γνώμη της, αξίζει να διασωθεί, να διαφυλαχθεί σε ένα φανταστικό-εικονικό μουσείο για τους εφήβους του μέλλοντος». Δημιουργικά, σοβαρά, αστεία, πρωτότυπα – τα πάντα από την καθημερινότητα των νέων μπορούν να αποτελέσουν θέμα παραγωγής μιας τέτοιας ταινίας, που θα πρέπει να γυριστεί με ντοκιμαντερίστικη ματιά, π.χ. το παγκάκι έξω από σχολείο, το μουσικό συγκρότημα της τάξης, το γειτονικό δάσος που κάηκε, ένα παιχνίδι που αρέσει, η πλατεία που συχνάζουν, ο περιπτεράς, τα graffiti που ζωγράφισαν στην πλατεία ή ακόμα ο τρόπος που βιώνουν τον κόσμο γύρω τους στις σημερινές συνθήκες ζωής.

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στο info@karposontheweb.org Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ολοκληρωμένης ταινίας είναι η Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, ώρα 12:00 (πέντε τουλάχιστον ονόματα μαθητών-τριών που συνεργάστηκαν, θα πρέπει να εμφανίζονται στους τίτλους των συντελεστών της ταινίας).
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.karposontheweb.org
και στο τηλέφωνο 210-6850445 (Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-17:00)

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση