Δεκέμβριος 2020 αρχείο

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

 

Ίσως να έχουμε κουραστεί να δεχόμαστε ευχές που ποτέ δεν πραγματοποιούνται, όπως νομίζουμε.

Δεν πρέπει να τις απορρίπτουμε, όμως, γιατί η αξία τους είναι ανεκτίμητη και η ύπαρξή τους στόχος, που αργά ή γρήγορα θα κατακτηθεί, αρκεί να έχουμε υγεία και να το θέλουμε.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3469

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Αξιότιμοι γονείς /κηδεμόνες,

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, με την ευκαιρία των δύσκολων περιστάσεων λόγω της πανδημίας και ενόψει των εορτών, επιθυμεί να έχει επικοινωνία με τη σχολική κοινότητα της σχολικής μας μονάδας (μαθητές, γονείς , εκπαιδευτικούς), την Τρίτη 22/12/2020. Όσοι γονείς και παιδιά επιθυμείτε, μπορείτε να συνδεθείτε στο λινκ της πλατφόρμας WEBΕX που σας εστάλη για να έχετε επικοινωνία μαζί του.

Η σύνδεση θα γίνει με την εξής σειρά:

Στις 15:30΄-16:00΄θα συνδεθούν τα παιδιά των Α΄και Β΄τάξεων

Στις 16:00΄-16:30΄θα συνδεθούν τα παιδιά των Γ΄ και Δ΄ τάξεων

Στις 16:30-17:00΄θα συνδεθούν τα παιδιά των Ε΄ και Στ΄  τάξεων

Τις παραπάνω ώρες δεν θα γίνουν τα αντίστοιχα μαθήματα του προγράμματος  τηλεκπαίδευσης που σας έχουν κοινοποιηθεί. Πριν και μετά τη σύνδεση με τον δήμαρχο τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα γίνουν κανονικά, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3468

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΒΙΑΣ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, μας ενημερώνουν και “ανοίγουν τις πόρτες τους” για επαφή και βοήθεια για ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης ανηλίκου και κινδύνου από το διαδίκτυο. Διαβάστε τα 4 νέα φυλλάδια με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3467

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

“Μπορώ να προσφέρω ό,τι κι εσύ, φτάνει να μου δώσεις τα εφόδια και την ευκαιρία…”
     Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
     Ο όρος αναπηρία αναφέρεται στον περιορισμό λόγου, έργου ή άμεσης αντίληψης. Είναι αποτέλεσμα οργανικών ή περιβαλλοντολογικών αιτιών, που δημιουργούν ένα σύνολο εμποδίων σε σημαντικές πτυχές της ζωής, όπως η αυτοεξυπηρέτηση, η απασχόληση, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία και η γενικότερη κοινωνική συμμετοχή. Τα άτομα με αναπηρία, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή, εφόσον η κοινωνία πολλές φορές δε λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, τις δυνατότητες και τις ειδικές τους ανάγκες.
     Αναπηρία,πλέον θεωρείται το αποτέλεσμα της σχέσης των ικανοτήτων ενός ατόμου και των απαιτήσεων του περιβάλλοντος. Τα άτομα αυτά βιώνουν συχνά το φαινόμενο του “Κοινωνικού Αποκλεισμού”. Αισθάνονται την περιθωριοποίηση και στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους. Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.
     Ακολουθεί μια βραβευμένη ταινία μικρού μήκους, εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Ας τη δούμε και ας αναλογιστούμε…
Πατήστε την εικόνα για την προβολή

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3456

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς