Έγραψε η Αποστολακοπούλου Σταυρούλα, εκπαιδευτικός Αγγλικών.
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης και του προγράμματος «Παραμύθια του κόσμου» που υλοποιείται φέτος με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας, τα παιδιά συμμετείχαν στα εργαστήρια του 3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη του Βόλου από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2018. Συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, κ. Σταυρούλα Αποστολακοπούλου και κ. Δημήτρη Πρίντζιο, οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 26 Απριλίου το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, όπου και παρακολούθησαν το βιωματικό εργαστήριο παραμυθιού «Από τη Ζωή στο Παραμύθι και από το Παραμύθι στη Ζωή». Η συγγραφέας κ. Βασιλική Νευροκοπλή αφηγήθηκε με λόγια και εικόνες το βιβλίο της «Ο Τρελός του Χωριού», επικοινωνώντας στα παιδιά τα νοήματα και ιδέες του βιβλίου. Με αφόρμηση μία αληθινή ιστορία στη μακρινή Ινδία το βιβλίο αυτό «μιλά» για τη δύναμη της πίστης στον εαυτό μας και τη διαχείριση του φόβου μας ώστε να επιδιώκουμε τους στόχους μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αλληλεπιδρώντας με τη συγγραφέα, συμμετείχαν σε ένα «ταξίδι» συναισθημάτων και εικόνων. Ήταν μία πολύ συγκινητική εμπειρία για όλους! Ευχόμαστε και του χρόνου!
Να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά το Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση του λεωφορείου, που είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει κόστος για τους μαθητές μας.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή