DSC02071

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Με αρκετές δραστηριότητες γιορτάστηκε και φέτος η 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

 Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»  υλοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου οι παρακάτω αθλητικές δράσεις: γρήγορο βάδην, καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ομαδικά -ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, πετοσφαίριση.

Ακόμη οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης ζωγράφισαν και με τη βοήθεια των δασκάλων έφτιαξαν πίνακα με το παραπάνω σύνθημα.   

EH_6

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

 

Η 26η  Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κύριος σκοπός της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της ημέρας αυτής, οι μαθητές των τάξεων Γ, Δ, Ε και ΣΤ του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού,  υλοποίησαν την παρακάτω δράση:

Επέλεξαν να ετοιμάσουν ένα μικρό εικονολεξικό με ζωγραφιές και τις αντίστοιχες λέξεις σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Ζωγράφισαν ό,τι ήθελε ο καθένας κ στη συνέχεια έγραψαν τις λέξεις στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και σε όποιες άλλες γλώσσες γνώριζαν ήδη.  Για τις υπόλοιπες γλώσσες που έδειξαν ενδιαφέρον συμβουλεύτηκαν το διαδίκτυο.

Κατόπιν, δουλεύοντας με ενθουσιασμό και μεράκι, έφτιαξαν ένα κολάζ χρησιμοποιώντας τις ζωγραφιές όλων των τάξεων.

Τέλος, τοποθέτησαν όλοι μαζί τις εργασίες σε ένα μεγάλο πίνακα, ο οποίος εκτέθηκε  στην είσοδο του σχολείου.

Το μεγάλο όφελος για τους μαθητές ήταν η ομαδική δουλειά, η συνεργασία όλων αλλά και οι γνώσεις που αποκόμισαν για την αξία της γνώσης γλωσσών πέραν της μητρικής τους.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός,

Βαλωμένου Ευτυχία