Επίσκεψη μαθητών ΣΤ’ Τάξης στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 η ΣΤ’ Τάξη επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού στο πλαίσιο της μετάβασης από την Πρωτοβάθμια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και είδαν από κοντά τις εργαστηριακές αίθουσές του. Επίσης ενημερώθηκαν για τα μαθήματα που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Σπουδών του Γυμνασίου καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του.

Οι μαθητές μας ανυπομονούν να φοιτήσουν στη νέα βαθμίδα σπουδών!

Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου, κύριο Χατζηαυγουστίδη που μας φιλοξένησε και με πολλή διάθεση μας ξενάγησε στο σχολείο.

Image 1

Ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού σχετικά με την υγιεινή διατροφή

Την Τρίτη στις 2 Μαΐου 2023 επισκέφθηκαν το σχολείο μας Επισκέπτριες Υγείας από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού οι οποίες ενημέρωσαν τους μαθητές μας για θέματα υγιεινής διατροφής. Τα παιδιά μας ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα όπως:

  • Πόσα γεύματα πρέπει να κάνω την ημέρα;
  • Πόσο σημαντικό είναι το πρωινό στη διατροφή μου;
  • Γιατί είναι σημαντικό να τρώμε ξηρούς καρπούς; και πολλά άλλα.
  • Πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε νερό;

Η συνάντηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δόθηκαν στα παιδιά πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούν να δομήσουν ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο.

Ευχαριστούμε για την πολύ όμορφη παρουσίαση!

IMG 6449 IMG 6450 IMG 6451 IMG 6452 IMG 6453  IMG 6456

Επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Την Τετάρτη στις 22 Μαρτίου 2023 οι μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Τσαλαπάτα στην πόλη του Βόλου. Τα παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού άκουσαν παραμύθια με θέμα το νερό από τον γνωστό παραμυθά Στέλιο Πελασγό. Κατόπιν ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο του Μουσείου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το εργοστάσιο για την πόλη του Βόλου αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης παρακολούθησαν τα στάδια δημιουργίας πλίνθων.

 

IMG 6153 IMG 6154 IMG 6155 IMG 6158

Δράση για την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Ο όρος “σχολικός εκφοβισμός” χρησιμοποιείται για να περιγράψει συμπεριφορές  που χαρακτηρίζονται από τα τρία παρακάτω στοιχεία:

  • έχουν στόχο να βλάψουν το θύμα,
  • επαναλαμβάνονται συστηματικά,
  • παρατηρείται μία ασυμμετρία ισχύος ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα (π.χ., ο/η πιο δημοφιλής ή ο/η πιο σωματώδης).

Το σύνθημα του Υπουργείου Παιδείας απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι: ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! Όταν ο μαθητής που εκφοβίζεται ή που παρατηρεί μία εκφοβιστική συμπεριφορά μοιράζεται με κάποιον αυτήν την εμπειρία, ο εκφοβισμός παύει να είναι απειλή για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Γι’ αυτό εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας στο να μην ντρέπονται να μιλήσουν για τέτοιες συμπεριφορές. Εκπαιδεύουμε τα παιδιά ώστε να στηρίξουν παιδιά που βλέπουν ότι εκφοβίζονται, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μπορεί να βρεθούμε στη θέση του θύματος.

Στο σχολείο μας την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, οι μαθητές μας ένωσαν τις τσάντες τους και σχημάτισαν τη φράση ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους απέναντι σε φαινόμενα σχολικής βίας.

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! ΝΙΚΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

IMG 6175

 

Επίσκεψη από από την εφημερίδα “Λαός του Αλμυρού”

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Σχολείο την κα Βιβή Τσιντσίνη η οποία έδωσε στα παιδιά μας την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για το επάγγελμα του δημοσιογράφου καθώς και να γνωρίσουν τον εξοπλισμό που απαιτείται για την κάλυψη ενός ρεπορτάζ. Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία!

 

IMG 6111 IMG 6112 IMG 6113 IMG 6114