DSC02474

Επισκέπτες υγείας στο σχολείο μας

Στα πλαίσια της συνεργασίας των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, λειτούργησε και φέτος το πρόγραμμα «Αγωγή υγείας».  Έτσι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, υλοποίησε θεματικές δράσεις στα σχολεία της πόλης μας. Οι επισκέπτες υγείας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, ήρθαν σε επαφή με τη διεύθυνση του σχολείου μας και προγραμμάτισαν τις  παρακάτω δράσεις:

Στις 19 Μαρτίου 2019, επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι κες Ζαχαράκη Ελένη και Καλτσά Άλκηστη και μίλησαν στους μαθητές του σχολείου μας για τα μικρόβια και πως μπορούμε να τα αποφύγουμε.

Στις 10 Απριλίου 2019,  επισκέφθηκαν το σχολείο μας, ο κ. Ουζούνης Κωνσταντίνος & η κ. Κεσμεντζή Ειρήνη, επισκέπτες υγείας, και ανέπτυξαν στους μαθητές των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων του σχολείου μας, το θέμα «Διατροφή και Υγεία» και

 Στις 12 Απριλίου 2019,  ξανά επισκέφθηκαν το σχολείο μας, ο κ. Ουζούνης Κωνσταντίνος & η κ. Κεσμεντζή Ειρήνη, επισκέπτες υγείας, και ανέπτυξαν στους μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας, το θέμα «Διατροφή και Υγεία»

Ο σύλλογος διδασκόντων και ο Διευθυντής του σχολείου τους ευχαριστούν θερμά για αυτή τη δράση τους.

DSC02462

Συμμετοχή του Σχολείου μας στους αγώνες ποδοσφαίρου.

Έγραψαν οι μαθητές της Στ’ τάξης.

Το σχολείο μας και φέτος όπως κάθε χρόνο συμμετέχει στους αγώνες σχολείων που διοργανώνει ο Δήμος Αλμυρού.

Την Τρίτη 2 Απριλίου η ομάδα του Σχολείου μας αποτελούμενη από μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης έλαβε μέρος στους αγώνες που έγιναν στο δημοτικό στάδιο Αλμυρού. Ο Όμιλος που κληρώθηκε το σχολείο μας συμπεριελάμβανε τα δημοτικά Σχολεία Ευξεινούπολης, Πτελεού, Αχιλλείου και το 1ο δημοτικό Αλμυρού.

Η ομάδα μας θα μπορούσαμε να πούμε ότι θριάμβευσε απέναντι στους αντιπάλους της και κατετάγη πρώτη, όπου και θα λάβει μέρος στον τελικό αγώνα εναντίον του Δημοτικού Σχολείου της Σούρπης και ευελπιστεί να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Την ομάδα μας αποτελούν οι : Τσιάτσιος Θεμιστοκλής, Μακανίκας Δημήτριος, Παύλος Λάζρι, Κρίκης Γεώργιος, Δήμας Βαλεντίνος, Ριζοθανάσης Θωμάς, Καραγεώργος Ευάγγελος, Κλουκουτάρας Γεώργιος και Τρούπκος Κων/νος.

Τα σκορ των αναμετρήσεων ήταν:

  1. Αχίλλειο – 5ο Δ.Σχολείο: 0 – 3

  2. Ευξεινούπολη – 5ο Δ.Σχολείο: 3 – 3

  3. Πτελεός – 5ο Δ.Σχολείο: 0 – 4

  4. 5ο Δ.Σχολείο – 1ο Δ.σχολείο 4 – 0

Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας με 6 γκολ ήταν ο Παύλος Λάζρι.

DSC02448

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2019

Γράφουν οι μαθητές της Στ’ τάξης

Την Παρασκευή 22-3-2019 πραγματοποιήθηκε η σχολική μας γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Μαθητές/-τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν θεατρικά δρώμενα, παρουσιάσεις από τους μαθητές της Στ’ τάξης και άκουσαν τραγούδια από τους μαθητές/-τριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας.

Η γιορτή μας ξεκίνησε με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το δάσκαλο της Στ’ τάξης κ. Θ. Κυρίτση.

Τα παιδιά της χορωδίας τραγούδησαν το τραγούδι «Άκρα του τάφου σιωπή»

Ακολούθησε το θεατρικό «Μεσολογγίτισσες» από της μαθήτριες της Στ’ τάξης.

Κατόπιν η χορωδία τραγούδησε το τραγούδι «τα κλεφτόπουλα»

Η γιορτή συνεχίστηκε με το θεατρικό των αγοριών της Στ’ τάξης «Παπαφλέσσας»

Η δασκάλα της Α’ τάξης κ. Ψαροπούλου Ευφροσύνη, διάβασε το μήνυμα του υπουργού Παιδείας.

Τέλος ο Διευθυντής του Σχολείου συνεχάρη του μαθητές τόσο της Στ’ τάξης για τα δρώμενα όσο και τους μαθητές της χορωδίας για τα ωραία τους τραγούδια και ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν τη γιορτή μας.

Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.