Επίσκεψη Δ΄ Τάξης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 είχαμε την χαρά να επισκεφτούμε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού μετά από πρόσκλησή που λάβαμε. Με χαρά τα παιδιά συμμετείχαν, αφού είχαν συζητήσει για θέματα αναπηρίας και ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. Βασικός στόχος η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα διαφορετικότητας. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη φιλία και την παρέα, στην υγεία και την εργασία, ανεξαρτήτως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μας.

Οι δράσεις που έγιναν περιελάμβαναν:

  • Κατασκευή αφίσας με την ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία και επίσκεψη των μαθητών της Δ’ Τάξης στο Ειδικό Σχολείο Αλμυρού με στόχο την αλληλεπίδραση των μαθητών των δύο σχολείων. Εκεί τα παιδιά γνωρίστηκαν, έπαιξαν, παρακολούθησαν ταινία με θέμα την ένταξη ατόμων με αναπηρία και γνώρισαν τον χώρο του σχολείου, ο οποίος τους εντυπωσίασε.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από την προετοιμασία και από την επίσκεψή της Δ’ Τάξης στο Ειδικό Σχολείο Αλμυρού:

 

IMG 5464IMG 5468IMG 5471IMG 5475IMG 5476IMG 5479

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού καθώς και τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό για τη φιλοξενία και την πρόσκληση! Επίσης ευχαριστούμε για τη μεταφορά από και προς το σχολείο!

Θα χαρούμε να ξανασυνεργαστούμε!